FİNAL AÇIKLAMASI.

7.6K 889 702
                                    

Merhaba değerli okuyucularım💗 Okuduğunuz üzere bir önceki bölüm finaldi ve birazcık kafa karıştırıcı olduğunu kabul ediyorum, bu nedenle de burada kafanızda soru işaretlerinin kalmaması için her şeyi açıklamaya çalışacağım.

Genel olarak şöyle söyleyeyim, aslında tüm hikaye Jimin ve Yoongi'nin uydurmasıydı bir bakıma. Aslında gerçekten de oraya kapatıldılar fakat olaylar anlatıldığı gibi değildi sadece. İkisinin yarattığı uydurma versiyonunda Jeongguk mesela çok agresif bir tipti ve hücreden nasıl çıkacaklarını o söylemişti. Veyahut Taehyung, o da bu tip biriydi. Ve de Namjoon tabii ki de. Aslında onların hiç biri böyle değildi fakat uydurma versiyonlarında Yoongi ve Jimin'in dikkatleri başkalarının üzerine çekip katili başkası gibi göstermeleri lazımdı ve bunu yapmaları için de hikayelerinin detaylı ve inandırıcı olması lazımdı. Geriye tanık kalmaması için binayı patlatanlar da onlardı.

Yoongi daha önce normalde hapse girmiş biriydi, nedeni cinayet kadar ciddi bir şey olmasa da sonuçta sicili temiz değildi bu yüzden hikayelerinin inandırıcı olması için içeriden biriyle (Jeongguk) araları sanki önceden olmuş bir olaydan dolayı bozukmuş gibi gösterildi, Yoongi yüzünden olan bir olaydan. Bu yüzden de Yoongi nereden çıkılacağını falan biliyordu. Yoongi anlattıkları hikayede de belalı ve ters olduğu için inanılması çok daha kolaydı.

Uydurma versiyonlarında Mingyu, Baekhyun'a aslında çalışmıyordu, sadece öyle gösteriliyordu. Aslında Mingyu, Namjoon'a çalışıyordu başından beri. Bunun da bu şekilde söylenmesinin gerekçesi dediğim gibi inandırıcılık. Hikayeleri ne kadar fazla detay içerirse dikkat o kadar onlardan çekilir ve söyledikleri hikayeye inanılır. Bir de geriye bir tek onlar kaldığı için tabii ve onları gösteren bir kanıt olmadığı sürece ikisi de güvende. Onlar bunu da riske atmamak için her şeyi en küçük detayına kadar ayarladılar.

Tüm bunları planlayan Jimin'di. Bunu belli ettim finalde fakat anlamamış olabilirsiniz. Her ne kadar belalı tip Yoongi gibi gözükse de veyahut hapse girmiş falan olsa da kısacası beyin takımı Jimin'di. Bu yüzden sonda Yoongi bir sefer de kendi istediğini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini sordu. Ki zaten Jimin Yoongi'yi sevdiği için her halükarda tamam diyecekti fakat Yoongi önceden sormaya çekinmişti.

Jimin daha önce yaptıklarından sorguya falan çekilmediği için polis istasyonunda ilk defa yalan söyledi. Jimin Yoongi'ye 'Nasıl geçti?' Dediğinde Yoongi'nin 'Sana sormalı senin ilk seferindi' tarzı bir şey demesinin sebebi de buydu. Yoongi daha önce böyle bir ortamda bulunup yalan söylemişti fakat Jimin daha önce yaptıklarında kendisi hiç ortamda bulunmadığı için böyle bir durumda kalmamıştı.

Kısacası Jimin'in kişilik bozukluğu falan yok(: Herkes böyle söylüyordu fakat hayır, Jimin başından beri normaldi, benim yazdıklarım ve sizin okuduklarınız ikisinin uydurma hikayesiydi.

Evet, her şeyi açıkladığımı düşünüyorum? Tabii eğer hala aklınızda soru işareti varsa lütfen sormaya çekinmeyin seve seve cevaplarım çünkü 'ne oldu şimdi ya burası çok saçma' veya 'bu kısım çok mantıksız' gibi şeyler düşünmenizi istemem. 'aa anladım ya amk' ya da 'oha böyleymiş nasıl anlamadım amk' falan demenizi tercih ederim sjdkd. Bu yüzden sorularınızı buraya bırakırsanız hemen cevaplarım💗💗

Bir sonraki bölüm benden final notu.
Sizi seviyorum.

JEN.

CULPRIT. ⠀⠀[ YOONMIN ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin