*0.1*

7.2K 413 52
                                    

Her bölüm buraya Çapulcuların veya Lily'nin fark etmiyor, Sirena hakkındaki dediklerini yazacağım;

"O benim, neredeyse sevdiğim tek kızdı. O gittikten sonra, bir daha hiç bir kızın yüzüne bakmayacağımı anlamıştım."
-Sirius Orion Black

-.-

Bu günlük Sirena Walburga Black'e aittir,
Dokunmamanız ve okumamanız rica edilir!

Bu gün Hogwarts'a gitmek için yola koyulmuştuk, Sirius ve ben, ailemiz aksine Gryffindor istiyorduk. "Sirena," dedi Sirius, beni bir kompartımana çekiştirirken, "fark ettin mi bilmem ama boş kompartıman yok."

Göz devirip gözlüklü bir çocuğun kapısını açtım. "Boşsa, oturabilir miyiz?" kafasını bana çevirdi. "Tabii ki." dedi sevecen bir sesle. Gülümseyip Sirius'u içeri çektim.

"Ben James Potter," dedi çocuk elini uzatarak. Sirius bana bakıp çocuğun elini tuttu, "Sirius Black, o da ikizim Sirena Black."

"Vay canına, Black'lerin genellikle soğuk olduğunu sanardım- yani yanlış anlamayın." Sirius güldü, ben ise gözlerimi kısmış James'i inceliyordum. "Sirena bu kadar soğuk olma istersen."

"Hangi binaya gitmek istiyorsun?" dedim gülümseyerek. "Gryffindor," yumruğunu kaldırdı. "Yiğittir orada kalan çocuklar." güldüm.

"Siz Sl-"

"Gryffindor." dedik Sirius ile aynı anda. James güldü, bir kaç konuşmadan sonra kompartıman kapısı açıldı. "Oturabilir miyim?" dedi uzun boylu, saçlarının kumral olfuğunu tahmin ettiğim çocuk.

"Tabii ki." diye yineledi James, çocuk bana ve Sirius'a gülümseyip James'in yanındaki yerini aldı. "Şey, Remus Lupin." diye kendini tanıttı. "James Potter,"

"Sirius Black," bende elini tuttum, "Sirena Black." ve baya konuştuk, tabii Hogwarts'a geldiğimizde durmuştuk. Trenden inince yarı-dev bir adam bizi karşıladı, onunla beraber sandallara bindikten hemen sonra okula geçmiştik. Profesör bizi alıp salona getirmişti.

"Harika durmuyor mu?" dedi Sirius, tepedeki havada duran mumları göstererek. "Aynen." diyerek fikrine uydum. Seçmen Şapka denilen Şapka, öksürdükten hemen sonra şarkı söylemeye başladı;

"Bu şapka, dersiniz, çirkin mi çirkin!
Ama öyle hemen karar vermeyin.
Toz olurum varsa benden güzeli,
Eşsizim kendimi bildim bileli.
Ne kasket dinlerim ne de silindir,
Şampiyonluk kaçmaz, hep bana gelir.
Hogwarts okulunda Seçmen Şapka'yım,
Her gün, her ay, her yıl başka başkayım.
Karşımda şöyle bir ürperin biraz.
Dünyada hiçbir şey gözümden kaçmaz.
Eğer geçirirsen beni başına.
Gideceğin yeri söylerim sana.
Seni Gryffindor'a yollarım belki,
Zamanla olursun aslanın teki,
Yiğittir orada kalan çocuklar,
Hepsinin yüreği nah mangal kadar.
Belki de düşersin Hufflepuff'a.
Haksızlığı hemen kaldırıp rafa.
Adalet uğruna savaş verirsin.
Her yere mutluluk götürmek için.
Ravenclaw kısmetin belki,
Oradakilerin hiç çıkmaz sesi,
Mantıktır onlarca önemli olan,
Öyle kurtulurlar tüm sorunlardan.
Düşersin belki de Slytherin'e sen,
Bir başkadır sanki oraya giden.
Amaçları için neler yapmazlar ,
Açıklasam bitmez sabaha kadar.
Giy kafana beni!
Çekinme sakın!
Birinci koşul bu: Korkmayacaksın!
Hiç kimseye gelmez kötülük benden,
Şapkalar içinde en uysalım ben."

Salonda bir alkış tufanı koptu, ardından tanıyıp tanımadığım herkes binalarına yerleştirildi. Kuzenlerin tabii ki Slytherin'de idi.

James ve Remus ise Gryffindor.

"Sirius Black!" Sirius bana omuz atıp iskemleye koştu. Göz devirip kafamı sağa-sola salladım. "Bir Black daha, ama çok farklı bir Black. Sen Slytherin olamazsın, GRYFFİNDOOOR!" salon bir an sessizleşse de, Remus ve James'in alkışlaması ile alkış sesleri doldu salon.

"Amacına ulaştın ikiz," dedim yanımdan geçerken. "Seni bekliyorum." deyip bana göz kırptıktan hemen sonra çocukların yanına koştu. Bir kaç isimden sonra "Sirena Black!" diye bağırdı Profesör McGonagall.

İskemleye oturdum. "İkizi gibi bir Black, ama Slytherin gibi de duruyor. Ama orası olmaz, GRYFFİNDOOOR!" yine mutlak bir sessizlik, ardından alkışlar.

"Amacımıza ulaştık, annem kuduracak." dedim Sirius'un yanındaki yerimi alarak. "Çok doğru dedin ikizim, annem bizi yiyecek, yarın bir Çığırtkan bile gönderebilir."

Yemekleri yedikten sonra yatakhanelere geçmiştik. Orada Lily ve Marlene adında 2 kızla tanışmıştım, iyi de anlaşmıştık gerçi.

Neyse, bu günü yazmayı bitirdim, yarın her şeyin güzel geçmesiyle, iyi geceler!

-.-

Öleceğini bilse ne olurdu acaba djdmddj bu arada ben bu kitaba ilk baş kısa kısa bölümler, HPVKC final olunca uzun bölümler yazmaya başlasam nasıl olur? Tabii HPVKC ne zaman biter Allah bilir. Şimdilik 1 bölüme 1 gün, sonra 1 bölüme 2-3 gün nasıl olur? Cevapları bekliyorum!

PBVT GURURLA SUNAR!
DeborrahL Ceymsim🍫
KitapOkurBirErgen Aylakım🐺
BerenSayn Patim🐾

Black's TwinWhere stories live. Discover now