Κεφάλαιο 10

87 26 0
                                    

Ενώ περπατούσα προς το σχολείο είδα ότι μπροστά μου ήταν ο Άλεξ, γι'αυτό άλλαξα κατεύθυνση για να μην με δει. Μόλις έφτασα στο σχολείο μπήκα μέσα και προχώρησα στο προαύλιο. Είδα την Αγγελική με της φίλες της, αλλά δεν πήγα να της μιλήσω και έκανα να φύγω. Μετά τα πέντε βήματα ένιωσα ένα χέρι να μου χτυπάει απαλά την πλάτη. Γύρισα να κοιτάξω και ήταν η Αγγελική.

Αγγελική: Καλημέρα δεν λέει ο κόσμος;

Είπε με παράπονο.

Seo: Κα-λη-μέρα

Είπα τραβλίζοντας.

Ύστερα ήρθαν οι φίλες της. Με το που μας πλησίασαν, εγώ έφυγα. Όμως οι φωνές των κοριτσιών ακουγόντουσαν ακόμα, λες και ήταν κοντά μου. Γύρισα το κεφάλι μου και ήταν πίσω μου. Άλλαξα κατεύθυνση νομίζοντας πώς τις εμποδίζω το δρόμο, αλλά όταν ξανά γύρισα ήταν πάλι από πίσω μου.

Σταμάτησα και τις κοίταξα με γουρλωμένα μάτια. Τότε σταμάτησαν και αυτές. Δεν μιλούσαν άλλο μεταξύ τους καί με κοίταξαν. Είχα ξαφνιάστει και δεν ήξερα τι να τους πω. Κοιταζόμασταν για λίγο, μέχρι που η Αγγελική διέκοψε την ησυχία που υπήρξε μεταξύ μας.

Αγγελική: Τι έπαθες.... Είσαι καλά.

Με ρώτησε ανησυχεί και με πλησίασε.

Seo: Καλά είμαι...... Αλλά... έχω την εντύπωση πως(έκανα μια παύση) με ακολουθείται.

Αγγελική: Αυτό κάνουμε.

Είπε και με κοίταξε με τρόπο λες και μου έλεγε <τώρα το κατάλαβες>, ενώ οι φίλες της απλός χαμογέλασαν.

Για κάποιο λόγο νομίζω ότι θέλει να μου κάνει καμιά πλάκα. Μήπως είπε ψέματα πως είμαστε φίλοι, στην μητέρα μου; Αφού λέει άνετα ψέματα... Σίγουρα θα είπε ψέματα. Ύστερα χτύπησε το κουδούνι και έφυγα από αυτές στην τάξη μου. Έκατσα στην θέση μου και τότε ήρθε ένας συμμαθητής μου.

Συμμαθητής: Θα μου κανείς την άσκηση της λογοτεχνίας;

Seo: Όχι!

Λέω απλά και σκύβω το κεφάλι μου.

Συμμαθητής: Τι είπες.... όχι...

Είπε και με τράβηξε από την μπλούζα. Δεν θέλω να με ξανά χτυπήσει η Αγγελική. Είπε πως την έχω άσχημα αν την ξανά αμφισβητήσω.
Ο συμμαθητής ακόμα μου κρατάει την μπλούζα και με κουνάει με δύναμη, ενώ επιμένει να του κάνω την λογοτεχνία. Αλλά εγώ συνεχίζω να αρνούμαι χωρίς να του μιλάω. Μπαίνει η καθηγήτρια στην τάξη και τότε με αφήνει. Τα πηγαίνω εξαιρετικά στο μάθημα της, μας κάνει χημεία.

Η φύλακας Άγγελος μουWhere stories live. Discover now