Végtelen spoiler

574 43 8
                                    

Ebben a részben a bosszúállók harmadik részét fogjuk, spoilereket nem kímélve,  kivesézni. Az elején kezdve vágjunk is bele!

Az asgardiak az űrhajón vannak, a felüket megölte Thanos, a másik felük evakuálódott Valkűr és Korg társaságában. Zajlik a harc Thanos ellen, Thor szenved, Loki utalást tesz az első részbeni beszélgetésére Tonyval (velünk van Hulk). Aztán csak megszerzi a titán a tér követ. Loki meg amennyire bolond, nem maradt ott a sarokban, muszáj volt közbe szólnia! meg is lett fojtva. Thanos szentül állítja, hogy többé nem támad majd fel, de Tom egy interview-ban annyit mondott: Everithing's fine, azaz minden rendben. Hát tudd meg Tom, semmi sincs rendben! Csak nem volt Loki annyira bolond, hogy egyszál tőrrel nekimenjen a 2 végtelen követ birtokló titánnak... ugye?
Ja, Heimdall is meghal.

https://pin.it/hxtawiictsnz5y

Brucet elküldik a Földre Strangehez, begyűjtik Tonyt is majd a barátságos pókember is csatlakozik hozzájuk.
Megérkezik Ebony Maw (a filmben Áspis száj (wtf?!)) egy elég gyík szinkronnal... szerintem nem passzolt a hang. Na mindegy, meg Cull Obsidian.
Pár vicces beszólás után csata lesz, Ebony elrabolja a mágust, majd vasember és pókember megmentik.
Az Alien 2-nek hála kiszippantódik Ebony az űrbe (?!).

Az őrzők, ugyan késve, de az asgardiak segítségére sietnek, megmentik Thort. Még jópár vicces beszólás jön inkább Űrlordtól, de Drax sem kímél minket. Ezután Thor, Groot és Mordály Nidavellirbe utazik új fegyvert csinálni Thornak (a vihartörőt).
Az őrzők másik fele a Gyűjtőhöz megy, hogy visszaszerezze a valóság kövét, de az már rég a titánnál van. El is rabolja Gamorát, aki tudja a lélek kő helyét (dan dan daaaan).

Wanda és Vízió skóciában bújkálnak, ahol rájuk talál Proxima Midnight és Corvus Glaive. Bruce Banner kérésére megkeresi és megmenti őket Nomád (Amcsi Kapcsi), a szőke, de mégis fekete özvegy és sólyom. Együtt visszamennek a bosszúállók központba, ahol felpakolják Harcigépet is és elmennek Wakandába.

Sólyomszem, a hangya és a darázs nem volt benne a filmben.

Thanos elmegy a Vormirra, mert ott van a lélek kő. Kiszedte Gamorából, Nebula kínzása során. A Vörös Koponya is él, ő kíséri el őket a kőhöz. Gamorát feláldozza a kőért cserébe. Nos, itt szúrnám közbe, hogy Gamora NEM halott! A lélek kő foglya, és ezt a Russo tesók is megerősítették! Hivatalosan.

Összefutnak Űrlordék Dr. Strange-el és társaival, majd miután a doki megnézi a  14.000.605 lehetséges variációját a jövőnek, az az egy mellett döntenek, amiben nyernek is.
A siker egy karnyújtásnyira van, ám Quill-nek elgurul a gyógyszere, mert megtudja, hogy Gamora fel lett áldozva, ergó megölték. A mentálisan is lebénított Thanosnak behúz egy párat, magához tér és majdnem kinyír mindenkit. Tony halálát Strange akadályozza meg, feladja az idő követ.

Már csak az elme kell, megy is Wakandába, a seregével együtt. Nagy csata dúl, a Fekete Rend többi tagját is kinyírják.
Shurinak nem sikerül időben kiműteni Vízió fejéből a követ, hogy azt elpusztítsák, ezért Wanda az erdőben varázslattal széttöri azt, így meghal Vízió is. Thanos megjön, idő kő, majd megszerzi az elme követ és újra megöli Víziót ezzel a manőverrel.

Ekkor megjön Thor és a két őrző is. Beszállnak a buliba, Thor mindenkit megsüt a villámokkal stb, majd belevágja a kalapácsát Thanos mellkasába. Erre Thanos azt mondja: a fejemre kellett volna céloznod!

Majd a titán csettint....

Nem sorolom fel, hogy kik halnak meg, mert rengetegen vannak. Legyen annyi elég, hogy pont azok, akiknek még lesz filmjük.
Azokat nyírták ki, akik még tuti szerepelni fognak a mozivásznon.

Majd Thanos nyúgodtan leül és megnézi a napfelkeltét. Mert túléli!!

Ez volt a hirtelen rögtönzött kritikám, szerintem zseniális volt a film, a színészek, a történet.
Egyedül Ebony Maw szinkronja sántított, meg a lélek kő helye. Valami agyafúrtabb dologra számítottam.
A viccek jók voltak, az utalásokat könnyű volt felismerni... ja.
Ez egy remek marvel film lett.

After credit!!!

Fury és Hill ügynök is meghal a csettintés miatt, de ezelőtt még tudnak jelezni Marvel kapitánynak egy retro kütyün át.

Marvel kapitány...

És ha még nem sírtál eleget kedvenceid holtteste felett, akkor ajánlom az alábbi hivatalos cikket, az IGN magyar oldaláról...

http://hu.ign.com/m/bosszuallok-vegtelen-haboru/39068/news/megerositette-karaktere-sorsat-a-vegtelen-haboru-egyik-szine

Találkozzunk Midgardon [ÁTÍRÁS ALATT]Where stories live. Discover now