Hoofdstuk 13

307 10 0
                                    

Ik hoor gegiechel en open langzaam mijn ogen. "Eten!" Roepen Lieke en Sterre giechelend terwijl ze bij me op bed springen. Ik gaap en wrijf in mijn ogen, ik merk dat er allemaal make-up resten aan mijn handen zitten en dus bedenk ik me dat ik eerst maar even mijn make-up er helemaal af moest halen. "Is goed! Ik kom er zo aan." Zeg ik tegen de twee nog steeds giechelende meiden en ze springen snel van het bed af waarna ze weer naar beneden rennen.

Ik sla de dekens van me af en stap uit bed. Ik pak mijn make-up reinigingsdoekjes en loop richting de badkamer. Wanneer ik de badkamer binnenloop, zie ik net te laat dat Kevin nog op de badkamer is. "Oh, sorry." Zeg ik zachtjes terwijl ik me meteen omdraai om weg te lopen, zodat hij niet ziet dat ik gehuild heb. Mijn pols wordt vastgepakt en hij draait me in een soepele beweging om. Ik probeer me terug te draaien, maar hij blijft me vasthouden. "Waarom heb je gehuild?" Vraagt hij meteen aan me. "Ik heb niet gehuild." Zeg ik snel terwijl ik me van hem los maak. "Renske, ik zie het toch aan je." Vertelt hij aan me. "Dus vertel op, waarom heb je gehuild?" Vraagt hij me nog een keer. Weer draai ik me om, om weg te lopen. Hij pakt me weer vast en trekt me zachtjes terug, vervolgens gaat hij tussen mij en de deur in staan zodat ik geen kant op kant. Hij kijkt me doordringend aan en ik besluit om alvast mijn make-up eraf te halen. Ik voel zijn ogen op me branden, maar schenk er geen aandacht aan. 

"Waarom reageerde je niet op mijn berichtjes en drukte je me trouwens weg toen ik je belde?" Vraagt hij verder als hij geen reactie krijgt. Ik kijk hem aan en vraag me af of hij daadwerkelijk zo dom is of dat hij maar doet alsof. Ik kijk in de spiegel en haal de laatste make-up restjes van mijn gezicht. Als dat gebeurd is, spoel ik mijn gezicht af met water en droog ik het af.

"Het is eten klaar." Zeg ik als ik klaar ben met mijn gezicht. Kevin kijkt me ongeïnteresseerd aan en gaat niet aan de kant. Ik vraag zuchtend of ik er langs mag, maar hij wil eerst antwoord op zijn vragen. "Omdat ik geen zin had om met je te praten. Vanaf dat ik hier ben, heb je me alleen nog maar genegeerd. Je bracht me naar het ziekenhuis en zelfs toen zei of vroeg je niets. Vervolgens zit je met Jake te bellen en praat je niet echt op een positieve manier over me en dan verwacht jij dat ik nog vrolijk tegen jou ga doen?!" Vraag ik boos aan hem. Hij staart me aan en reageert niet op mijn vraag. "Dit bedoel ik dus, je negeert me volledig, maar denkt wel dat je van alles over me te zeggen hebt!" Roep ik boos naar hem terwijl er een traan over mijn wang rolt. Snel veeg ik de traan weg, ik wilde niet huilen, zeker niet om Kevin, echt niet. Ik kijk Kevin boos aan, maar krijg nog steeds geen reactie.

"Het eten is klaar!" Roept Casper vanuit de trap naar boven. Kevin draait zich om en loopt naar beneden. Alsof er niets gebeurd is. Alsof alles wat ik net heb gezegd niet bij hem is binnengekomen, alsof ik de hele tijd tegen de muur heb staan praten. Ik kijk in de spiegel en zie dat mijn ogen rood zijn van de tranen die nu over mijn wangen rollen. Snel gooi ik wat water in mijn gezicht en loop ik naar beneden.

Als ik binnen kom lopen, komen Lieke en Sterre naar me toe gerend. Ze geven me een knuffel en gaan daarna weer snel aan tafel zitten. Casper staat nog in de keuken en ik ga op de stoel zitten die naast Jens staat. Ik zie dat hij me vragend, maar tegelijkertijd bezorgd aan kijkt. Ik negeer zijn blik en neem een slok van mijn glas met water dat voor me staat. Casper komt op dat moment binnen met een ketel met pasta erin. Hij schept bij iedereen wat op en we beginnen met eten.

Wanneer iedereen klaar is met eten, brengt Casper het eten dat overgebleven is naar de keuken en komt hij terug met twee verschillende pakken pudding. Hij geeft Lieke en Sterre een beetje van beide en ik besluit om een beetje vanillevla de pakken.

Wanneer iedereen de pudding op heeft, ruimen we met z'n allen de tafel af. Kevin brengt samen met Casper de spullen naar de keuken en gaan daarna samen met Lieke en Sterre tv kijken. Ik begin met het maken van een sopje voor de afwas, terwijl dat Jens de tafel afveegt.
Als het sopje klaar is, leg ik alle borden, de glazen en het bestek in de bak. Ik begin met de afwas en leg alles wat schoon is op een afwasrekje. Daar konden de spullen dan alvast drogen, zodat ik de rest zo dadelijk af kon drogen.

"Zal ik je helpen met afdrogen?" Vraagt Jens als hij de tafel af heeft geveegd. "Hoeft niet hoor." Zeg ik tegen hem. Toch pakt hij de handdoek en begint met afdrogen. Ik kijk hem dankbaar aan en ga verder met de afwas.

Als klaar ben met de afwas, laat ik het water uit de wasbak en droog ik mijn handen af. Ik begin met het opruimen van de spullen en de dingen die ik niet weet, laat ik op het aanrecht staan. Wanneer ik de spullen, waarvan ik wist waar ze moesten staan, opgeruimd heb, is Jens ook klaar met het afdrogen. Hij ruimt de spullen die nog op het aanrecht stonden op, ik droog het aanrecht af en hang de handdoek die Jens gebruikt heeft over de verwarming.

Ik kijk op de klok en zie dat het 7 uur is. Karin en Jos waren nog steeds niet thuis en normaal zouden zij rond deze tijd Lieke en Sterre naar bed gaan doen. Ik loop naar de woonkamer en zie dat het programma wat ze aan het kijken zijn bijna is afgelopen, ik besluit om te wachten totdat het afgelopen is. Als het programma afgelopen is, wordt de tv uitgezet. "Kom spookjes, bedtijd." Zegt Jens. "Kom jij ons een verhaaltje vertellen?" Vraagt Lieke aan me. Ik kijk Jens vragend aan en hij haalt zijn schouders op. Ik knik en loop samen met de 'spookjes' en Jens naar boven. Jens helpt Sterre met het aantrekken van de pyjama en ik help Lieke. Vervolgens poetst Jens de tanden van Sterre en ik de tanden van Lieke. Lieke wil tijdens het poetsen van de tanden een heel verhaal vertellen, waardoor er allemaal druppeltjes tandpasta in mijn gezicht belanden. Ik merk dat Jens me uitlach en ik duw zachtjes tegen zijn schouder.

Als Lieke en Sterre beide de pyjama aan hebben, tanden gepoetst hebben en naar het toilet zijn geweest, lopen we met z'n vieren naar de slaapkamer. "Welk boekje moet ik voorlezen?" Vraag ik aan Lieke. "Nee, geen boekje! Een verhaaltje verzinnen." Zegt ze tegen me. Ik knik en denk even na over welk verhaaltje ik ze ga vertellen. Ik ga tussen de twee bedden in zitten en Jens komt tegenover me zitten. 
Ik begin te vertellen over 2 meisjes, genaamd Lieke en Sterre die door een vlinder meegenomen werden naar snoepjesland en verzin hier een aantal andere dingen bij. Ik zie dat Lieke en Sterre grote opzetten van blijdschap en uiteindelijk steeds kleinere oogjes krijgen. Ik sluit het verhaaltje af en Sterre moet gapen. "Slaap lekker." Fluister ik terwijl ik ze allebei een kus op het voorhoofd geef en de dekens goed leg. Jens volgt mijn voorbeeld en geeft ze ook allebei een kus op het voorhoofd.

Zachtjes maak ik de lamp uit en verlaten Jens en ik de kamer. Jens loopt naar beneden en ik besluit om naar mijn kamer te gaan. "Ik ga naar mijn kamer." Zeg ik tegen hem. Hij kijkt me weer met dezelfde bezorgde blik aan, maar voordat hij nog wat kan zeggen heb ik me al omgedraaid en ben ik mijn kamer al binnengelopen.

MishandeldWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu