Barát vagy ellenség?

1.5K 111 13
                                    

Hild

Amikor bementem az ideiglenes szobámba, láttam hogy Loki alszik, így nem keltettem fel. Halkan átöltöztem, majd lefeküdtem, de nem tudtam aludni. Olvasni kezdem egy gyertya fényénél, a varázsgyűrűkről. Morgást hallottam nem messze tőlem.
-Hogy-hogy fent vagy?- kérdezte.
-Nem bírok aludni. Jobban vagy?
-Hogyne...- fintorgott.
-Mi baj van?- kérdeztem aggódva.
-Most komolyan? Neked kezdjem el mondani?
-Mivel más nincs itt, a kedved a béka feneke alatt van és mivel mindenki mást hidegen hagy!- álltam én is hozzá úgy, ahogy ő.
-Hát jó. Nem bízom Strangeben. Ennyi az egész.
-Csak nem azért, mert tanulok tőle?- vigyorogtam rá gonoszul.
-Honnan veszed?- húzta fel az orrát. Nem láttam, de szerintem picit elpirult.
-Nem? Oké- néztem vissza a könyvbe- Akkor hagyj olvasni!
-Ahogy akarod!- majd leült mellém az ágyra, és belenézett a könyvbe. Milyen gyorsan felugrott!- Ez csak nem egy olyan gyűrű, mint amit lenyúltam?
-Húzz innen!- majd lelöktem az ágy széléről, de visszaült- Mondom kopás!
-De miért?- nézett le rám, én meg felé fordultam. Hatalmas hiba volt (vagyis nem tudom). Egy hirtelen mozdulattal elkapta a nyakam és a falhoz szorított. Nagy csörömpöléssel levertem egy órát az ágyam mellől.
-Azt hitted nem foglak megölni valkűr!
-Mi pedig- próbáltam levegőt venni- átvertünk, kree!- próbáltam képen röhögni. Úgy-ahogy sikerült is. Ekkor Strange lépett be a szobába. Egy tőr volt a kezében, mellette Loki állt. Stephen hátbaszúrta, majd elvágta a torkát.
-Na... ezzel is megvolnánk!- mondta Loki. Ez egy kree bérgyilkos volt.
-Honnan tudtad, hogy jönni fog?
-Akkor úgy gondolom most jött el az ideje, hogy mindent az elejéről elmeséljek- mondta Loki.
-Magatokra hagylak. Én ismerem a sztorit.- vágta rá Strange unottan és kiment. Az ajtót becsukta.
Én leültem az ágyamra, majd mondtam, hogy üljön mellém.
-Szóval. Téged visszaküldtek ide, engem pedig otthagytak rohadni. Nem. Nem haltam meg. A seb nem volt halálos, csupán nem akartam, hogy magatokkal rángassatok mucsaröcsögére. Én felvettem egy kree alakját, meggyógyítottak, így volt elég időm mindent eltervezni: a szökésem, a későbbi fogolyszöktetést (ugyanis Thort csak bezárták, megölni nem merték) és azt is hogyan fogjuk visszafoglalni a birodalmat. Ehhez persze le kellett vágni a hajam... nem nagy örömömre. Hát igen. Áldozat nélkül nincs győzelem, szokták volt mondani. Miközben lenyúltam a Tesserectot, lelepleződtem, rajtakaptak. Ezért csak egy hajszálon múlt az életem, amit te mentettél meg. Tudtam, hogy bérgyilkosokat fognak utánam küldeni, így is lett és egy kree (aki valami mutációnak hála alakot is tudott váltani) talát ránk. Hogy miért téged akart kinyírni, azt nem tudom. Biztos rajtad nagyobb a vérdíj.
-Ezt jó tudni!- nevettem keserűen- Akkor most hogyan tovább?
-Sok választásunk nincs. Maradunk itt, eddzünk, tanulunk. Igen, én is fogok tanulni, méghozzá tőled. Este, amit aznap tanultál, szépen elmeséled nekem! Cserébe én is megtaníthatlak erre-arra.
-De jó! Viszont most már álmos vagyok, úgyhogy én alszok.- felálltam, majd a táskámból elővettem egy "sugárvetőt". Az egyik megszállott haverom csinálta. Külsőre úgy nézett ki, mint egy DL-44-es.

Nem lő ugyan energianyalábokat, de egy kis asgardi technológiával át lehetne alakítani

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nem lő ugyan energianyalábokat, de egy kis asgardi technológiával át lehetne alakítani. A tárat, ami benne volt, az egészet belelőttem a kree fejébe. Loki megragadta a hullát, majd kihajította az ablakon. Ezt már tuti nem élte túl.
-Maradhatnék esetleg az estékre ebben a szobában?
-De finoman fogalmaz valaki! Ott a kanapé, azon alhatsz! Aztán kis idő múlva, ki tudja...- kacsintottam rá.
Ő csak leheveredett a kanapéra, szinte azonnal elnyomta az álom. Engem kicsivel később. Másnap kezdődött csak az igazi tanulás!

Offtopic
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki olvassa a sztorimat! Köszi! 😚❤
Hálás vagyok, ugyanis ez a cuccos már benne van a top 100 fanfictionben!
*örömtánc*
Mégegyszer köszi mindenkinek!

Egyik este azon agyaltam, hogy a történetből már nem lehet túl sokat kihozni... számomra max 10 rész még, úgyhogy arra gondoltam, szavazást indítok.
Kérdés:
1  Ki szeretné, hogyha ennek vége, akkor legyen folytatás (második rész)?
2  Ki szeretné, hogy más témákba vessem bele magam (pl.: fantasy, vagy csak egy más stílusú fanfiction)? Ha inkább ez, akkor várom a javaslatokat!😊
A választ kommentbe legyetek szívesek, illetve várom továbbra is a véleményeket, tanácsokat!
(Ezt a szavazósdit nem akarom, hogy nagyképűsködésnek vegyétek, egyszerűen csak olyat akarok írni, amit szívesen olvastok☺)
További jó olvasást!
Sziasztok!

Találkozzunk Midgardon [ÁTÍRÁS ALATT]Where stories live. Discover now