Nový začátek...

141 9 0
                                    

Dostala jsem se na střední školu, která se mi dost líbí nikoho tu zatím neznám ,ale je to tak dobře. Já neznám je a oni neznají mě takže je to super.

Vešla jsem do své nové třídy a jen si v tichosti sedla do prázdné lavice. Nikdo se s nikým nebavil, protože se nikdo neznal s nikým jen skupina tří dívek byla trochu hlasitější a vypadalo to ,že se znají.

,,Dobrý den žáci" pozdravila naše nová třídní učitelka.

Vypadala celkem nadšeně a vesele na to, že měl začít deseti měsíční boj s touhle třídou.

,,Jsem Lauren McColl" opět se mile usmála a pohled stočila ke mě, protože jsem právě upustila propisku.

Omluvně jsem se podívala a zartikulovala ,,pardon".

Pak už jsem jí nezajímala. Nastalo dlouhé představování všech spolužáků, kteří mě moc nezajímali. Teda až na jednu holku, která si mě pořád prohlížela a po každý nahodila úsměv.

Když jsme se s představováním dostali  ke mě, tak se na mě upřelo moc očí a to nemám ráda. Počkala jsem až mi ,,Lauren" začne pokládat otázky. A taky jsem se dočkala.

,,Jak se jmenuješ? Jak ti máme říkat? A jaké máš koníčky?" Celá ta nová třída na mě podezíravě koukala a já jsem se bála i nadechnout, nakonec jsem paní Lauren odpověděla.
,,Jmenuju se Elizabeth. Doma mi říkají Liz nebo jen Beth." A po tomhle jsem se odmlčela. Paní Lauren ještě chvíli počkala a pak zopakovala poslední otázku. ,,A máš nějaké, koníčky?"

Já se na ní podívala a zaslechla jsem za sebou šepot nových spolužáků. "Ona je divná. Proč jí to tak trvá?"
S pohledem někam za paní Lauren jsem řekla.
,,Hraní na kytaru, lukostřelbu a kresbu."
,,Tak to jsi nadaná" pochválila mě paní Lauren.
                                 ***
Končily jsme jako poslední ,protože paní Lauren byla velmi výřečná žena.

Po škole jsem si to zamířila přímo domů. Doma zatím nikdo nebyl mamka byla doprovodit ségru do školy jelikož chodila do třetí třídy a mamka jí nechtěla nechat jít samotnou. A táta? Ten je celý týden vždycky v tahu má práci daleko a tak si tam koupil byt a domů jezdí jen na víkend.

Já automaticky zamířila do lednice, kam jsem si večer dala svůj oblíbený těstovinový salát. ,,Au" statická elektřina stále funguje, ano to jsem potřebovala zjistit na vlastní kůži super. Pak jsem šla nahoru do svého pokoje. Pustila jsem si písničky a jedla úplně v klidu svůj salát ,když mi do pokoje vlítla ségra ne, že bych jí přes písničky slyšela ,ale viděla jsem jak běží k mé posteli a chystá se na mě skočit ,ale já uhnula a ona dopadla jen do měkkých peřin a ne na mě jak nejspíš měla v plánu.

Pokračovala jsem dál v jedení a koukala na ní jak otvírá pusu, ale já neměla v úmyslu si sní povídat o tom, že mají novou třídní učitelku.

Bohužel si po chvilce všimla ,že mám sluchátka a tak mi je vyrvala z uší.
,,Poslouchej mě!" Zařvala tak nahlas ,že mi málem praskly bubínky.

,,Však já poslouchám." Odvětila jsem s ledovým klidem a dala si aspoň jedno sluchátko do ucha.

,,Vážně a o čem jsem mluvila?" Chtěla vyzkoušet mojí pozornost.

,,Mluvila jsi o své nové úžasné paní učitelce." Řekla jsem a lehce se usmála.

,,Jak to víš?" Udiveně se na mě podívala.

,,Asi jsem tě poslouchala ne? A teď už jdi mamka tě volala." Řekla jsem a postrčila jí směrem z postele. A ,abych pravdu řekla tak jsem jí neposlouchala ,ale mamka mi psala ,že je ségra unesená z nové učitelky. Tak jsem si jen domyslela proč přišla.

Pak jsem do večera kreslila ,ale začala mě bolet ta ruka jak mě do ní kopla ta kovová dvířka v kuchyni tou statickou elektřinou. Měla jsem mikinu ,ale začalo mi být horko tak jsem si jí sundala po chvíli jsem se podívala na tu bolavou ruku a zjistila jsem ,že tam nic nemám takže pohoda a klídek.

Pak už jsem šla spát v celku normální den, ale v noci se stalo něco moc divného...

Who I am? Kdo jsem?  Dokončeno✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat