5

187 7 0
                                    

Tegen half 7 liep ik naar de common room, daar stond Sirius met James te praten. Hij zag er prachtig uit in zijn pak, eigenlijk vond ik dat hij er altijd prachtig uitzag. Toen hij mij hoorde komen, draaide hij zich om en wist duidelijk even niets te zeggen."Zora," zei hij toen "Je ziet er oogverblindend uit" Ik bloosde."zullen we gaan?" Sirius knikte en samen liepen we naar het portretgat. Toen we bij de kamer van de hoge nood kwamen zei Sirius dat ik even moest wachten, dus dat deed ik . Sirius liep 3 keer voorbij de ingang en er verscheen een deur. Sirius deed de deur open en stapte naar binnen. Ik volgde hem en keek de kamer rond, het was zo mooi . Er stond een ronde houte tafel met een prachtige goude kandelaar op.  Er was een hoek gemaakt met fluwelen zetels en kussens en er brandde een haardvuur. "Het is net zoals in een sprookje" zei ik terwijl ik terwijl ik de kamer rond liep. Sirius had een grijns op zijn gezicht. "Inderdaad" zei hij. Ik ging op de zetel zitten en al snel plofte Sirius naast me neer."Wat zullen we eens doen ?" vroeg hij. 

We zaten aan de tafel te kaarten en het was heel gezellig. Aangezien het geen echte date was ( al zou ik dat wel willen) hoefden we ons niet te schamen en hoefden we niet romantisch naar elkaar te kijken en elkaars handen vast te hoeden of al die typische dingen. Ik hield niet echt van die typische dates. Ik had liever iets orgineels.                                                                                                    Sirius legde een dame en won daardoor het spel. ik zuchte "Je bent hier zo goed in".Sirius grijnsde geheimzinnig. "Ik heb een bepaalde methode waardoor ik altijd win." zei hij. Ik lachte"Dat zal wel, wedden dat ik van je kan winnen?". " Om wat wedden we?".Ik twijfelde en Sirius zag het blijkbaar want hij glimlachte en zei " We wedden om nog een date, als jij wint gaan we op een echte date. Als ik win, doen we het niet en moet jij naar de keuken om warme chocolademelk te gaan halen." Dat vond ik een heel goed voorstel, nu moest ik proberen te winnen. "Oké" zei ik."Jij begint".We speelden dus nog een potje, maar ik had het gevoel dat Sirius niet zo heel hard zijn best deed. Ik won en ik brobeerde niet de indruk te brengen dat ik heel erg blij was, maar dat was ik wel. Even later liep ik toch naar de keuken om chocolademelk te halen. Toen ik terug kwam stond de deur op een kier, ik keek naar binnen en zag Sirius op de bank zitten, hij staarde voor zich uit en ik besefte dat hij echt wel heel knap was. Hoe zou het zijn als hij mij ook leuk vond ? Het zou fantastisch zijn,we zouden zo veel leuke dingen doen. Mischien werd het ijd dat ik hem vertelde over mijn gevoelens maar hoe begon je aan zoiets ?        " Hey, je bent er al" riep Sirius plots. Ik schrok op en glimlachte. Sirius kwam naar me toe en nam één van de dampende mokken chocolademelk aan. "Mmm" zei hij terwijl hij weer ging zitten.we praten tot diep in de nacht en regelden de date voor James en Lilly. Het was zo gezellig en ik denk dat Sirius het ook wel leuk vond. Tegen half 2 gingen we terug naar de common room, zeiden elkaar gedag en liepen elks naar onze eigen slaapzaal.

Lilly sliep al en ik probeerde zo stil mogelijk mijn pyama aan te doen maar Lilly werd toch wakker. " En " vroeg ze "hoe was het ?" Ik zocht even naar het juiste woord. "fantastisch" zei ik toen met een brede grijns op mijn gezicht. Lilly glimlachte en ging toen terug slapen. Ik was blij dat ze niet te veel vragen stelde en ging ook in bed liggen. Maar tegen 3 uur sliep ik nog niet en ik besloot in de common room te gaan zitten. Ik nestelde me onder een deken in de zetel het dichtst bij het haardvuur. Ik werd wakker toen ik voetstappen hoorde bij de trap van de jongens slaapzaal. Ik keek op en zag Sirius de trap af komen. "Wat de jij hier?" vroeg hij. " Ik kon niet slapen" antwoorde ik geeuwend. Sirius knikte en kwam naar me toe. Ik maakte plaats op de zetel zodat hij kon gaan zitten en even later zaten we naast elkaar. "Kom maar" zei hij en hij trok me naar zich toe. Ik was te moe om me af te vragen waarom hij dat vroeg en nestelde me tegen hem aan. Ik viel in Sirius zijn armen in slaap en ik wist toen dat ik heel veel van hem hield.



Hier is het volgende hoofdstuk !!!!!hopelijk vinden jullie het goed,ik ben er zelf eigenlijk wel blij mee. Het is ook wat langer zoals ik had beloofd. Laat me weten wat je ervan vind en laat het ook weten als er spelfouten instaan dan haal ik ze eruit.


De gave  {Marauders story}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu