5. Bölüm

250 178 197
                                    

Multimedya; Erkek karakterler

Yazarın ağzından;

3 YIL SONRA...

Poyraz her zamanki gibi emniyetteydi. Aradan koskoca üç yıl geçti. Ailesinin yokluğuna zorda olsa alışmıştı. Küçük bir umut dahi olsa, birgün esilya'nın uyanacığna inanıyordu. Evet uyanacaktı ve onu eskisi gibi delirtecekti. Buna inanıyordu. Bunun sayesinde kendini güçlü hissediyordu.
Yine bir gün emniyette arkadaşlarıyla otururken, telefonu çaldı. Arayan esilya'nın doktoruydu. Belki de üç yıldır beklediği telefon bugün gelmişti. Heyecanla telefonu açtı.

" Merhaba Mehmet Bey."

" Hemen hastaneye gelseniz iyi olur. Konuşmamız lazım." dedi.


" Bir sorun mu var?" dedi. Sesi titriyordu.

" Sana güzel haberlerim var." dedi.

" Esilya' nın durumu ile ilgili bir gelişme mi var."dedi. Heyecanı sesinden anlaşılıyordu.

" Gözün aydın poyraz. Esilya kendine geldi. Bilinci açıldı. Bitkisel hayattan çıktı."

" Siz doğru mu söylüyorsunuz?"

" Hastaneye gelirseniz iyi olur."

" Ben hemen geliyorum."

Telefonu kapatıp hızlıca masadan kalktı. Koşarak emniyetten çıktı. Arabasına binip hastaneye sürmeye başladı. Hastaneye yetiştiğinde hemen esilya'nın odasına çıktı. Odaya girdiğinde doktor esilya'yı muayene ediyordu. Muayenesi bittikten sonra doktor poyraz'a döndü.

" Hoşgeldin poyraz. Tekrar geçmiş olsun."

" Herşey için teşekkür ederim. Sizin sayenizde kardeşim hayata geri döndü."

Poyraz yolda gelirken samira'ya da haber verdiği için o da hastaneye gelmişti. Samira odaya girdiği gibi esilya'nın yanına gitti. Poyraz'da doktor ile konuşmasını bitirip, esilya'nın baş ucuna geçti. Esilya'nın elini tuttu. Esilya ne olduğunu anlamamış gibi etrafa boş bakışlar atıyordu.

" Canım kardeşim. Sonunda uyandın. Kendini nasıl hissediyorsun?" dedim. Yüzümde gülücükler açmıştı.

" Bu günün gelmesini ne kadar çok bekledim bilemezsin." dedi samira.

" Siz kimsiniz yaa. Bana ne oldu. Ne zamandır burdayım. Ve... ve.. ben kimim?"

Poyraz duydukları ile kısa bir şok geçirmişti. Yaşayamadığı sevinci kursağında kalmıştı. Daha fazla ayakta dayanamayıp dizlerinin üstüne çöktü. Gözleri dolmuştu. Samira bir köşede oturdu. Dizlerini karnına çekerek, ağlamaya başladı. Bunca yaşanandan sonra bu olanlar çok fazlaydı. Doktor poyraz'a yerden kalkması için yardım etti. Biraz sakinleştikten sonra doktor poyraz'ı odasına çağırdı. Esilya uyuyordu. Poyraz doktorun odasına gitmek için çıktı. Samira da yanaklarına süzülen gözyaşlarını eliyle sildi. Poyraz'ın peşinden gitti. Doktorun kapısını çaldıktan sonra içeri girdiler. Koltuklara oturdular.

" Kardeşim nasıl hafıza kaybı geçirebilir. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir?"

" Kaza anında başına aldığı darbe yüzünden beyin fonksiyonları böyle tepki verebilir. Üç yıldır bilinci kapalı olduğundan, zihin kendini koruma altına almış olabilir. Hafızasının ne zaman geri geleceği ile ilgili bir açıklama yapamam. Böyle durumlarda pozitif enerji çok önemlidir. Yani sizin kendini toplamanız ve iyileşme süresi boyunca ona yardım etmeniz lazım."

Gözlerindeki Yabancı #Wattys2019 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin