Hoofdstuk 10

363 11 0
                                    

Ik word wakker van mijn wekker en ik bedenk me al snel dat ik niet meer thuis woon. Vrolijk sta ik op en maak de lamp aan. Ik doe mijn kleren aan en borstel mijn haren. Ik maak een hoge staart en loop naar de badkamer toe. Er staat geen lamp aan en ik hoor ook verder niemand op de badkamer. Ik open de deur en maak hem op slot, ik spoel mijn gezicht af en ga naar het toilet. Als ik klaar ben, besluit ik om naar beneden te gaan om te ontbijten.

Als ik dan rond half 8 beneden kom, zie ik dat Karin, Lieke en Sterre al aan tafel zitten te ontbijten. "Goeiemorgen." Zeg ik. Lieke en Sterre komen naar me toegerend en geven me een knuffel. Ik knuffel ze terug en ga bij de rest aan tafel zitten. Ik smeer een boterham met kaas en schenk een glas melk in. "Hoe laat moet je op school zijn? Zal ik je anders even op school afzetten zo?" Vraagt Karin aan me. "Om kwart voor 9, maar Jens moet ook tegen die tijd op school zijn, dus hij zei dat hij me ook wel mee kon nemen." Zeg ik tegen Karin. "Oh, dat is fijn, ik moet namelijk eerst Lieke en Sterre naar school brengen en anders zou ik eerst daarheen moeten rijden en daarna weer een stuk terug en daarna naar mijn werk." Ik knik en neem een hap van mijn boterham.
"Goeiemorgen." Zegt Jens terwijl hij aan tafel komt zitten. Zijn haren staan alle kanten op en ik neem snel een slok van mijn melk, zodat ik niet in de lach schiet. "Waar is pa?" Vraagt Jens aan Karin, "Al op het werk." Reageert ze op Jens. Jens zucht en Karin staat op. "Zo dames, zijn jullie er klaar voor? Doen jullie je schoenen en jas aan?" Vraagt Karin aan Lieke en Sterre. Ze rennen naar een kast en halen daar hun schoenen uit. Wanneer ze hun schoenen aanhebben, geeft Karin ze hun jas en die trekken ze vervolgens ook aan. Nog voordat ze naar school gaan komen ze me nog een knuffel geven en gaan vervolgens naar Jens. "Succes op school spookjes." Zegt Jens terwijl hij ze allebei een knuffel geeft. De meiden rennen giechelend naar Karin en gaan naar school. "Tot straks! Jens, vergeet Lieke en Sterre niet op te halen straks! We moeten tot laat werken vandaag!" Roept Karin nog voordat ze de deur dichtgooit.

Ik kijk op de klok en zie dat het ondertussen al 8 uur is geweest. Snel smeer ik drie boterhammen voor school en pak een boterhammenzakje waar ik mijn boterhammen in doe. Vervolgens pak ik mijn bord en glas en zet die bij de rest van de borden. "Hoe laat wil je gaan?" Vraag ik aan Jens. "Rond 20 over ofzo." Geeft hij als antwoord. Ik knik en loop naar boven toe. De badkamerdeur wordt net op slot gedraaid en ik zucht zachtjes. Dan maar op mijn slaapkamer mijn make up doen... Denk ik bij mezelf. Eigenlijk heb ik totaal geen zin om heel veel aan mijn make up te doen en dus besluit ik om alleen een beetje mascara op te doen. Vervolgens haal ik mijn telefoon uit de oplader en zet ik hem weer aan. Ik check of ik nog berichtjes binnen heb en wanneer ik zie dat alleen Jake me goeiemorgen gestuurd heeft, stop ik mijn telefoon weer weg en pak ik mijn boekentas. Ik kijk welke boeken ik nodig heb en stop ze in mijn tas. Ik hoor de badkamerdeur open gaan en pak snel mijn toilettas.
Kevin komt de badkamer uitgelopen en ik loop snel naar binnen. Ik poets mijn tanden en ondertussen komt Jens ook naar boven om zijn haren te doen en zich om te kleden. Wanneer ik klaar ben met het poetsen van mijn tanden, controleer ik alles nog even en besluit ik om een nieuwe staart te maken. Als ik helemaal klaar ben, pak ik mijn spullen, loop ik naar beneden en pak een kruk. Met twee krukken was voor mijn gevoel niet nodig en dat vond ik zelf ook erg onhandig.

Ik ga in de woonkamer op de bank zitten en hoor dat er iemand de trap af komt lopen. Ik draai me om, maar wanneer ik zie dat het Kevin is, draai ik me weer om en pak ik mijn telefoon erbij. Na een paar minuten op Facebook rond te hebben gekeken komen Casper en Jens naar beneden. Casper loopt nog half slapend rond, terwijl dat Jens al helemaal klaar is om te gaan. "Klaar om te gaan?" Vraagt hij aan me. Ik sta op en loop met hem mee naar de auto. Ik ga voorin zitten en we rijden richting school. Zoals hij gister al zei zouden we eerst vrienden van hem ophalen. "Weten je vrienden er eigenlijk vanaf?" Vraag ik aan hem terwijl we de straat uitrijden. "Nee en dat wordt ook pas verteld wanneer jij er klaar voor bent. Maak je geen zorgen." Zegt hij tegen me. Ik glimlach en bedank hem. Ik was best wel bang voor de reactie van zijn vrienden, ik ken zijn vrienden niet maar was bang dat de hele school er achter zou komen en als ik ergens geen zin in had, was dat het wel.
We stoppen voor een huis en er komt een vriend van Jens richting de auto gelopen. Hij opent de deur en gaat achterin zitten, "goeiemorgen!" Zegt hij vrolijk. "Goeiemorgen." Reageren Jens en ik tegelijk. Jens start de auto weer en we rijden weer verder, vlak voor school slaan we rechtsaf en rijden we verschillende straatjes in. Uiteindelijk stoppen we dan weer voor een huis en zie dan dat Jake naar buiten komt lopen. Shit, denk ik bij mezelf. Tuurlijk! Hij is ook bevriend met Jens, logisch dat hij ook opgehaald wordt. Als Jake de auto instapt, voel ik zijn vragende blik op mij rusten. "Ze heeft haar enkel gebroken, ze vroeg of ik haar op kon halen, omdat haar ouders moesten werken." Zegt Jens nog voordat iemand een vraag kan stellen.

We komen op school aan en ik stap uit de auto. "Zie ik je om half 3 hier bij de auto dan?" Vraagt hij aan me, ik knik en bedank hem. We lopen naar binnen en ik zie dat ik nog zeker een kwartier heb voordat de les begint. Ik zoek een plekje in de aula en pak een leesboek voor me. Voordat ik het weet zitten Moniek en de rest al bij me aan tafel en vragen wat er is gebeurd. Ik leg ze uit dat ik gevallen ben en dat ik nu 6 weken het gips in moet. "Jij bent ook lekker handig hè" Zegt Lisa terwijl ze wat deo op spuit. Ik lach en doe mijn leesboek in mij tas. Ik pak mijn telefoon en open mijn whatsapp. 'Vandaag weer afspreken? Zelfde plek rond 2 uur?' Ik check mijn rooster en zie dat ik tot kwart voor 2 les. heb. 'Ik moet na school meteen gaan.' Reageer ik op het berichtje van Jake. 'Je zal toch moeten wachten op Jens, die heeft tot half 3 les en jij bent toch al eerder klaar?' Krijg ik weer als reactie. 'Ja klopt.' Stuur ik dan maar terug. 'Dan zie ik je om 14:00 uur op dezelfde plek :)' Stuurt hij terug. Ik bedenk me dan pas dat hij me gister had gevraagd tot hoe laat ik school had. Ik heb toen zonder erbij na te denken geantwoord. Ik hoopte dat hij niet weer over mijn situatie begon, maar dat hij gewoon alleen zou vragen hoe het met mijn enkel gaat. Meer hoefde niet, hoe lief hij gister ook was geweest. Hij snapte het niet, hij snapte niet hoe ik me voelde en dat zou hij ook nooit begrijpen. Ik had dus ook geen zin om urenlange gesprekken met hem te voeren, ik bereikte er uiteindelijk toch niks mee. Hij zou er alleen maar last van hebben.

De bel gaat en samen met de rest van de klas loop ik naar het Engels lokaal waar we les hebben. Shit, bedenk ik me dan, ik had een brief van hem gekregen voor mijn ouders. Die lag nog thuis, bedenk ik me nu. Ik had hem onder mijn bed neergelegd, zodat mijn ouders de brief niet zouden vinden.

"Goeiemorgen allemaal. Pakken jullie alvast jullie boeken voor je bij hoofdstuk 2, dan start ik het bord alvast op." Zegt meneer Driessen terwijl hij zijn boek ook alvast op de goede bladzijde pakt.

Mishandeldحيث تعيش القصص. اكتشف الآن