2.Bojan

5.8K 421 79
                                    


Tijelo mi se odjednom raspada i bol koja je bila samo u grudima pritisnula me skroz i svaki živac u tijelu mi je vrištao pulsirajući. Ne boli ruka nego boli duša, ona koju ću zajedno s njom izgubiti ako ovako ostane.
Lupim rukom po upravljacu i pogledam oteklinu koja raste brzinom munje. Izgubio sam kontrolu, izgubio sam se u njenim riječima i neprihvatljivosti situacije.

Razvod???

Ne mogu joj dati taj razvod, jer ne smijem ostati bez jedne jedine svijetle tačke u životu trenutno.
Nikad nisam Tijani pričao o poslu i takođe sam joj sakrio krizu u koju sam uletjeo prošle godine a koja se tek sad u velikoj mjeri pretvorila u problem i mogao bi vrlo lako da izgubim autosalon.

Priznati poraz bi mi ubilo ego i znam da bi na taj način i nju samu iznevjerio na neki način. Nikad nije ni zapitkivala o mom poslu a ja sam često uživao slušajući njene priče iz učionice. Znala je kako bez velikog truda držati moju pažnju , a ja sam voleo melodiju njenog glasa koja mi je milovala sluh.

Uprskao sam u poslednje vrijeme sa tri loša ulaganja i postoji rizik da izgubim posao koji gradim već dugo. Sad pokušavam da ublažim udarac tražeći partnera za koga sam rekao da nikad neću imati. Zato idem za Beograd. Tamo imam poznanika koji kako kaže ima savršeno rešenje za mene.
A situacija sa Tijanom nije ni malo dobra, ne smijem da je izgubim i čim se za nekoliko dana vratim kući reći ću joj šta se događa. Ona ima razumijevanja za sve, pružiće mi još jednu priliku i nikad više ništa neću kriti od nje. Sve ću uraditi, samo da je zadržim u svom životu.

Bila je u pravu što se tiče svega što je rekla osim jedne stvari. Od kako sam s njom nikad me nije dotakla druga žena, ne zato što ih nije bilo nego zato što ni jednu nisam poželeo. Znam da sam zakazao i kao suprug u onom pravom smislu. Prošli su mjeseci od kako smo poslednji put bili intimni.

Ja se svaki put vratim prekasno i ona najčešće spava, nemam srca da je probudim i da uzmem i to od nje da bi se nakon toga svalio na krevet i zaspao. Čim se vratim, odvešću je na vikend negdje, bilo gdje i podsjetiti je kako nam je dobro zajedno.

Stao sam kod kuće svog najboljeg prijatelja i kuma, Rade i pokupio ga. On je takođe oženjen i ima jedno dijete. Ja ih nemam, ne zato što ih ne želim nego zato što smo htjeli neko vrijeme nas dvoje da provedemo sami. Iako je Tijana već duže vrijeme bez kontracepcionih pilula, s obzirom na naš seksualni život i nije mogla ostati u drugom stanju
.
" Šta ti je to s ruke" prvo me to pitao jer sam jedva mogao držati ruke na upravljaču.

"Mala nezgoda" procijedio sam i on me sumnjičavo pogleda. Poznaje me bolje od toga i upućen je djelimično u moj život. Ono što ne zna je to da mi žena želi razvod.

"Kume, brate mili... Nemoj meni lagati. Zašto imaš otok na ruci kao da si udario u nešto ili nekog" udahnem duboko i sjetim se Tijaninog lica i suznih očiju. U onim očima sam vidjeo nijemu molbu i prazninu za koju sam ja kriv. Čak sam kriv i za njene suze, jer sam ih tamo stavio.

"Tija hoće razvod, Rade. Jutros smo se posvađali i lupio sam šakom od elemet u kuhinji. Ne mogu joj dati slobodu jer je volim više od samog sebe, ali moram prijeći preko svih sranja u koja sam zapeo i pod svaku cijenu je sačuvati uz sebe. Ako ode od mene, to će me ubiti, ionako me ovo među nama slama. Ne mogu odmah da popravim sve, a ona je na rubu i bojim se da ću svejedno ostati bez nje" nisam siguran kako sam mu sve ovo rekao ali je gledao u mene kao da me nikad do sad nije vidjeo.

" Zašto hoće razvod, Bojane? Prećutao si joj ovo sranje jel da? Rekao sam ti do sad nekoliko puta da je bitno da zna u kakvom si problemu. Možda bi te razumjela i reagovala drugačije. To što je držiš pod staklenim zvonom zaštićenu od svega i svakoga sad će ti se obiti o glavu. Bankrotiraćeš ako u Beogradu ne postigneš dogovor" sve ja to znam, znam i da griješim, ali ona zaslužuje najbolje jer mi je i dala najbolje od sebe.

Ljubav ili nešto drugoDonde viven las historias. Descúbrelo ahora