30. Bölüm- Ruj İzi

2K 107 100
                                    

Herkes salonda tam kadro bulunuyordu. Betül üzerine toz pembe bir elbise giymiş herkesi büyülemişti. Arda'yı elinde çiçekleriyle beraber karşıladık. Betül'ün en sevdiği çiçeği, papatya getirmişti. Papatya buketini ona uzattı ve içeri girdi. Betül heyecandan kızarmış olmanın yanında Ali'nin kolunu sıkıyordu. Heyecandan ne yapacağını şaşırdı dengesiz. Arda gidip dedenin sonra da anneannenin elini öptü. "Oturun bakalım çocuklar." diyerek bastonu yere vurdu.

Emir elimi tutup beni sürükledi ve yanına oturdu. Diğer elini de belime koymayı ihmal etmedi. İyi hoş da Ceyda görünce pek iyi olmayacaktı bunu. Önce biraz tedirgin oldum sonra göz ucuyla Ceyda'ya baktım. Ben aptalım ya, yakın olsak ne olacaktı ki, şurada anlaşmanın bitmesine iki ay kalmış zaten boşanacağız. Zaten hisseler Emir'e devredilmiş olacaktı. Ben daha niye kendimi kasıyordum ki? Bakışlarımı Emir'e çevirdim ve gülümsedim. Sonra da kollarına iyice gömdüm kendimi. Malum boşanacak da olsam bu adam benim kocamdı. Sana papuç mu bırakacağım ben zilli!

"Arda oğlum, hoş geldin anlat bakalım kendini, tanıyalım seni." Arda'nin heyecanlanmış olduğu belliydi. Ellerini birleştirdi ve lafa girdi. "Evim, arabam, işim var. Normalde bunlar sorulur önce söyleyeyim. Ancak şunu da söylemeliyim maddiyat önemsiz benim için. Beni teyzem büyüttü benim de ailem yok. Çok zorluk yaşadım elimdekileri kazanmak için. Ama ben Betül için bir kalemde her şeyi silebilirim. Ben onu gerçekten çok seviyorum. Ona param pulumla değil kalbimle geldim." dedi ve tebessüm ederek Betül'ün utanmış yüzüne baktı.

Vay be ne kadar da seviyormuş. Lafın sonunu bu şekilde tamamlamasaydı kesinlikle kendini övdüğünü düşünecektim. Malum bende var bir tane ayaklı ego. Başımı çevirdim ve kollarının arasında olduğum adama baktım. Annen hamileyken ne yedi de böyle yakışıklı olabildin be zalımın oğlu? Yüzü de bu kadar çekici miydi hep? Hep böyle güzel mi bakıyordu? Ben ona bakarken gözleriyle beni yakaladı ve güldü. Kulağıma eğildi. "Bana bu kadar derinden bakarsan yüzüm eskir yer elması." Boğazımı temizledim ve kollarından kurtuldum.

"Ne alaka ya? Eee hem sen olayı izlesene. Sence kızı verecekler mi?" Hemen önüme dönüp Ceyda'nın sinsi bakışlarını görmezden gelerek dinlemeye devam ettim. "Heyecanlısın evlat. Yavaş yavaş anlatsaydın nefes al bi." dedi ve güldü. Arda da gülümseyerek ona karşılık verdi. Ben bu çifti yakıştırıyordum ya. Betül'ün daha önce gösterdiği fotoğraflar ve anlattıkları onu onaylamama yetmişti bile. Yakışıklılığı geçmek lazım bu devirde kalbi iyi adam bulmak çok zordu. Arda gerçekten iyi biriydi. Ay bari bunlar evlense ya. Artık birilerinin mutlu olduğunu görmeye ihtiyacım var benim.

Tam güleyim diyorum olaylar dibimde bitiyor. Tam kendimi kasmayayım diyorum parazitler çıkıyor. Ben ne kendimi ne de başkalarını tanıyamıyorum. Emir'i de tanıyamıyorum. O mu değişti, yoksa ben mi? Belki de ikimizde değiştik sözlerimizde durmadık. Yalanla başlanılan bir ilişkiden ne mutluluk bekliyorsam ben de. Bir iç çektim ve anneanneye baktım. "Arda oğlum, ailem yok deme bir daha. Artık biz varız. Haftaya çiçeğini çikolatanı ve yüzükleri al iste kızımızı."

Dede bastonunu yere vurup dik bir şekilde yerini kuvvetlendirdi. "Ali senin için Betül'ü ister. Betül'ün en yakın arkadaşı senin de en yakının olacaktır zamanla. Geldiğinde bizden Betül'ü Ali isteyecek." dedi. Bence de mantıklıydı bu. Emir beceremezdi asla, Ozan desek o kendini bile bilmiyordu bu aralar. O yüzden en iyisi Ali'nin Betül'ü istemesiydi. Ali gülümsedi ve başını salladı. "Tabii, isterim" Daha sonra masaya geçtik uzun soluklu bir yemek ve sohbetten sonra Arda'yı evine yolladık.

Bence bizimkiler Arda'yı sevmişlerdi. Yoksa bu kadar derinlemesine konulara girmezlerdi. Resmen borsa konuştular. E çocuk bu yaşta ekonomist olmuş tabii. Maşallah ya verdim gitti. Ne çok düğün yapar olduk biz de. Geçen ay Nehir ve Ozan'ı evlendirdik. Yakında Betül evlenecek. Yine Ali evde kaldı, bu çocuğu bir türlü başgöz edemedim ya, içimde kaldı içimde. Acaba birkaç arkadaşımla onu buluşursa mıydım? Olmuş yirmi yedi elimizde patlayacak. Hayır bu kadar yakışıklı bir çocuk nasıl yalnız olur aklım almıyor benim.

Kusurlu Yalancı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now