7

181 7 0
                                    

Ik zat op mijn bed een boek te lezen toen Lilly de kamer binnenkwam." Zeg, vertel nou is wat meer over die date met Sirius" zei ze. "Wel" zei ik. "Het was heel gezellig, en ik vond het echt super leuk" Lilly knikte. "En" vroeg ze "Vond hij het ook leuk?". " Ik denk het wel" antwoorde ik. "Hoezo ik denk het wel"riep Lilly verontwaardig." Je hebt toch wel..." "Ik heb toch wel wat?" vroeg ik. Ik had geen flauw idee wat ze bedoelde. "Je hebt je toch wel verplaatst naar hem om te kijken of hij het leuk vond?" Dat had ik niet gedaan, ik had er helemaal niet aan gedacht. "Euhm... nee" zei ik. Lillly keek me aan alsof ik een slak had in geslikt. "Wacht, Je hebt de meest fantastische gave die er bestaat en je gebruikt hem niet? Je had kunnen weten of hij je echt leuk vond, je had zo veel te weten kunnen komen. Maar nee jij doet het niet? "Lilly was duidelijk verontwaardigd en mischien een beetje teleurgesteld. "Ja" Zei ik "Ik heb het inderdaad niet gedaan, maar ik heb wel goed nieuws" Lilly haar gezicht klaarde een beetje op toen ze dat hoorde. "Wat?" vroeg ze ongeduldig. "Ik heb nog een date met hem!" zei ik en Lilly sprong op van vreugde. Ik lachte, Lilly was echt een geweldige vrindin.

s'Avonds zat ik op bed voor me uit te staren, Lilly sliep al en ik besloot even naar de keuken te gaan op chocolade te gaan halen. Ik hield heel veel van chocolade. Ik liep via een geheime gang naar de keuken en vroeg de huiselfen om chocolade. Toen ik weer boven was, legde ik de chocolade even op mijn bed, liep naar het raam en opende het. De frisse buitenlucht streelde mijn gezicht. Ik had zin om naar buiten te gaan, in onze kamer was het zo muf en warm, ik wou liever naar buiten en besloot het gewoon te doen. Ik nam mijn bezem van onder mijn bed vandaan en vloog het raam uit. Ik vloog boven het kasteel en keek naar de meest magische plek die ik kende. Hogwarts was echt mijn thuis, ik voelde me nergens anders zoals hier. Ik vloog naar de Astronomy tower en ging op de rand zitten. Ik sloot mijn ogen en liet de wind door mijn haren gaan. Ik schok op toen ik een stem hoorde."Mag ik vragen wat je hier doet?" Het was James. "Ik wou gewoon even naar buiten"zei ik en ik glimlachte naar James. Hij kwam naast me zitten en het was even stil. "Wat doe jij hier?" vroeg ik toen. James zuchte,"Ik weet het eigenlijk niet, ik kon niet slapen en toen kwam ik hier heen" Ik knikte begrijpend. " Weet je hoe het kwam dat je niet kon slapen?" Hij schudde zijn hoofd en toen was het weer even stil. Het was een fijne stilte, niet zo'n awkward stilte maar gewoon, fijn. Na een tijdje begon ik het koud te krijgen en James legde zijn arm om me heen. Het voelde vertrouwd alsof we al eeuwen vrienden waren. Ik glimlachte zachtes en voelde me op dat moment echt oprecht gelukkig. Ik was niet verliefd op James en zou da took nooit worde , we waren gewoon echt goede vrienden.

Een paar dagen later  hadden we potions. Ik liep het lokaal binnen waar de meeste leerlingen al zaten. Ik ging naast Lilly zitten en begon te praten over al het huiswerk dat we allemaal hadden, het was echt veel. Toen slakhoorn na een paar minuten het lokaal binnen kwam begon hij met een aankondiging die we allemaal niet zo fijn vonden waardoor er luid gezucht werd. "We gaan vanaf nu in bepaalde groepjes werken, ik heb groepjes opgesteld met een leerling die beter is in potions en een leerling die er minder goed in is, voel je vooral niet aangesproken als je die laatste bent. Zo ik ga nu de groepjes verdelen." Hij begon namen op te noemen en na een tijdje was het mijn beurt. "Zora Merolus" zei hij. "Jij gaat met Sirius Black". "En wie is er juist de slimmere van die twee?" riep James. Ik gaf hem een moordende blik en hij begon te lachen.James en ik waren de laatste dagen nogal close gewordenen hij voelde echt aan als een goeie vriend. Ik nam mijn spullen en ging naast Sirius zitten.


Zo dat was het dan weer, ik ga het volgende hoofdstuk ook nog schijven over deze les maar ik vond dat het hoofdstuk gewoon al lang genoeg was.

ik hoop snel weer iets te kunnen posten.

wat vinden jullie er eigenlijk van? Laat het me weten als je wilt!

Nog even 1 ding: Ik schrijf sommige namen/dingen in het Engels gewoon om dat dat beter klinkt ik hoop dat dat niet erg is.

xxNoor


De gave  {Marauders story}Donde viven las historias. Descúbrelo ahora