Eşkıya

410 7 4
                                    

Herkese yeniden merhaba!
Bölüme başlamadan önce bir şeyler söylemek istiyorum. Bildiğiniz gibi yeni bir yıla yeni umutlarla girdik. Umarım bu yeni yılda herşey istediğiniz gibi olur. İstediklerinizi elde eder ve bol başarılı bir yıla imza atarsınız. Bu yeni yıla girmişken bana da burada başka bir sürpriz oldu. Eleştiri ve öneri kitabım 1k okunmaya ulaştı. Ben bu işe başlarken 3-4 kişi okusa yeter demiştim( Bunu gerçekten söyledi,evet) fakat şimdi bu sayıya ulaşmak beni çok mutlu etti. Hepinize teşekkür ederim💕

''Gece boyu izledim;Çadıra düşen gölgesini.Peçesini indirişini, Sigarayı yakışını..Üfleyişini geceye..Yer yer çadıra dönüp bakışını..Nefes alıp verişini..Gözlerinde hiç korku yoktu, deli cesareti okunuyordu yüzünün her köşesinden. Büyük kalabalıklarda dahi kaybolmayacak bir güce sahipti. Herkese göz gezdirirdiniz de onun duruşu dönüp tekrar bakmanıza neden olurdu. Bu farklılık gizlenemeyecek türdendi. Siyahlara bürünmesi gecede kaybolmasına yetmiyordu. Karanlıklar içinde bir karanlık, ama günden daha aydınlık..''

Böyle güzel bir dönemde size de güzel bir kitap önermek istedim. Uzun zamandır okuduğum en iyi kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. Eşkıya kitabına tesadüfen rastladım. Başka bir kitabı okurken bölüm arasında önerilerde çıktı. İlk başlarda ilgimi çekmesine rağmen sevmedim. Önceki bölümlerden okuyanlar varsa kadınların nasıl özgür ve bağımsız olması gerektiğinden bahsettim hep. Eğer sevseydim, kendimle çok ters düşerdim. Beni irite eden çok olay vardı. Kadınların bekaret üzerinden değerlendirilmesi ise beni en kızdıran şeylerden biriydi. Özellikle de adet olan bir kadının kendini kirlenmiş olarak görmesi. Neredeyse hikayeyi bırakma noktasına gelmiştim. Ama şimdi iyi ki bu hataya düşmemişim diyorum. Kendime şunu hatırlattım. Birincisi, bu hikaye günümüzde geçmiyor. İkincisi, eski zamanların gerçekleriydi tüm bu olaylar.
Asude. Gerçekten kimine göre şanssız kime göre çok şanslı bir karakter. Bana göre şanslı. Nedenini ise hikayede diğer kadın karakterlere yapılanları okuyunca göreceksiniz. Kendisi diğer kadınlara göre az da olsa değer gördüğü için şanslı. Bana göre okuduğum en iyi erkek karakterlerin ilk 5inde olan bir delikanlıdan değer gördüğü için şanslı.
Arslan. Onu anlatmaya kelimelerim yetmeyecek işte. Biraz deneyecek olursam, kendisi yiğit bir delikanlı. Korkusuz, deli cesaretine sahip bir adam. Eski zamanlarda geçen bir hikaye olmasına rağmen kadına değer veren bir adam. Bilmiyorum. O kadar çok etkilendim ki bu karakterden anlatamıyorum bile sizlere. Sanki Asude bendim. Beni sevdi, beni korudu kolladı, bana yemeyip yedirdi. Sanki Arslan hep benimleydi.
Bu hikaye bitmesin, sonu gelmesin istedim. Hala da final yapmış değil kitap. Ama sona yaklaşılmış. Yazarı günde 3-4 defa stalklayıp en son ne zaman bölüm atmış, bölüm aralıkları ne kadar, en son kime cevap yazmış hepsine baktım. Fakat hangimizin yarına çıkacağı kesin ki, yazar kesin tarih versin. Benim ki umut işte. Umarım yakın bir gelecekte yeni bölümü okuyup bu hikayenin sonuna gelebilirim. Sizin de okumanızı çok isterim. Çünkü sadece içinde aşk olan bir kitap değil. Bir kere yazar boş değil. Kurduğu cümlelerden bile o döneme hakim olduğunu anlıyorsunuz. Sizi başka bir zaman diliminde gezintiye çıkarıyor.
Fazla uzattım. Kitabı okumayanlara tavsiyemdir. Bu arada bir şey daha söylemek istiyorum. Kitapları okurken, okuma sayısına ve oylama sayısına bakıyorum. Arada dağlar var. Lütfen karşınızda ki insanın emek harcayarak bir olay örgüsü yarattığını ve belki de günlerce bir bölümün üzerine düşündüğünü unutmayın. Böyle bir kitabın çok daha fazla okunma ve oy almaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden lütfen okuduğunuz bölüme oy verin, zor değil.

Bu arada hikayeleri tam anlamıyla anlatamıyorum gibi geliyor. Sizce bir spoiler verdiğim birde vermediğim başlıklar altında inceleyim mi ? İsteyen o paragrafı geçer ve spoilersız okur. Ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler 💕

Yazar: Sitaare
Kategori: Genel Kurgu
Bölüm sayısı: 48(devam ediyor)
Güncel okunma sayısı: 666k

Kitap ÖnerileriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin