*0.9*

4.2K 288 59
                                    

Annem ne kadar izin vermese de, gizliden gizliye görüşüyordum. Sirius'un aksine, gideceğim yolda dikkatli olmamı, seçimlerimi kendim yapmam gerektiğini söylerdi, ama arada iyi tarafa gelmemi de söylerdi. Çünkü ablamdı o, yüreği dayanamıyordu.
-Regulus Black

-.-

"Çocuklar, artık Lupin ile konuşsak mı? Günlüğe sonra devam ederiz?" dedi Hermione, günlüğü eline alarak. Harry ve Ron birbirine bakıp onayladı. Hermione, onları Kovuk'a cisimledi, bir kaç saniye sonra kapı açıldı. "Ah! Dünün aksine bu gün geç geldiniz çocuklar, korkuttunuz bizi! Hadi, hadi hemen içeri geçin." dedi Molly.

Remus ve Tonks bir konu hakkında konuşuyordu, Harry, Tonks'un Sirena'yı ne kadar sevdiğini hatırladı. "Profesör," dedi Hermione, çekingen bir şekilde yanlarına bir adım attı. "Bir sorun mu var, Hermione?"

"Ben Sirius'un odasına girdim, ama beklediğimin aksine bir yatak daha vardı, Sirius'un ikizi, Sirena. Onun hakkında konuşabilir miyiz?" Tonks, Sirena'nın ismini duyar duymaz Remus'a kırılgan bir bakış atıp yerinden kalkarak mutfağa gitti. "Çocuklar-"

"Profesör, albümünde siz de varsınız, günlükte, mektuplarında." dedi Harry, Remus'un karşısına bakarak. "O bizim bina ayrımımızdan kaynaklanıyor Harry, buna bir şey yok-"

"Profesör, ölmüş. Neden, nasıl öldü? Bakın, belki de günlüğünde şifreli notu çözebiliriz."

"Şifreli not mu?"

"Her günün başlığında bir şey yazıyor, bunu kendin buluyorsun. Profesör, eğer bunu çözersek belki de bu bize yardım eder."

"Lily o zaman hamileydi," dedi Remus, Harry'e bakarak, "onu Bellatrix kaçırmıştı, Sirena onlarla kalıyordu. Sirius inatla onun gelmesini istemedi, çünkü koluna o işareti bir kere almıştı. Lily kaçmıştı, ama gelince ağlayarak dediği tek şey, 5'ten fazla Crucio yedi, kaçmam için onu oyaladı olmuştu. Harry, Sirena sadece senin doğumuna gelmişti, ona da ben ısrar etmiştim. Sirius kolundaki işaretten dolayı nefret ediyordu ondan. Senin şu an taktığın bileklik Harry, o benden değildi, Sirena'dan." Harry, sözde Remus'un verdiği bilekliği inceledi. Kırmızı-sarı-siyah üçlemesi ile, bir çok ipi barındıran bir bileklikti.

"Bir gün ona verme fırsatın olursa, ver demişti. Pettigrew konusunda uyarmıştı bizi, ama biz onu dinlemedik, belki dinleyip onu reddetseydik, her şey o kadar iyi giderdi ki!"

"Profesör, intihar mı etti?" dedi Ron, elini masaya koyarak. "Lily ve James'in ölümünden 4 gün sonra, odasında ölü bulunmuştu. Bana intihar gibi gelmiyor, çünkü Sirena ne kadar delirecek gibi olsa da, aklı başında ve zeki bir kızdı. Hermione'de onu görüyorum, zeki, cesur, arkadaşlarına sağdık. Sadece haylazlığın eksik." Hermione, Remus'un acı gülümsemesine karşı tebessüm etti.

"Peki, size nasıl davranıyordu Profesör?" diye sordu Hermione.

"Fenrir Greyback, beni ısırdığı gibi onu da ısırmıştı. Deli anne ve babası istemiş, yani bana öyle demişti. Neyse, bazen kendimi iğremç hissettiğimde beni ormana götürürdü, tırnaklarımız ile ağaçlara şekiller çizerdik. Neşeli biriyken, aniden çökmesi bana çok garip geldi. Günlüğü okumaya kalkıştım, ama bu, benim sadece pişman olmama yarayacaktı. Okumadım, ama hala çok merak ediyorum neler yaşadığını. Hayat enerjisi tam iken, nasıl bir anda bittiğini."

"Çok iyi biriydi." dedi Tonks, kapı pervazından. "Sirius'tan bile çok severdim onu, kızdı, beni anlardı sonuçta. Annemle de iyi anlaşırlardı, o neredeyse herkes ile iyi anlaşırdı." Tonks, sol gözünden bir damla yaşı serbest bıraktı. "Sırf Snape ile arkadaş diye dışladı onu Sirius ve James, Pettigrew ile konuşmazdı zaten, bir de Remus ile konuşurdu."

"Başka sizi kurtardığı zamanlar var mıydı profesör?" dedi Harry, albümün sayfalarını karıştıran Tonks'a bakarak.

"Biz Yoldaşlığa yeni katılmışken ben, Pettigrew ve Lily yakalandık," dedi Tonks, resimleri incelemeye devam ederken. "ondan beklemezdim ama, sırf Pettigrew'a zarar vermesin diye Bellatrix'e tokat atmıştı. Bellatrix ezilmezdi, gözümüzün önünde, koluna yüz karası yazmıştı, hançerle." Hermione iğrenircesine iç çekti. Bilmiyordu ki en az 1 yıl sonra ona da aynı şey olacak...

"O gece, nöbet tutsun diye Amcyus Carrow görevlendirildi, Sirena yaralı olmasına rağmen o adamı dövmüş, bizi çözüp kaçmamıza yardım etmişti." Tonks şimdi sessizce ağlıyordu. "Sirius'a bu yüzden sinirliyim, zorlanmış olabileceği falan düşünemedi."

"Hatta anne ve babanı kurtarmak için size gelmek istedi, ama Sirius yine aptallık edip onu almadı!" dedi Tonks, aniden sinirlenirken. Saçları kahverengi renginden kırmızıya dönüştü. "Tonks, sakin ol." dedi Molly.

"Sana yardıma geliyorum, Molly." Tonks gidince Remus iç çekti. "Başka sorunuz yoksa-"

"Profesör, Sirena'nın babamı sevdiğini biliyor muydun?" Remus bir an kaskatı kesildi. Evet, bunu ona söylemişti, hemde kızlar tuvaletinde, bozuk olan kızlar tuvaleti!

"Vardı."

"Ben- babamın ona umut verdiğini düşündüm." dedi Harry, Ron ve Hermione ona katıldı. "James sadece ona kardeşi gibi davrandı, Sirena bundan etkilenmişti. Ben ona anlatsam da, dinlemedi, sonradan vazgeçti zaten. Başka sorunuz yoksa g-"

"Neden gerçekleri diğerlerine anlatmadınız?" dedi Ron, dik dik Remus'a bakarak. "Kendisi istedi." dedi Remus iç çekerek. "Başka sorunuz yoksa şimdi gidiyorum, sonra görüşürüz."

O gidince, Ron, Harry ve Hermione ile kendi odasına geçti. "Çocuklar, bence Sirena öldürüldü." dedi Hermione.

"Belki de bıktığı için inthar etti Herm, nereden bilebilirsin ki?" dedi Harry, merakla masaya bakmaya devam ederken. "Şifrenin ilk harfleri S E V D - devamı yok."

"Sevdiklerim yazacak hali yoktur değil mi?" dedi Ron, şakaya vurarak. "Ron!" Harry ve Hermione'nin beraber bağırmasına karşı irkilip teslim olurcasına ellerini kaldırdı. Şimdi düşünme zamanıydı...

-.-

Sizce Sirena şifreyi ne koymuş olabilir? SİRENA'NIN ŞİFRESİ jsmdjfjf Neys, sizleri seviyorum!

SİHİRLİ GÜNLER DİLERİM /*

PİKAÇU BELANI VERSİN TAYFASI
(PBVT)
GURURLA SUNAR!
DeborrahL Ceymsim🍫
AlnilamMalfoyLupin Aylakım🐺
BerenSayn Patim🐾

EK OLARAK;
Meryem-Riddle / Aymirisreal111 Gelinim👰

Black's TwinNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ