3. Bölüm- Kelepçeler

6.9K 252 62
                                    


Beğenip yorum yapmayı unutmayalım

♟️

"EE NE ZAMAN KIZI İSTEMEYE GİDİYORUZ?"

Dede bi dur ya aklın fikrin beni evlendirmekte yemin ediyorum. Tutturmuş evlilik de evlilik! Ya diğer dedeler gibi çengel bulmaca çözsen ne bileyim emekliliğinin tadını çıkartmak için bir tane köpek alıp bir sahil kasabasına yerleşsen ya da gidip anneannemle dünya turu yapsan? Boğdun beni boğdun!

"Erken değil mi dedeciğim, daha Tuğçe'yle yeni konuştum," dememle deminden beri beni dürttüğü bastonunu kafama indirdi. Acıyan yeri yavaşça ovalamaya başladım.

Şu an şiddet görüyorum! Gör beni aile bakanı! Beynimin zonklayan kısmı senin mükemmel bir parçan zarar gördü diye sinyal yollarken tepkimi ortaya koydum "Ahhh!!!" Beyniiimmm.
Benim mükemmel beynimmm.
Şu an hasar aldı düşünebiliyor musunuz? Resmen başımdan kurşun yemişe döndüm.

"Dede ya, başıma neden vuruyorsun orası benim kendimde en çok beğendiğim yer ya da yerlerden biri. Dede ya kızlar beni beğenmeyecek ne yapıyorsun?" dememle ikinci hamleyi sırtıma yememle sus pus oldum. Dedemin klasik susturma ve karşısındakini adam etme yöntemiydi bu. Neyse ki tekrar başıma gelmedi.

"Bu akşam istemeye gidiyoruz."

Sinsi sinsi gülüyordu, Joker bile bu kadar sinsi gülmüyordur. Sen dedesin kendine gel. Bir dakika bir dakika, yanlış duymadım değil mi? Dedem az önce bu akşam dedi, değil mi? Bu akşam bu hani bugün olan bu akşam. Hani bugünün gecesi olan bu akşam. Bekarlık elden gidiyeaaahhh!!

Bir şeyler söyleyecekken anneannemin ağzımı kapayıp bana 'hadi haber ver' demesiyle çaresiz kalmıştım, ardından teyzemin yanından kalkan annem beni sürükleyerek odama götürdü. Evet beni üç kat yukarı çıkardı kolumdan sürükleye sürükleye, beni ya beni! Odamın önüne geldiğimizde kapıyı usulca açıp beni tekrar çekiştirip içeri soktu. Daha sonra ise kolumu bıraktı Bahar Sultan.

"Emir, oğlum ara Tuğçe'yi akşama hayırlı bir iş için geleceğiz de hadi ben dinleyeceğim."

Hıhhhhh Saksafonun vuuuuu dediği yere gelmiş bulunmaktayız. Mükemmel nahif bedenim ve ruhum bu duruma daha ne kadar katlanacak bilemiyorum. Bi bitmediniz be! Allah'ım bitmedi çilem. Beynimde komplo teorileri üretirken dışarıdaki sessizliğini annem bozdu

"Hadi."

Telefonumu elime alıp yer elması olarak kayıtlı Tuğçe'yi aradım. Lütfen aradığım Tuğçe'ye şuan ulaşılamasın. Lütfen Allah'ım Lütfen.

"Alo," diyerek telefona cevap verdi. Niye açıyorsun telefonu ya? Duşta olsaydın, lavaboda olsaydın ya da ne bileyim kuaföre gidip ağda yaptırsaydın. Neden telefonu açıyorsun Neden? Soğukkanlılığımı korumaya çalışarak lafa daldım

"Yer.. ıhım ıhım. Tuğçe biz akşama seni istemeye geliyoruz. Hazırlıklara başka diye aradım haydi hoşça kal." Telefonu suratına kapadım.

Çok mu âni olmuştu bu, kız şoka girmese bari. Aman girerse girsin, ben de şoktayım ben de az önce öğrendim. Hem ne var yani? Benim kadar harika bir adamla evlenecek. Emir sen de ne saçmalıyorsun ya? Kız tabi ki şoka girer.

"Hallettim Bahar Sultan. Ben de akşam için gerekenleri halletmek için dışarı çıkayım. "

Ben bu hallere düşecek adam mıydım ya? Her geçen zaman ruhum buhranlara sürükleniyordu. Ben, her şeye rağmen sesimi çıkarmayacak ve emirlere boyun eğecektim. Adını belki de bunun için koymuşlardı, Emir...

●●●

Hep buluştuğumuz yer olan Han kafedeydik. Yine etrafı sarmaşık ve bodur ağaçlarla çevrili sessiz sakin kısımda sandalyelere gömüldük.

Kusurlu Yalancı (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin