Bleach/Zaraki Kenpachi

1.1K 12 0
                                    

Tür: Ruh

Doğum günü: 19 Kasım

Cinsiyet: Erkek

Yükseklik/Boy: 202 cm

Ağırlık/Kilo: 90 kg

Üyelik
Gotei 13
Soul Topluluğu

Meslek: Shinigami

Pozisyon: 11. Bölüm Kaptanı

Akrabalar:  Yachiru Kusajishi (Evlatlık kızı)

Shikai: Nozarashi

Bankai: adsız

Görünüş;

Kenpachi, kişiliğine uyan vahşi ve agresif bir görünüme sahip uzun, kaslı bir Shinigami'dir . Belirgin elmacık kemikleri ve tüysüz kaş sırtlarıyla uzun bir yüze sahiptir. Yeşil gözleri  vardır. Görünüşünde göze çarpan bir özellik, hala bir çocukken Retsu Unohana'nın kendisine bıraktığı yüzünün sol tarafında ve sol gözünün üzerinden uzun, ince bir iz.

Standart Shinigami üniformasına ek olarak, midseksiyonunda beyaz bandajlar ve kolsuz bir kaptan haori (önceki kaptanlığa aitti ve yenilgisinden sonra çekildi) vardı. Hamamı sırasında saçlarını sert iplikçikler halinde şekillendirir, küçük çanları uçlarına tutturur ve sağ gözünde özel bir siyah eyepatch giyer. Ichigo ile yaptığı ilk savaş sırasında eyepatch daha zarif, altın benzeri bir astar ve kayışlardan biri olan bir zincire sahip. Ayrıca siyah bir gerdanlık kolye takıyordu. Daha sonra, gergiyi çıkardı ve eyepatch normal kayışlarını verdi.

Aizen'in yenilgisinden 17 ay sonra, Kenpachi'nin saçı omuzlarını geride bıraktı. Artık saçlarında çan var. Eyepatch tasarımı tekrar değişti, şimdi sağ gözünü kaplayan tek bir parça.  

Kişilik;

Şiddetli bir savaşçı olduğu bilinmesine rağmen, Kenpachi'nin eylemleri en iyiler için olma eğilimindedir. Kenpachi savaş için yaşıyor ve her şeyden daha iyi bir dövüşe sahip. Hatta, daha uzun süre savaşmak için çaba sarfetmiştir. Yaralanmayacağını ve ölmeyeceğini söylüyor ama iyi dövüşmek için ödediği bir bedel. Onun acımasız olma eğilimine rağmen, Kenpachi rakibi savaşamayacak şekilde sakatlanırsa savaşmayı durdurur, "artık savaşamayan zayıflarla" savaşmakla ilgilenmediğini ve bir ölüm darbesiyle uğraşmak zorunda olmadığını düşünür. Ancak, Kaname Tōsen ve Nnoitra Gilga ile yaptığı savaşlarda olduğu gibi, dövüşlerini sona erdirmeyi reddederse, rakibini rahatsız edici bir şekilde öldürecektir.

Kenpachi'nin eşsiz saç şekli kısmen, yatmadan önce her gün banyo yapma alışkanlığından kaynaklanmaktadır, bu da onun güçlü terlemesi nedeniyle ona bir zorunluluktur. Bu hamamlarda genellikle saçlarını sabunla yıkar, sertleştirir. Bunu yapmaktan hoşlanıyor, çünkü saçlarını tercih ettiği tarzda ayarlaması çok kolay. Bir zamanlar 1.Bölüm Teğmen Chōjirō Sasakibe tarafından önerilen bir saç tedavisi denedi , ancak saçları çok ipeksi hale geldi ve bir süre için ayarlanması imkansızdı. O zamandan beri, Kenpachi teğmenden pek hoşlanmadı. Kenpachi, zilleri saçınla bağlar. Özellikle en yüksek zil, saçının ucunun ulaşabileceğinin ötesinde, takılması birkaç saat sürüyor. Saçlarını şekillendirmek için başkasının tuhaf olduğunu düşündüğü için yardım almayı reddediyor.

Birçok durumda Kenpachi, onu dövüşte yenebilenlere ve onu sınırlarına zorlayabilenlere büyük saygı gösterdi. Ichigo Kurosaki , Retsu Unohana'ya karşı ilk bilinen kaybını ona verdiğinden beri (Ichigo onların dövüşünü onun için bir kayıp olarak görse de ), Kenpachi sonuncusunun bir üyesi olduğunu kabul etti. Ichigo'nun Kenpachi'yi bir müttefik olarak gördüğü bir rövanşa katılmayı reddetmesine rağmen, Kenpachi her seferinde tanıştığı arzusunu sürekli olarak dile getiriyor. Ayrıca Ichigo'ya Bount'a karşı verdiği mücadelede, Ichigo'yu "beklenen kavgaları" için daha güçlü kılacak şekilde yapıyordu. Kenpachi, aynı zamanda, hayranlık uyandıran tek kişi olan Unohana'ya da büyük saygı duyuyor. İkisinin de çok benzer olduğunu, ve ölmeden önce onu dövmeyi başaramadığı düşüncesinde gözyaşlarına düştüğünü kabul eder. Unohana'yı yanlışlıkla öldürdükten sonra Kenpachi çığlık atmaya ve ölmemesi için yalvarmaya indirildi.

Anime Karakterleri Hakkında BilgilerWhere stories live. Discover now