*0.8*

4.3K 290 94
                                    

"Onun beni korumasını istememiştim, onun da, bizim onu üzmememizi istediği gibi..."
-Lily Evans

-.-

"Snape'in, annemi sevdiğini sanıyordum." dedi Harry, kaşlarını çatarak. "Belki Snape hala anneni seviyordu Harry, sadece Sirena'yı arkadaş olarak görüyorsa?" Harry, Hermione'nin sorusuna karşın düşündü.

"Babam, kıza cidden değer veriyormuş Herm." Harry, yeleğini biraz daha kendine sardı. "Çocuklar şuna bakın!" dedi Ron, bir defteri masaya koyarak. "Bu da ne?"

"Albüm galiba." dedi Ron, defterin ilk sayfasını açarak. James, Remus, Sirius ve Sirena vardı fotoğrafta. Sirena yerde oturuyor, James onun omuzlarına tutunmuş, Sirius solda, Remus sağdaydı. Haraketli fotoğrafta hepsi gülüyordu.

Fotoğraf'ın altında bir söz vardı "Bizi bıraktın Sirena. Bizi affet." yazıyordu.

"Geç." dedi Harry, dizlerine yaslanarak. Diğer fotoğrafta, Sirena hariç hepsi uyuyordu, Remus koltuğa kıvrılmış, James yerde ve bacağı Sirius'un karnında, Sirius kolukta ve eli sarkıyordu.

Sirena ise, gülüp sus işareti yapıyordu. Diğer ki fotoğrafta ise, Harry annesini direk buldu. Lily ve Sirena sandalyelerde, James ve Sirius bir konuda tartışıyor, Remus kitabını okuyordu.

"Sirena'nın iyi olduğuna inanmak istiyorsunuz değil mi?"

"Ben onun iyi olduğuna inanıyorum, şüpheliydim." dedi Harry, Ron'da onu onaylayıp diğer sayfaya geçti. Burada James ve Sirena vardı. Sirena, James'in gözlüğünü takmış yüzünü buruşturmuş bir halde duvara bakıyor, James ise hem gülüyor hem de gözlerini ovuyordu.

Diğer ki fotoğrafta ise bir balodandı, James ve Sirena dans ediyordu. Harry, annesinin, babasını kabul etmediğini anladı. Bir an için babasına kızdı, Sirena'ya umut mu veriyordu?

Diğer ki fotoğraf ise yasak ormanda çekilmiş olmalıydı, James ve Sirius Animgus halinde Sirena'yla oynuyordu. Sirius, Sirena'nın kolunu yalıyordu, James ise öylece etrafında dönüyor gibi gözüküyordu.

"Nereden, nereye?" dedi Hermione üzgün bir ifadeyle. Sonrası boştu, ve her sayfada "Sen kaybettin." yazıyordu.

"Bu ne demek?" dedi Ron garipseyerek ve sayfaları çevirmeye devam ederek. "Onu bilmem ama, Sirena'nın el yazısı bu." dedi Harry el yazısına dikkat ederek. En son sayfada ise tek bir fotoğraf vardı, Sirius elinde bir fotoğraf ile koltuğun koluna oturmuş, Remus direk onun yanında ayakta durmuş, James ve Lily ortada kucaklarında Harry ve hemen yanlarında Pettigrew vardı.

Alttaki boş yerde "Sen değil, biz seni kaybettik." yazıyordu. "N-ne yani?" dedi Hermione sertçe yutkunarak. "Ölmüş mü?"

"Ya da öldürülmüş mü?"

"Ya da intihar mı etmiş?"

-.-

Harry, inatla Sirius'un odasına tekrar girmişti. Her seferinde Sirena'ya ait şeyler buluyor ve cebine atıyordu. Bu sefer bulduğu şey bir kağıttı, ve üstünde mektup yazıyordu.

Black's TwinWhere stories live. Discover now