20

133 8 1
                                    


Ik zat op bed mijn nagels te lakken toen Lily binnen kwam. Onze ogen ontmoeten elkaar maar lily wende zich al snel af en liep naar de badkamer. Het was nu al meer dan een week zo we negeerden elkaar zo veel mogelijk en zaten ook niet meer naast elkaar in de les. Ik was het eigenlijk een beetje beu maar geen haar op mijn hoofd dacht er aan om mijn excuses aan te bieden. Het was Lily haar fout, zei was begonnen. 

Toen ik klaar was met mijn nagels nam ik een perkamentrol en schreef een brief naar mijn moeder. Maar ik vertelde niet over Lily of Sirius. Toen lily even later de badkamer uitkwam keek ik op. 

"Ik heb een date met Sirius" zei ik zo nonchalant mogelijk. Lily keek me even aan en ik meende in haar mooie groene ogen iets van spijt te zien, maar toen was het al weer weg. 

"Fijn voor je" zei ze en ze begon in haar hutkoffer te rommelen. Even later haalde ze er een haarborstel uit en ging op bed zitten. Ik wist niet wat ik moest zeggen maar ik wou het gesprek wel op gang houden. Ik had Lily de voorbije week echt enorm hard gemist. 

"overmorgen is de eerste training voor het zwerkbal team" zei ik dan maar. Gelukkig zat ik in het team, niet dat ik daaraan twijfelde maar toch.  

Lily antwoorde niet en staarde voor zich uit. Ze keek mij aan en hield mijn blik even vast. "Hoe gaat het met jou en James?" vroeg ze. Ik stond met mijn mond vol tanden. Waarom vroeg ze dat?

 "Hoe bedoel je?" vroeg ik maar zoder op antwoord te wachten praatte ik al voort. "Ik heb hem al een paar dagen niet gesproken, ik denk dat hij echt spijt heeft van die ruzie met Sirius" 

Lily zette grote ogen op. "Welke ruzie me Sirius?" vroeg ze.

 "Heb je het niet gehoort?" vroeg ik op mijn beurt. "Ze hebben een grote ruzie gehad en praten al dagen niet meer met elkaar. Wel stom ze waren zo'n goeie vrienden. Sirius word er bijna depresief van geloof ik." 

"Jammer" zei Llly. "Waarover hadden ze ruzie?"

"Ik weet het niet" loog ik. Lily knikte. 

"Zora" zei ze . "Het spijt me echt Sorry dat ik zo over jou enJames dacht. Ik wa gewoon een beetje in de war en ik was jaloers dat jij zo veel aandacht kreeg van al die jongens." ze keek me met een smekende blik aan. 

"Hoe bedoel je? " zei ik.  "Als er hier een iemand is die veel aandacht van een jongen krijgt ben jij het wel. James is helemaal geobserdeerd met jou. Maar het spijt mij ook ik bergrijp het wel." eigenlijk bergreep ik het niet helemaal maar ik ging er nu geen drama over maken. Ik wou mijn beste vriendin terug. 

"Vrienden ?" vroeg ik.

" beste vrienden" antwoorde Lily. "En nu ga je me eens goed vertellen over die date met Sirius". 

De gave  {Marauders story}Where stories live. Discover now