*0.4*

4.8K 326 161
                                    

Günlüğünü okuduğumda, ciddi anlamda üzülmüştüm.
-James Potter

-.-

Bu günlük Sirena Walburga Black'e aittir,
Dokunmamanız ve okumamanız rica edilir!

5. sınıf ve SBD'ler ile dolacak bir yıl...

Sirius'un, James'in ve o pek sevemediğim Pettigrew'un Animagus oluşu, bizim Remus ile onlara karşı çıkmamıza rağmen oluşları vesaire vesaire...

James'e özel bir duygu besliyordum, bu bir gerçekti. Fakat o benim abim gibiydi, seviyorsan mutlu olmasına izin vermen gerekirdi. Onca 5 yılda, arkadaşlığımızı bozacak kadar salak olamazdım. Hoş, mutluydu, mutluyduk. Bunu bozmamak gerekirdi, değil mi?

"Günlüğünü çaldım Sirena!" kafamı aniden kaldırmam ile Lily ve Marlene'in ölecek derecede kahkaha atmaları sonucu suratımı astım. Bir kişi, bunu söyleyerek kaldırılır mıydı?

"İkinizde, aşırı kötüsünüz!" yatağımdan kalkıp yüzümü ovdum. "Soğuk sudan daha etkili." dedi Marlene, ardından Lily'e beşlik çaktı. "Hainler." deyip lavaboya ilerledim. Bu gün dolunay vardı, bedenimi kıpırdatamayacak kadar ağrıyordu.

Lavaboda işlerimi halletmiş, Lily ve Marlene'i odada bulamamış, giyinip paytak adımlarla büyük salona ilerlemeye başlamıştım. Kahvaltıya geldiğimde, Sirius ve James bir konuda konuşuyor, Remus kitabına gömülmüş bir şekilde yavaşça yemeğini yiyor, Pettigrew ise James ve Sirius'u dinliyordu. Lily ve Marlene neredeydi, orası muamma...

Remus'un yanına oturup okuduğu kitaba baktım. "Sen aşk kitpaları okur muydun Rem?" dedim kitabına bakarak. "Gözüme çarpan bir kitaptı, merak ettim. Safkan ve Melez iki kişiyi anlatıyor." anladığımı belli edercesine kafa salladım.

"Ee, devam et merak ettim."

"Safkan olan kız, Melez olan ise çocuk. Kız duygularını tamamen içnde bastıran, sinirini Slytherin'li kişilerden çıkaran biri, bir tek o çocuğa zarar veremiyor. Çocuk okul tarafından aşağılanıyor, bunu kız koruyor. Hep, fakat çocuk ona soğuk davranıyor. Kitabın sonunda tam olarak ne oluyor bilmiyorum."

"Bitince bana da verir misin? Çok değişik bir konusu varmış." Remus kafası ile onayladı. "Kitap konuşmanız bittiyse eğer, artık Hogsmeade'e gitme zamanı!" dedi James, Sirius ile aynı anda kalkarak.

"Çocuklar benim Profesör Slughorn'un yanına gitmem gerekiyor, konuşmamız gereken bir kaç şey vardı." onaylayan mırıltılardan sonra öğretmenler masasına baktım. Profesör orada değildi. Kendisinin odasına yöneldim, acaba İksir derslerimi ilerletmem için yardım edecek miydi?

Sonunda odasına vardığımda kapıyı tıkladım, içeriden nazik ama gür sesli, "Gir!" komutu ile kapıyı açtım. Snape koltukta, Profesör Slughorn hemen yanında oturuyordu. "Derslerini düzeltmen için Mr Snape size yardım edebilir diye düşündüm Mrs Black."

"Kendisi kabul ettiyse Profesör, önemli değil benim için." dedim gülümseyerek. Sirius, ikimizin çalıştığını duysa ne derdi çok merak ediyordum.

"Benim için de fark etmez Profesör." dedi Snape, gözleri bana dikili bir biçimde. "Öyleyse şimdi bile başlayabilirsiniz, ne zaman size uygunsa çocuklar!"

Black's TwinWhere stories live. Discover now