3

238 12 1
                                    

Ik werd wakker doordat er een emmer koud water over me werd gekkapt.Ik kreunde en keek op.Lilly zat me grijnzend aan te kijken "Kom straks is al het eten al op" zei ze lachend."Neeee, ik wil niet. Dit bed ligt zo goed" Ik geeuwde en rekte me uit. Een boze blik van Lilly zorgde er voor dat ik toch ( nog steeds zuchtend) uit bed stapte en me begon aan te kleden. 

We liepen samen door de gangen, over de trap, die zich inneens in beweging zette. Hij begon te draaien richting de derde verdieping, waar we helemaal niet moesten zijn "ooooooooh" kreunde Lilly.

Toen we eindelijk, na een grote omweg in de grote zaal aankwamen zagen we dat het grootste deel van het eten al op was. "De keuken dan maar?" Lilly knikte en we liepen  richting het schilderij met de fruitmand waar de keuken verscholen was. De huiselfen gaven ons zo veel eten dat we voor de rest van de dag geen honger meer hadden. 

We kwamen maar net op tijd aan bij de les toverdranken, Slughorn had iedereen al binnen gelaten en wou net beginnen aan zijn uitleg. "Jullie zijn laat meisjes, ga vlug zitten"zij hij."sorry, meneer we werden even opgehouden" antwoorde ik zo onschuldig mogelijk en we gingen snel aan een tafeltje acheraan zitten. Voor ons zaten James en Sirius, al snel draaide James zich om en begon met Lilly te praten. Ik en Sirius zaten er nogal alleen bij. We keken elkaar aan,ik keek in zijn ogen,man die ogen, zo mooi! "Wat is er? je kijkt zo vreemd"vroeg Sirius.Shit ! ik besefte me dat ik aan het staren was met mijn mond wijd open.Ohnee wat moest ik zeggen ! De waarheid? Nee echt niet . "hey, Zora ik vroeg iets aan je" Sirius keek me vragend aan. "euhm ja, ik heb slecht geslapen en ben een beetje moe, vandaar mischien. Bon ik ga nu de ingridienten halen, ik zie je nog wel"Man dat was een heel stom antwoord, nu vind hij me vast nog stommer.

En inderdaad toen ik me later die dag naar hem verplaatste dacht hij dus totaal niet aan mij. In tegendeel hij dacht aan hoe hij Lilly en James samen op date kon laten gaan. Hij vond dat het daar nu eindelijk wel eens tijd voor was. Mmm, dat vond ik wel een goed idee. "Hey Sirius" riep ik dus  tijdens het avondeten. "Kom is even". Hij keek me vragend aan en ik wenkte hem. Hij stond op en kwam naar me toe."Ik zat zo te denken" zei ik "en ik dacht dat we mischien James en Lilly samen op date moesten laten gaan". Sirius keek me zo verbaast en overdonderd aan dat ik bijna in de lach schoot."Ik vind het een fantastisch idee !" Zei hij. "Yes! super waar zullen we het doen?" vroeg ik. "De kamer van de hoge nood natuurlijk" zei Sirius alsof dat zo vanselfsprekend was "Dat ik daar nog niet eerder aan heb gedacht" riep ik uit maar dan niet te luid zodat James, die niet veel verder zat het niet hoorde."Oke" zei SIrius" we moeten alles goed plannen" " inderdaad. Zullen we morgen avond afspreken in de Kamer van de hoge nood? " vroeg ik."Top! en als smoes zeggen we dat we zelf een date hebben, zodat Lilly en James het zeker niet door hebbben."Sirius gaf me een have five en liep weg. Ik keek hem na tot hij uit het zicht was verdwenen, en toen pas drong het echt tot me door, ik had een afspraak met Sirius! "LILLY !!!!!"

De gave  {Marauders story}Where stories live. Discover now