truce?

4.1K 111 1
                                    

Došla jsem zpět do pokoje a pro jistotu jsem se zamkla. Pustila jsem si písničky a jen tak odpočívala na posteli. Nechtělo se mi dneska nic moc dělat.

Najednou někdo zaťukal. Odemkla jsem a otevřela dveře. Stál tam Brian s autíčkem v ruce. ,,Vici už si pojď hrát'' řekl Bri a udělal na mě psí oči ,který na mě vždycky zafungujou. Najednou z druhého pokoje vyšel Tobias. ,,joo Vici'' přidal se Tobias do naší malé konverzace a zdůraznil to 'Vici'. Dala jsem oči v sloup. ,,tak pojď'' řekl Bri a vzal mě za ruku takovou silou, že jsem málem spadla ze schodů. Na konci mě pustil a já pokračovala po schodech, a za mnou Tobias.

,,jsi roztomilá, když dáváš oči v sloup'' řekl mi ironicky za zády Tobias a slyšela jsem ,jak se směje. ,,no jasný'' zasmála se a přidala do kroku ,abych dohnala Briana na zahradu.

Tobias si sedl na houpací síť kousek od tesasy a byl na mobilu. Já si hrála s Brianem na pískovišti v rohu zahrady a ignorovala Tobiase. ,,nejdeš skákat na trampolínu?'' řekl Bri. ,,noo'' řekla jsem a jen tak okem hodila po Tobiasovi. ,,vlastně proč ne'' řekla jsem a Brian už mě tahal směrem k trampolíně. Ale jen co jsme prošli kolem terasy, odchytila si mě mamka a řekla Brianovi ,ať ještě na chvíli odejde sám za ostatními dětmi . ,,no jo'' řekl roztomilo-otráveně Bri a odešel za ostatními na trampolínu.

Nevím co má moje mamka pořád s tím odchytáváním.

,,co je?'' Řekla jsem mamce, když už byl Bri dost daleko, aby nás nemohl slyšet a nadzvedla obočí. ,,hele vím ,že je to pro tebe těžký tady být s někým ,koho nesnášíš ,ale s jeho mamkou vycházíme fakt dobře ,takže bych byla ráda ,kdyby jste si mezi sebou dali alespoň příměří. Nebo klidně i něco víc ,určitě by jsme vám nebránily'' mrkla na mě mamka a já hned pochopila ,jakým směrem směřuje.

,,fuj mamii ,na to ani nemysli. Nesnáším ho a myslím ,že to příměří by se zajistit dalo ,ale nic víc. Nikdy. Nechci ho sbalit ani nic takového ,bude mi bohatě stačit ,když přežiju tyhle dva týdny. Takže na nic víc nemysli ,ano?'' Vysvětlila jsem mamce stručně situaci. ,,jen říkám'' řekla mamka a zvedla ruce do vzduchu na svojí obhajobu.

,,no a taky by sis mohla přestat pouštět písničky do půl druhé do rána ,protože takhle to příměří nepůjde'' dodala mamka a tentokrát zkřížila ruce na hruďi. ,,no joo'' řekla jsem otráveně a šla za Brianem a Kendall na trampolínu.

***

Když jsem chvíli skákala ,tak jsem viděla ,jak Tobias prochazí kolem terasy do chaty ,ale zavolala si ho jeho mamka. Když na něj zavolala ,on se jen s nezájmem otočil a hodil po své mamce otrávený pohled. Jak se otočil ,spadla mu jeho hnědá patka vlasů do obličeje. O něčem horlivě diskutovali, chvíli se smáli a chvíli zase byli vážní. Pak jeho mamka odešla dovnitř chaty a on šel směrem ke trampolíně, respektive ke mně, Brianovi a Kendall, a upřeně na mě koukal. Zajímalo by mě, co mu říkala.

Za chvíli přišel k trampolíně ,na které jsem seděla a děti si kolem mě běhali a pošťuchovali se. Opřel se o kraj trampolíny a podíval se na mě.
,,vypadá to, že se domluvily a chtějí nás dát dohromady'' i přes černou síť ,která chrání před vypadnutím z trampolíny jsem viděla ,jak se Tobias uchechtl ,ale pořád mi tak divně koukal do očí. Skoro mě to hypnotizovalo.

,,tak to se nikdy nestane ,neboj'' řekla jsem po chvíli, přetrhla náš oční kontakt a vstala. On nic neříkal ,jen na mě koukal. Otočila jsem se k němu zády a začla s dětmi skákat a zvedat je do vzduchu. Slyšela jsem ,jak zvedl a odcházel od trampolíny neznámo kam. Neotočila jsem se. Začíná to být divný.

Asi se na nás vážně domluvily. No to je jedno, stejně se nic takovýho nestane. Nikdy. Ještě chvíli jsem skákala a blbla s Brianem na trampolíně a Tobias jen seděl na jedné z houpaček a byl na mobilu. Zabavila jsem děti nějakou náhodnou hrou ,slezla jsem z trampolíny a sedla si na druhou houpačku. Houpala jsem se a projížděla mobil jak to v tu samou chvíli dělal on.

,,celkem nuda co?'' Řekl Tobias a zvedl hlavu mým směrem a patka mu znovu spadla do obličeje. Hned si prohrábnul vlasy a odhrnul je tak z jeho obličeje. ,,jo, celkem'' pokrčila jsem rameny a taktéž zvedla hlavu. Chvíli jsme na sebe koukali a pak se znovu věnovali obrazovkám našich mobilů.

Po asi deseti minutách ,co jsme se tak trochu houpali a koukali do svých mobilů, jsem zavřela mobil a vstala z houpačky. Mobil jsem si nechala v ruce a narovnala si moje bílé šaty. Tobias zvedl hlavu od mobilu a podíval se na mě. Už jsem chtěla odejít od trampolíny ,jenže najednou se Tobias ozval.

,,kam jdeš?'' uchechtl se Tobias. ,,co tě to zajímá?'' Otočila jsem se na něj a překřížila ruce na mé hruďi. ,,no tak, nezapomínej, že máme mít příměří'' řekl Tobias, rychle vstal a dostal se ke mně až nebezpečně blízko. Koukal mi upřeně do očí a vzhledem k mému malému vzrůstu jsem musela zvednout hlavu, abych mu viděla do obličeje. Jeho oči mě hypnotizovaly a já byla z jeho blízkosti skoro v šoku. Nikdy jsem si nevšimla jeho karamelových očí.

,,do mého pokoje ,stačí?'' řekla jsem sarkasticky po chvíli, co mě zaskočil. ,,jo, stačí to říct normálně'' řekl Tobias a vrátil se zpět na houpačku. ,,nečekej ,že na tebe budu milá. Pořád tě nesnáším ,i když naše mamky nám už pravděpodobně chystají svatbu'' zasmála jsem se a otočila se zády k houpačkám a Tobiasovi. Slyšela jsem ,jak se začal smát a pak jen zakřičel ,,nápodobně''.

Já pokračovala v mé cestě do chaty a mého pokoje. Prošla jsem kolem terasy a moje a Tobiasova mamka si začly něco šeptat a smát se. Určitě viděly, to co se stalo. Začla jsem se bát ,že jsem fakt odhadla situaci ,že nám už opravdu možná chystají svatbu. Upřímně ,ani bych se nedivila ,protože po téhle doslova 'dovolené snů' ,kterou musím strávit s Tobiasem ,je opravdu možné vše. Teda alespoň doufám ,že už mě nic víc nepřekvapí ,protože to už bych taky nemusela zvládnout. Myslím ,že Tobias mi bohatě stačí.

Summer Love✔Where stories live. Discover now