14

144 6 0
                                    

Ik kwam aan bij de inschrijf tafels voor de try outs voor het Griffendor team. " Ah" zij onze aanvoerder. "Zora, ik wachte al op jou, ik dacht al zonder jou winnen we de cup nooit" hij lachte. Hijgend lachte ik terug. "Hey ik was het totaal vergeten maar ik doe zeker weer mee hoor, mag ik de lijst eens zien?" "Tuurlijk" zei John, onze aanvoerder. Hij gaf mij de lijst die ik zorgvuldig bestudeerde. 

                                            Inschrijvingen try outs 

                                        James Potter               zoeker

                                        Loren Mcallen             drijver

                                        Isabella golans            drijver

                                       Mary    jusman            Beuker


En zo ging het nog bijna een hele pagina door. Helemaal onderaan stond 

                                     Sirius black               nog geen functie gekozen

" Nog geen functie gekozen?" vroeg in aan john. "Ja hij wist het niet goed, beuker of keeper, die Sirius is wel een speciale hé." " mm, ja, wel ik ga in ieder geval voor beuker." zei ik . " Ja zoals elk jaar natuurlijk" lachte John. Ik knikte en wilde weglopen toen John me nog na riep. " Hé Zora, dat nieuwe meisjes, Alice, jij kent haar toch ?" vroeg hij. "Euhm ja waarom?" John werd een beetje rood. "Euhm gewoon een vraagje?" het was meer een vraag dan ee ngewone zin. Ik besloot John eens beet te nemen en verplaatste me naar hem. Hij vond dus dat Alice echt slim was en ook mooi en lief en ja  hij had dus ( zoals verwacht) echt een crush op haar. " Je vind dat ze slim en mooi is hé" zei ik uitdagend. John werd nu nog roder en keek mij verbijterd aan. " En je vindt dat ze lief is " ging ik door. " Euhm wel euhm, ja , euhm ja oké ik vind haar wel slim en mooi en lief en knap en grappig en- euhm ja," Hij krabde achter zijn oor en bleef maar roder worden. " Het is" oké zei ik "Ik zal niks zeggen." John keek dankbaar maar hij bloosde nog steeds. "Goed tot overmorgen dan, dan zijn de try outs toch?" Vroeg ik. John knikte zonder iets te zeggen en ik liep snel weg.

Alice zat nog aan tafel e nLilly was er nu ook bij komen zitten. Ze praatten over oude runen, ik had dat vak niet en kon dus niet mee praten. "Ja maar die andere taak moet wel een heel perkament zijn hé" zei Lilly. "Ja maar dat is helemaal niet zo moeilijk en het is pas tegen volgende week." antwoorde Alice. " Toch wil ik er zo snel mogelijk aan beginnen. Ga je mee naar de bibliotheek?" Vroeg Lilly weer. Alice knikte en zonder nog iets tegen mij te zeggen of te vragen of ik mee wou liepen ze de zaal uit en lieten ze mij alleen achter. Er waren amper nog mensen aan de tafel dus besloot ik naar de common room te gaan. Ik had helemaal niet veel huiswerk en dus besloot ik gawoon rustig een boek te lezen.

 Eenmaal in de common room zag ik dat James en Remus bij mijn favoriete zetel zaten. Ik ging naar boven, pakte een boek en ging beneden in mijn zetel zitten bij die van James en Remus.  "Hey" zei James vrolijk. "Hoe gaat het?" " Goed hoor" was mijn antwoord. "en met jou?" "Ook goed" zei James. Het was zo een cliché gesprek en daar moest ik is verandering in brengen. "Zeg hoe zit het eigenlijk met jouw en Lilly?" vroeg ik plagend. James bloosde maar keek verdrietig. " Ik weet het niet goed de dates die we gahad hebben waren echt leuk maar sindsdien praten we niet veel meer en ik heb het gevoel dat e mij niet echt ziet staan." zei hij. "Mm" zei ik "Ze vindt je echt wel leuk hoor, maar ik denk dat ze het niet leuk vind als je zo aan haar plakt en dat ze wilt dat je wat afstand neemt ofzo. Maar als je zegt dat jullie al een tijdje niet meer gepraat hebben weet ik het ook niet zo goed."James knikte. "dankje" zei hij alleen maar. oen nam hij een boek van tafel en begon te lezen. " Wat lees je?" vroeg ik. "Oh iets saais voor geschiedenis van toverkunst ik moet weer al is een opstel schrijven als straf." " Typich" zei ik en ik liep naar boven om mijn bezem te gaan halen. Toen ik wee beneden kwam zat James voor zig uit te staren. Toen ik voorbij liep riep hij "hé waar ga je naartoe ?". "Naar het zwerkbalveld, even vliegen" antwoorde ik. "Wacht" riep James. " ik ga mee".


De gave  {Marauders story}Where stories live. Discover now