Hoofdstuk 15

292 10 0
                                    

Ik knipper met mijn ogen en het is nog donker. Ik kijk op mijn wekker en zie dat over een kwartier mijn wekker gaat. Ik besluit om alvast op te staan en me klaar te maken voor school. Ik loop naar de badkamer en zie dat ik mijn kleding nog aan heb. Vreemd, denk ik bij mezelf, heb ik dan geslapen vanaf het moment dat ik samen met Jens, Lieke en Sterre naar bed heb gebracht? Het zal wel, denk ik bij mezelf.

Ik gooi wat water in mijn gezicht en gooi mijn kleding in de wasmand. Als ik terugloop naar mijn kamer hoor ik de rolluiken in de kamer van Jens open gaan. Ik vraag me af waarom hij zo vroeg opstaat en loop verder naar mijn slaapkamer. Ik kijk in de kledingkast wat ik vandaag aan zal doen en besluit voor een lange spijkerbroek te gaan en een t-shirt met korte mouwen. Ik loop naar mijn sieradenkist en besluit om mijn horloge om te doen. Wanneer ik die om wil doen, zie ik dat er een blauwe plek op mijn pols zit. Afvragend waar die blauwe plek vanaf komt, besluit ik om toch maar een vest over mijn shirt aan te doen. Mijn horloge leg ik weer terug waar die lag en ik besluit om naar beneden te gaan om te ontbijten.

Als ik beneden kom is het doodstil beneden, iedereen ligt waarschijnlijk nog te slapen. Ik loop naar de keuken en pak daar een bord en de zak met boterhammen. Ik zet mijn spullen op de tafel en loop terug om beleg te pakken. Wanneer ik de boter en kaas gepakt heb en aan tafel ga zitten hoor ik iemand de trap af komen. "Goeiemorgen." Zegt Jens terwijl hij richting de keuken loopt. "Goeiemorgen." Reageer ik op hem. 

"Hier." Zegt Jens terwijl hij bij me aan tafel komt zitten. Hij zet een glas melk voor me op tafel en ik hem bedank hem. In stilte ga ik verder met het smeren van mijn boterhammen en het eten van mijn ontbijt.

"Heb je lekker geslapen? Je lag echt al vroeg te slapen zeg!" Zegt Jens terwijl hij ook begint met het smeren van zijn brood. Ik knik en zeg dat ik inderdaad heel erg moe was. Ik neem een slok van mijn melk en ik vraag me af of de melk nog wel goed is. Ik ga er dan maar vanuit dat dat niet is, aangezien Jens zelf ook melk drinkt.

Wanneer ik mijn boterham op heb, pak ik een boterhammenzakje voor mijn boterhammen en blijf ik nog even aan tafel zitten met mijn melk. "Waar is de rest eigenlijk?" Vraag ik een kwartier later, als er nog steeds niemand beneden is. "Je hebt echt goed geslapen zeg. Lieke en Sterre zijn bij opa en oma en Kevin is gisteravond naar een vriend gegaan. Casper is gisteravond met wat vrienden gaan stappen, dus die zal nog wel aan het slapen zijn." Zegt Jens terwijl hij het beleg opruimt. "Blijf maar rustig zitten." Zegt Jens wanneer ik hem wil helpen met opruimen. Zonder tegenspraak ga ik dan maar weer zitten en drink ik mijn melk op.

"En je ouders?" Vraag ik terwijl ik mijn glas naar de keuken breng. "Die komen pas over een paar dagen thuis, druk op het werk ofzo." Zegt Jens waarna hij mijn glas aanneemt en in de vaatwasser zet. Ik kijk hem dankbaar aan en zeg tegen hem dat ik me verder klaar ga maken. Hij knikt en ik loop rustig naar boven.

Als ik op de badkamer ben, begin ik met het poetsen van mijn tanden en vervolgens ga ik even naar het toilet. Net wanneer ik doorgespoeld heb, komt er een misselijk gevoel naar boven en geef ik over in het toilet. Het zweet staat op mijn voorhoofd en ik spoel vlug door. Ik hoor Jens zijn voetstappen op de trap en snel spoel ik door. "Gaat het wel?" Vraagt Jens wanneer hij de badkamer binnenkomt. "Ja hoor, gewoon een beetje misselijk. Meer niet." Zeg ik tegen hem. Ik draai de kraan open en gooi wat koud water in mijn gezicht. "Renske? Weet je zeker dat het gaat? Je hebt over moeten geven, of niet?" Vraagt hij aan me. Ik kijk hem vragend aan, "hoe weet je dat?" Vraag ik terwijl ik mijn gezicht afdroog. "Dat ruik je." Zegt hij terwijl hij me een beetje ongemakkelijk aankijkt. "Sorry." Zeg ik terwijl ik mijn mond spoel en weer nieuwe tandpasta op mijn tandenborstel doe. "Daar hoef je toch geen sorry voor te zeggen." Zegt Jens terwijl hij met zijn hand over mijn rug streelt. Ik ga verder met het poetsen van mijn tanden en pak mijn make-up uit de slaapkamer.

Als ik terug kom op de badkamer is Jens niet meer op de badkamer en dus begin ik rustig met het doen van mijn make-up. Als ik klaar ben met mijn make-up maak ik mijn haren vast in een hoge staart en ruim ik mijn make-up op.
Even kijk ik op mijn telefoon en zie ik dat Jake me een berichtje gestuurd heeft. 'Waarom belde je?' Vraagt hij aan me, ik kan me niet herinneren dat ik hem gebeld heb en stuur terug dat ik gewoon met hem wilde praten. 'Waarom hing je dan op toen ik net opnam?' Stuurt hij dan weer terug. 'Ik weet het niet.... Zullen we vanmiddag afspreken?' Vraag ik aan hem, zodat we het uit kunnen praten en het niet ongemakkelijk wordt wanneer we elkaar tegen komen op school. 'Ja is goed, ik kom met de auto naar school toe dus je kan wel mee naar mijn huis na school. Ben om 3 uur klaar.' Stuurt hij terug. Ik kijk vlug op mijn rooster en zie dat ik zelf tot half 3 school heb. 'Ik wacht in de aula op je, ben al om half 3 terug.' Stuur ik terwijl ik ondertussen alvast mijn tas pak. 'Is goed, tot straks!' Stuurt hij terug. Ik open het berichtje en stop mijn telefoon in mijn broekzak. Ik zie dat als ik nog op tijd wil zijn voor school ik nu aan moet lopen en dus trek ik snel mijn schoenen aan en loop ik met mijn tas naar beneden. Als ik beneden kom, stop ik mijn boterhammen nog in mijn tas, doe ik mijn jas aan en net wanneer dat ik wil gaan hoor ik het toilet doorspoelen. Jens komt van het toilet vandaan. "Hoe ga jij naar school?" Vraagt hij verbaasd aan me. "Oh, ik dacht dat je al weg was.." Zeg ik tegen hem terwijl ik de deur weer dichtmaak. "Nee hoor, over tien minuutjes wilde ik aanrijden, je kan wel meerijden als je wil?" Vraagt hij aan me, ik knik dankbaar en loop richting de woonkamer.

"Weet je zeker dat je wel naar school gaat? Aangezien je zo misselijk bent" Vraagt Jens aan me terwijl hij naast me op de bank komt zitten. "Ja, het gaat wel weer, gewoon iets verkeerds gegeten. Geen zorgen!" Zeg ik tegen hem terwijl ik mijn hand op zijn schouder leg. Hij glimlacht naar me en trekt zijn schoenen aan. Ik pak mijn telefoon en zie dat Manon me gevraagd heeft of ik door kan geven dat ze tijdens Engels wat later komt. 'Is goed! Goed dat je weer komt!' Stuur ik terug en ik stop mijn telefoon weer weg. 

"Zullen we gaan?" Vraagt Jens nadat hij zijn veters gestrikt heeft en opgestaan is. Ik sta op en pak mijn tas. Er gaat een pijnscheut door mijn been en dus ga ik weer zitten. "Gaat het?" Vraagt Jens bezorgd. "Weer een pijnscheut..." Zucht ik. "Misschien moeten we straks even naar het ziekenhuis gaan, volgens mij hoort dat niet namelijk." Zegt Jens terwijl hij naast me komt zitten. "Tot hoe laat heb je school?" Vraagt hij aan me. "Tot half 3, maar daarna heb ik afgesproken." Zeg ik tegen Jens zonder de naam van Jake te noemen. "Dan gaan we vanavond wel even, oke?" Ik knik en sta op als teken om te gaan. Jens pakt mijn tas en geeft me de kruk wat beter aan, waardoor ik makkelijk op kan staan zonder dat er een pijnscheut optreedt. We lopen naar buiten en ik stap alvast in de auto, terwijl dat Jens de deur nog afsluit.

Als de deur is afgesloten, stapt hij in de auto, start hij de auto en rijden we naar school.

MishandeldWhere stories live. Discover now