Jsou tu....

65 7 0
                                    

O týden později...
Za celý týden jsem s Theem nepromluvila. Vyhýbal se mi a já jemu  za tu dobu jsme ani jeden nepřisli pozdě. Ředitelnu zatím nikdo z nás nenavštívil. Když jsem přišla ale v pondělí ráno do školy, seděla na mém místě v mé lavici moje nejlepší  kamarádka ze základky okamžitě jsem se k ní rozběhla a ona udělala to samý. Objaly jsme se na uvítanou. Tahle hnědovlasá holka mě znala víc jak 14 let. Znali jsme se od malička. Její hnědá barva panenek se skoro ztratila jak se jí radostí rozšířili zorničky.
,, Ahoj Sam co tady děláš?!" Odstoupila jsem od ní a byla jsem strašně šťastná že tu je.
,, Ahoj El. Přestoupila jsem ze soukromé školy na státní. A když jsem zjistila že jsi tu ty tak jsem se nemohla dočkat." Sedla si zpět na místo u okna a já na to zareagovala se smíchem.
,, Hele zlato sedíš mi na místě šoupni se jo?"Obě jsme se začali smát a Sam se šoupla vedle.
,, Spokojená madam?" Usmála se a šlo na ní vidět že má pár otázek ale taky obrovskou radost.
,,Jasně jsem naprosto spokojená. A co ty a Dominik jak se vám daří?"
Sedla jsem si zády k parapetu tak abych koukala přímo na Sam.
,, Úžasný klape nám to dokonce máme několik plánů a tak. A mohli byste se k nám s Erikem přidat. A jak to klape vám dvoum? Zítra jste spolu přesně dva roky ne? Oslavíte to nějak?" Koukala na mě jako by chtěla vědět i ty nejmenší detaily ale moje odpověď jí nejspíš zklame pomyslela jsem si. Ale stejně jsem jí to řekla.
,,Erik se semnou rozešel první školní den a teď chodí s támhletou zrzavou nádherou." V ten samý okamžik vešel do třídy Theo. Naše pohledy se střetli a zase jsme se na sebe podvědomě usmáli. Jako u Alfonse v tom kruhu. Zaartikuloval na mě.,,Potřebuju s tebou mluvit." Já jsem ale jen zakroutil hlavou a otočila jsem se zpět na Sam. Ta nechápavě přelítla pohledem z Thea na mě.
,,Jak jako rozešel? A kdo je támhle to?"
Sam na mě koukala jako by se jí zbořil celý svět.
,, Víš jak jsme spolu chodili do mého domku na stromě? No tak jsem mu o prázdninách dala klíč a první den školy tam na mě  čekal.  Choval se normálně ale pak mi prostě řekl že je konec že si našel holku se kterou si rozumí víc a že prý je úžasná. A když jsem zjistila že je to moje spolužačka myslela jsem že ho ......."V tenhle okamžik do třídy vešel člověk kterého jsem už nikdy nechtěla vidět mezi dveřmi. Stál tam Erik a usmíval se na celou třídu. Jakmile jsme se potkali pohledem úsměv ještě roztáhl a já se na něj mračila tak že kdybych to dělala ještě chvíli dostanu svalovou křeč. Zrzka okamžitě vykopla z místa vedle sebe tichou dívku jménem  Medlin. A naznačila Erikovi aby si přisedl. Ten vůbec neodporoval a posadil se vedle ní políbil jí a začali si spolu povídat. Sam na mě začala mluvit.
,,Ty jsi věděla že přestoupí?! A ještě jsi mi neřekla kdo je ten hnědovlasý klučina s tetováním na ruce." Kývla hlavou směrem k Theovi.
,,Ne nevěděla. Tohle? to je jen Theo."
Když jsem sena Thea podívala jeho směrem zmateně se na mě díval nakonec se zvednul a mířil k nám když k nám přišel jen mě chytil za předloktí a tím mě donutil se zvednout.
,, Co děláš?!" Zeptala jsem se ho a on jen syknul.
,,Musíme si vážně promluvit Beth prosím. Vím že se na mě zlobíš ale tohle je důležité." Když to dořekl tak se otočil k odchodu ale já jsem ho zachytila a řekla jsem mu.
,,O druhé přestávce jo?"
Když jsem to dořekla tak se mi podíval do očí a mlčky přikývl. Pak odešel na své místo.
,, Počkat, počkat co se to tu zase sakra děje?! A jak jen Theo. Poznám když na ně koho koukáš tak jako by na něm závisel tvůj život." Sam nevěděla na co se má ptát a tak jsem jí v klidu vysvětlila že si semnou Theo potřebuje promluvit o něčem důležitém. A že jsme jen kamarádi. Taky jsem jí řekla ať si toho černovlasýho kluka jménem Erik nevšímá protože je to naprostej ignorant a sobecký hajzl. Sam jen přikyvovala a nejspíš to začala chápat.
,, Když zazvonilo na druhou přestávku Theo se zvednul a zamířil ven ze třídy já jsem ho následovala až o chvíli později zašli jsme do temné chodbičky která vedla ke školníkovi a ke schodů do suterénu. Theo se tam zastavil. Otočil se ke mě ale nevěděl jak začít. Nakonec se k tomu odhodlal.
,,Hele Beth chtěl bych abychom se s spolu zase normálně bavili a obzvlášť když je tu ten Erik?! Nechci aby ti něco udělal. A taky by jsi měla cvičit svoje schopnosti. Budeš muset za Alfonsem." Když jsem slyšela  jejich jména z Theových úst měla jsem vztek.pak mi došlo že budu muset k Alfonsovi. Taky mi došlo že to budu muset říct Sam. A nějak to všechno budu muset udržet pryč od mámy. Vzpoměla jsem si i na všechno co pro mě Theo udělal na to jak mě vytáhl z louže a já se nemusela setkat s Erikem i jak mi vytahoval ze zad tu třísku i na to jak mi zavazoval tu ruku. V ten moment toho na mě bylo prostě moc a z očí mi začali téct slzy. Jakmile si toho Theo všimnul okamžitě mě chtěl obejmout ale nebyl si jistý jestli může. Ale jeho rozpaky jsem rozptýlila přistoupila jsem k němu a  položila jsem hlavu na jeho rameno on nezaváhal ani chvilku a přitáhl si mě svými svalnatými pažemi ještě blíž a řekl.
,, Oni už ti nijak neublíží ani jeden z nich jsem tu já a já to nedovolím ochráním tě. Jsi pro mě důležitá Beth." Řekl to jako bych byla jeho holka ale já věděla že tak hluboký to mezi náma není ale máme už hodně společnýho. Věděla jsem že tu mám nejméně dva lidi kterým na mě záleží a mě na nich záleželo taky. Po chvíli Theo ustoupil a já jsem si otřela slzy.
Podíval se na mě a já jsem mu řekla.
,,Theo už se na tebe nezlobím vím že jsi to dělal pro moje dobro a děkuju ti za ochranu ale myslím že nebude třeba. Bude mi stačit když budeš stát vždy při mě." Chvíli na mě jen v tichosti koukal pak se podíval na naše tetování a řekl.
,,Buď si jistá že tě nikdy nezklamu. A ochraňovat tě budu pořád ať chceš nebo ne. Řekl to tak hezky že jsem se musela usmát když jsem si uvědomila jaké štěstí mám že ho znám. Po návratu do třídy si Sam všimla už automaticky toho že jsem brečela a okamžitě se mě zeptala jestli nemá Thea nebo Erika zbít.  Jak u ní bylo zvykem.
,, Ne nikoho nebij. Theo mi řekl něco moc pěkného. On by mi nikdy neublížil. A já jemu taky ne." Po tom co jsem to dořekla se Sam poťouchle usmála a řekla.
"Óooo to je tak sladký. A on je tak roztomilý." Rozplývala se nad ním tak moc že jsem jí okamžitě připomněla že má Dominika. Domluvila jsem si sní sraz po škole ve stromovém domku musela jsem jí to všechno říct.

Omlouvám se za občasné vulgarismy ale myslím že jsou tam jen minimálně a Elizabeth zase nemůže být tak moc slušná. Doufám že se vám zatím příběh líbí. A moc děkuji za přečtení. ♡♡

Who I am? Kdo jsem?  Dokončeno✔️Where stories live. Discover now