11

173 7 4
                                    


Ik moest van Madame plijster nog een paar dagen blijven liggen. Ik was blijkbaar 3 uur buiten westen geweest. Dumbledore had me verteld dat het waarscheinlijk kwam doordat ik te veel uit mijn lichaam was geweest of door dat ik te ver van mijn eigen lichaam was. Ik lag dus helemaal alleen op de ziekenzaal en verveelde me dood. Er was echt niks te doen. Je kon niet eens eten ik mocht alleen van die vieze drankjes nemen die naar snot smaakte. Af en toe kwam Lilly langs maar ze had ook niet alle tijd want ja ze had wel les. Ik had van haar gehoord dat er een nieuw meisje in onze kamer sliep. Ze was overgeplaatst van Baubataux en Lilly zei dat ze heel aardig was. 

"Het is tijd om je drankje in te nemen" zei madame plijste nadat ze het gordijn open had geschoven. Ze overhandigde me het glas met het meest walgelijke ding ooit. Ik keek er naar en zuchte. "Moet het echt?" vroeg ik. Ik had er echt geen zin in . Oké mischien lijk ik nu een klein kind maar het was echt een heel vies drankje. "Ja het moet echt" zuchte Madame plijster. Ik sloot mijn ogen en dronk het glas in een keer leeg. Het was echt niet normaal. Even later kwam Lilly langs en ze gaf me een doos chocolaatjes. Chocola is echt super lekker dus ik was haar echt heel dankbaar. "Het is echt druk nu, we hebben super vel huiswerk. Je gaat echt veel moeten inhalen."Ik zuchte. Het zesde jaar was echt moeilijk. Ik praatte verden met Lilly over school en ik verlangde er echt naar om uit de ziekenzaal te mogen. Na een half uur  ging Lilly weer weg om haar plicht als klassenoudste te vervullen en besloot ik nog wat te slapen.


Twee dagen later mocht ik eindelijk de ziekenzaal uit en ik was er echt blij om. Ik moest wel elke dag nog dat vieze drankje drinken maar ja ik mocht tenminste naar buiten. 

Ik liep de grote zaal in en zag dat heel wat mensen opkeken omdat ik midden tijdens de maaltijd de zaal binnen kwam. Sirius keek ook op en glimlachte vriendelijk naar mij. Ik ging snel zitten en begon te eten. Merlin ik had dat eten gemist het ete hier was echt lekker. Toen ik bijna klaar was met eten kwam er een meisje op mij afgelopen. Ze was ongeveer mijn leeftijd en had lang donkerblond haar. Ze lachte naar me en stelde zich voor. "Ik ben Alice" zei ze met een vriendelijke stem. "Ik ben Zora."stelde ik mezelf voor. "Oh " zei Alice "Jij bent dat meisje dat bij mij op de kamer slaapt! " riep ze blij. "Jep, dat ben ik. Wat vind je al ven onze school?" Vroeg ik. "Ik vind het hier echt fantastisch. Het is echt leuker dan Baubataux, het eten is lekkerder, het gebouw is veel mooier en ja er zijn jongens. Merlin op Baubotaux was het echt saai zonder jongens je had niks om over te praten en ja het was gewoon veel saaier." Ratelde ze. Alice beviel mij eigenlijk wel en ik had het gevoel dat we goede vrienden konden worden. We praten nog even verder en besloten toen om naar boven te gaan. Lilly was huiswerk aan het maken in de Bibliotheek dus die ging natuurlijk niet mee. We gingen boven in de common room zitten, dicht bij het haardvuur want het begon al redelijk koud te worden. Het was herfst en buiten regende het. "Weetje, Alice"zei ik. "Volgende week is het al Halloween en er is een groot feest. Zullen we morgen naar Zweinsveld gaan om leuke kostuums te kopen?""Ja! das een goed idee. Halloween is echt een van mijn favoriette feesten. Maar het is morgen Gewoon school we mogen helemaal niet naar Zweinsveld." Antwoorde ze. Het was morgen inderdaad gewoon school maar ik had al anderhalve week school gemist dus een dagje meer of minder maakte toch niet uit. "Vind je het erg om een dagje te spijbelen?" vroeg ik. Ze schudde haar hoofd. "Ik weet een geheime gang waarlangs je naar Zweinsveld kan gaan" vertelde ik. Alice keek me met grote ogen aan. Ik lachte om haar verbaasde blik. "Wow" zei ze. "Dat wil ik echt wel doen" 



Weer een nieuw hoofdstuk!!!!! Sorry dat het weer zo lang duude ik snap jullie als jullie boos zijn of zo maar ik had het echt druk met school. Het tweede middelbaar is echt moeilijk!!!

Maar dus... hopelijk zijn jullie blij met dit hoofdstuk en Sorry als er typfouten instaan. Ik ga proberen snel nog te schrijven.xxx

De gave  {Marauders story}Where stories live. Discover now