Prolog

1K 32 11
                                    

     Aceasta carte este o lucrare de fictiune. orice referire la evenimente istorice, persoane sau locuri care exista in realitate este facuta in mod fictiv.  Alte nume, personaje, locuri si evenimente sunt produsul imaginatiei autoarei  (Adica eu) , iar orice asemanare cu evenimente, locuri sau persoane reale este pur intamplatoare.

  Se întâmplase cel mai așteptat eveniment din ultimii 10 ani, moment în care  prințesa se casătorise cu fiul cel mare al regelui. Vestea se răspândi repede printre supuși,noua regină născuse o fetița, o prințesă ce urma să le ducă mai departe gloria si puterea acelor tărâmuri.

 Dar în timp ce regina își privea fiica, uimită de frumusețea acesteia-tocmai ieșită din leșinul care o acaparase în timpul nașterii și care persistase și după, corpul femeii facând toată treaba chiar dacă era inconștienta.. O altă femeie fugea din palat, cu un coș  pentru  mere în mână, urmărită de la balcon de către amantul său, regele. Aceasta fugea cu cealaltă stea a regatului, stea ce urma să fie pusă la păstrare pentru momentul în care steaua actuală va apune- căci sigur va apune deoarece dușmanii regelui erau mulți.

   Odată ieșită din palat, dându-se drept  neguțatoarea ce aducea mere, Rose Marie se îndreptă spre cel mai apropiat han, unde avea să aștepte ca spionii regelui să-i transmită acestuia că ea se cazase deja la un han, după aceia urma să-și ducă planul la capăt.

   Și chiar așa și făcu, în noaptea lui 25 noiembrie 1741 Rose Marie alături de Aleksandrina Alesa Streamer, părăsi pământurile Angliei fugind cu  ultima  speranță a acelui popor.

   

     Regele își dădu seama că Rose Marie nu se va mai întoarce niciodată când exact a doua zi, fu anunțat de către oamenii pe care îi însărcinase cu paza Aleksandrinei că aceasta părăsise țara cu o corabie care făcea negoț. Nu se știa unde coborâse și nici dacă corabia eșuase în fața piraților.

 Dar când după câteva săptămâni, aceiași corabie reveni, furios și distrus, regele încercă să afle în cel mai mare secret unde se află acum steaua sa norocoasă, dar aceasta se putea afla în orice țară.

     Corabia avusese mai multe opriri. 

Asasinul de cristalWhere stories live. Discover now