24. Bölüm- Eyvah Basıldık!

2.4K 119 9
                                    

Nehir'den

"Nehir."
"Nehir uyan hadi kızım."
"Nehiiiiiirrr!"

Ağırlığımı verdiğim yastığımdan başımı hafifçe doğrultup gözlerimi araladım "Hı?" Bu ağırlık nedir yahu? Uyanmak istemiyorum uyuyacağım ben. "Kız kalksana hadi evleniyorsun bugün. Oğlumu bekletme, beklemekten hoşlanmaz o." Yataktan sıçrayarak kalktım. "Siz..." Ihım "Tamam hemen hazırlanıp geliyorum." dedim saçlarımı karıştırarak. Müstakbel kayınvalidemden de fırça yediğime göre artık uyanabilirim. Umarım Meltem Hanım bana çok çektirmez. Odada tek başıma kaldığımda üzerime aceleyle bir pantolon ve kazak geçirip banyoya girdim. Elimi yüzümü yıkadım sonra da saçlarımı düzgünce topladım. Artık hazırdım kahvaltıya gidebilirdim. Odaya tekrar girdim. Kısa süre içerisinde kapı tıklatma sesini işittim. Odama kim geldi yine ya? Yol geçen hanı mübarek. Betül'dür ama sabah erkenden kalkmış odadan gitmiş. Arkama döndüğümde kollarını birbirine bağlamış Ozan'ı gördüm.

"Ozan?" Birkaç adım bana doğru yaklaştı "Malesef eşyalarını toplayıp odama götüreceğiz dedemin emri." dedi gözlerini devirerek. Ay ben de çok meraklıydım seninle aynı odada yaşamaya. "Bana bak kılsız şey sana meraklı değilim. İnşallah bıyıklı bir kızı öpersin." dedim hiçbiri birbiriyle bağlantısı olmayan cümlelerimle. "He yani evlenince kızları öpmeme izin var buna sevindim hamster." diyerek saçlarımı karıştırdı. Neyim ben ya bostan korkuluğu mu? "Boşanana kadar başka kız mız yok, başından aşağıya kızgın yağ dökerim!" dedim ve gardırobuma yöneldim. "Evde yine mi yardımcılar yok, bu işi ne diye biz yapıyoruz? Gelin diye hizmetçi mi alıyorsunuz siz?" dolabın kapağını açıp üst raftaki kıyafetlere uzandım. Evet sadece uzandım boyum yetti mi? Tabii ki de hayır.

Ozan arkamdan gelip bir klişeyi yapmaya yeltendi. Hayır olmaz buna izin veremem. Hoplayıp kıyafetleri çektiğim sırada raflar üzerime doğru gelmeye başladı. Beni kendine doğru çekti ve rafların düşme sesleri eşliğinde yatağa doğru düştük. Bari bugün sakarlığım tutmasaydı. Rezalet! Klişenin âlâsını yaşamıştık, yaz dizisi olmuştuk ve bu midemi bulandırmaya yeterdi. "Seninle daha çok işimiz var sanırsam. Seninle günlerimi heba edeceğim ve bu yakışıklılığı kızlardan mahrum edeceğim için üzülmüyor değilim." dedi ve alnımı işaret parmağıyla geri ittirip ekledi. "Bir yerine bir şey olmadı değil mi?" Yataktan kalkmaya yeltendiğim anda kapı sesine doğru döndüm. Eyvah basıldık!

Benim paniklememe rağmen Ozan yatağa iyice yerleşmiş ve dünya yansın umrumda değil edalarıyla bekliyordu. "Evladım daha evlenmediniz bu kadar acele etmeyin." diyen Meltem Hanım'ın yüzüne bile bakamadım. "Buraları yardımcılar halleder gidin dışarıda yemek yiyin sonra da kuaföre gidin ordan da otele geçersiniz."

Allah'ım ben bu Ozan'ı öldürmeden bu günü atlatmama izin ver. Galiba sakarlığımdan ölmeden bizzat bile isteye şekilde elimden ölecek. Başımla müstakbel kaynanamı onayladım ve o gittikten sonra Ozan'ı kolundan çekerek  yataktan sürükledim. "Seninle daha çok işimiz var sanırsam. Seninle günlerimi heba edeceğim için üzülmüyor değilim." dedim ve öldürücü bir bakış attım. Başa çıkılması zor birisin. Neden biz olmak zorundaydık, neden başkası değil de ben? "Taklitçi hamster düş önüme gidiyoruz"

***
"Ozan bari kahvaltı yapsaydık. Aç acına kuaföre niye getirdin beni?" dedim kaşlarımı çatarak "Açım ben aç!" Beni kolumdan tutup zorla kuaför sandalyesine oturttu. "Tost gelecek şimdi saçını yaparlarken yersin." deyip yanımdaki sandalyeye oturdu. Onun kuaförlük bir işi yoktu. Her zamanki gibi oldukça yakışıklı ve çekiciydi. Saçlarımı salıp nasıl yapılmasını istediğimizi soran kuaföre Ozan cevap verdi. "Dalgalı ensesinde bir topuz olsun. En az sizin kadar asil ve çekici olmasını istiyorum bu topuzun." dedi ve kıza göz kırptı. Evleneceğim adam gözümün önünde kuaföre kur yapıyordu. Dönüp ona benle evleniyorsun biliyorsun değil mi bakışı attım. Haksız mıyım ya? "Daha evlenmedik Hamster sorun yok. Az sonra geleceğim kısa bir işim var." dedi ve birkaç dakikalığına ortadan kayboldu. Ben de çok umursamadım. Sahiden benim burada ne işim vardı ya ben neden evleniyorum bu adamla? Kafayı yedim herhalde.

Kusurlu Yalancı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now