Kendine Ait Bir Oda 🥀

670 6 0
                                    

Herkese yeniden merhaba! Uzuuun bir sürenin ardından birden bir kitap tavsiye edesim geldi. Önceki bölümleri okuduysanız bilirsiniz, üniversite 1.senem olduğu için ve başka bir şehre taşındığım için biraz adaptasyon süreci yaşadım. Biraz daha özgür, biraz daha ayaklarının üstüne basmaya çalışan bir birey oldum. Kendi başıma bir şeyler yapmayı denedim. Yeri geldi pes ettim, yenildim. Yeri geldi düştüğüm yerden kalkıp daha da güçlendim. Böyle bir süreç içinden geçmişken, kendi durumuma uygun bir kitap önermek istedim sizlere.
Bu kitap her geçen gün güçlenecek ve özgürleşecek bütün kardeşlerime gelsin... 🌹

"En iyi yetişmiş kadınlar, zihinleri en uygar olanlardır."

Evet, biliyorum. Bu kitabı neredeyse herkesin ağzından duydunuz. Belki bir çoğunuz da okudunuz. Ama şunu da biliyorum ki bir çoğunuz sadece adını duydu.
Kitabın özetinde şöyle yazar:
"Edebiyat dünyasının feminist makalesi" evet, bu kitap size bir hikaye anlatmıyor. Daha çok Vırgınıa Woolf tarihte kadının yerini aramış. Erkeklerin neden daha üstün görüldüğünü sorgulamış. Edebiyat üzerinden bize dönem dönem kadınların ne şartlarda yaşadığını anlatmış.
"On sekizinci yüzyıldan önce kadına dair hiçbir şeyin bilinmemesini çok üzücü buluyorum. "
Tüm bu yazılanları okurken, insanlığımızın önüne geçildiğini fark ettim. Erkeklerin üstünlük kurarak nasıl yaşamımızı kısıtladıklarını fark ettim. İnan'ın ki bu listeyi saymak istesem sayamam sizlere. Bu kitabı da layık olduğu biçimde anlatamayacağım sizlere, biliyorum. Ama bu kitabı tavsiye ederek ne kadar iyi bir şey yaptığımı da biliyorum. Hani derler ya, bazı kitaplar ufku genişletir, farkındalık yaratır ve hayatta yeni bir amaç kazanmanızı sağlar. İşte bu kitap tam da böyle bir kitap.
Eğer bir kadın/genç kız iseniz gözlerinizi açıp sizi harekete geçirecektir. Eğer bir erkekseniz, karşı cinse saygı duymanızı sağlayacaktır.
"Neden erkekler şarap içerken kadınlar su içiyordu? Neden bir cinsiyet böylesine varlıklıyken diğeri bu kadar fakirdi?"

Üstüne söylenecek çok söz varken, eleştirimi tadında bırakmak istiyorum. İnanıyorum ki bu kitabı okuyan her kadın biraz daha kendinin ve gücünün farkına varacak, toplumda daha güçlü bir şekilde yer alacak. Çünkü biz varız ve varolmaya devam edeceğiz.
"Kadınlar yarasalar veya baykuşlar gibi yaşar, hayvanlar gibi çalışır ve soluncanlar gibi ölür..."

Yazar: Vırgınıa Woolf
Sayfa Sayısı: 160

Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz, yaşadıklarınız veya yaşayamadıklarınız nelerdir? Bu bölüm altında toplanalım, yorumlarda içimizde kalanları anlatalım ne dersiniz? Eğer 1 kişi bile içindekileri dökecekse dinlemek için buradayım.
Benden şimdilik bu kadar. Okuyanların gözlerinden öperim. Hepinize bol çiçekler efendim 🌹🌻🌼

-Rat🖤

Kitap ÖnerileriNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ