Dnevi so minevali. Oba sva imela delo. Sicer mi je bilo lažje, ker sem bila z njim. Televizija je potrdila snemanje druge sezone moje serije in delali smo na scenariju. Včasih sem dolgo v noč pisala, on pa je sedel ob meni in mi pomagal. Bila sem mu hvaležna. Prvič sem ga spisala sama, sedaj pa sem potrebovala nekoga, ki bi mi pomagal.

Dogajanje se je postavilo dvajset let po Victorjini smrti. Damon naj bi slišal, da se je da priklicati nazaj. Da je na drugi strani, čeprav se je le ta sesula v peti sezoni. Ker so bili v scenariju omenjeni Stefan, Bonnie, Klaus in še nekaj drugih, so podpisali pogodbo za mojo serijo. Vsi so sprejeli vloge. In velika novica je bila že objavljena: Nina Dobrev se vrača v Vampirske dnevnike. Čeprav jih je zapustila zaradi Iana, se je sedaj vrnila.

Nanjo nisem bila ljubosumna. Ian se je bal, da bi morala biti, vendar nisem bila. Nina je bila drugačna oseba, kot so jo predstavili mediji, ko se je Ian poročil z Nikki. Pravzaprav sva postali dobri prijateljici in na snemanju sva večkrat zagnale kakšno norčijo, Julie pa je dobila sive lase. Pravzaprav smo se na snemanju zelo zabavali.

Določila sva datum poroke. Odločila sem se, da bom tokrat imela poroko, kot se spodobi. Ničesar na hitro, ničesar cenenega in predvsem bo nepozabna. Ian mi je že povedal, da ni omejil denarja za poroko, kar mi je odleglo. Čeprav, po drugi strani, sem mu dejala, da nisem preveč razsipna, kar je bilo tudi res. Z Jamesom sem se naučila skromnosti, čeprav mi to takrat ni utrezalo. Z Ianom pa je bilo popolnoma drugače. Privoščil mi je vse, poleg tega pa mi je bilo všeč, da ni gledal na ceno. Čeprav sem sama uspela zmanjšati gospodinjske stroške. Poleg tega pa sem se aktivno pričela ukvarjati z živali v njegovi ISF organizaciji. Uživala sem, ko sem zbrisala reklame z obrazom Nikki Reed in ga zamenjala s svojim.

Ker sem uspela s svojo serijo zaslužiti, se je moje življenje obrnilo. Ian je izvedel vse moje skrivnosti, kako sem skrivala denar pred svojim bivšim. Vendar njemu pa sem zaupala, ker ni bil navaden škrtuh.

Bil je začetek novembra. Mesec dni je že minil od moje neuspele poroke. Odločila sem se, da si nabavim poročno obleko. Ian je izbral precej nenavaden dan za najino poroko. Poročila se bova osmega decembra v Covingtonu.

"Ljubica, res ne vem, kje boš našla poročno obleko, ki bo po tvojih željah," je rekla mama, ko sva se vozili proti središču mesta.

"Našla jo bom," sem odvrnila. "Saj imajo kar nekaj salonov s poročnimi oblekami, kajne?" Ian mi je za to priložnost posodil avtomobil. Pred tem nisem imela avtomobila, saj je James menil, da je nepotreben strošek.

Odpravili sva se po vseh salonih v mestu. Vsaj tako se mi je zdelo. Poskusila sem nešteto poročnih oblek, vendar mi niti ena ni bila všeč. Ko pa sem skoraj že obupala, sem našla prečudovito obleko. Imela je korzet, brez naramnic, okoli pasu je imela prišit srebrn pas. Krilo je bilo nabrano in dajal je videz oblek iz osemnajstega stoletja.

"Kaj pa boš imela zgoraj?" me je vprašala mama. "Mislim, da prideš do poročne dvorane? Da se nam ne boš zmrznila ..."

"Imam nekaj za vas," je vskočila prodajalka. Bila je priliznjena samo zato, ker me je prepoznala iz naslovnic. In vedela je, da se bom poročila z Ianom Somerhalderjem. Pravzaprav je pol sveta vedelo za njegovo drugo poroko.

Drugo v enem letu.

"Kaj menite o temle?"

V rokah je nosila prečudovit bolero, ki je v bistvu bil precej topel na pogled. Nemudoma sem se odločila zanj. Kupila sem si še bele čevlje z visoko peto. Čeprav jih je bilo neprijetno nositi, bom morala zdržati samo čez poročni obred. Ravno zato sem si vzela rezervno obutev, da se bom kasneje lahko preobula.

You, you and ... you!Where stories live. Discover now