Δεύτερη μέρα🇳🇴

416 35 24
                                    

Καλημέρα αγαπητό ημερολόγιο. Σου γράφω από το αεροπλάνο. Δεν είχα καθόλου χρόνο να σε βγάλω από την τσάντα μου πιο πριν, γιατί τρέχαμε και δεν φτάναμε! Η μαμά μας έβαλε μέσα σε ένα ταξί και έμεινε σπίτι να φτιάξει τις βαλίτσες της. Εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε την πύλη και τα υπόλοιπα αεροπορικά θέματα. Ευτυχώς ο Τζέικ τα πάει πολύ καλά από υπολογιστές και διαβάζει πολλά άρθρα, ακόμη και για το πιο άχρηστο πράγμα και τα θυμάται ΠΑΝΤΑ. Ευτυχώς που στο ατελείωτο σκληρό δίσκο με άχρηστες και χρήσιμες πληροφορίες, υπήρχε και η πληροφορία των πυλών του ελληνικού αεροδρομίου.

Ο Τζέικ από δίπλα μου έχει βαλθεί να μου σπάσει τα νεύρα και ροχαλίζει σαν γουρούνι. Ευτυχώς που είμαι δίπλα στο παράθυρο και μετράω πόσες χώρες περάσαμε. Τώρα ήμαστε πάνω από Πολωνία. Πολυ ωραία χώρα. Όταν γινω δεκαοκτώ, και θα μπορώ να κάνω ότι θέλω, θα ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο, και θα πάω Πολωνία. Και σε κάθε άλλη χώρα γύρω από αυτή.

Τα σύννεφα έχουν αστεία σχήματα. Ένα είναι σαν το κεφάλι μιας καθηγήτριας που είχα στα ελληνικά πριν δυο χρόνια. Ένα άλλο έχει το σχήμα του ζαχαρωτού γλειφιτζουριού που τρώμε τα Χριστούγεννα.

Επίσης αγαπητό μου ημερολόγιο δεν σου είπα τα χόμπι μου. Τραγούδι και χορός. Χορεύω από όταν ήμουν δυο χρόνων. Όλα τα είδη. Μπαλετο, σύγχρονο, μοντέρνο, λάτιν, παραδοσιακούς, κλακέτες και στα περισσότερα, είμαι αυτοδίδακτη! Από βίντεο και βιβλία. Όταν ήμουν δυο πήγαινα σε σχολή. Τότε που μέναμε μόνιμα Ελλάδα.....παλιές όμορφες εποχές. Όταν οι οικογένεια μας ήταν ολόκληρη. Πλήρης. Τότε που ζούσε και η γιαγιά, και η Σελίνα, η σκυλίτσα μας....

Ο Τζέικ, αγόρασε κράκερ από την κυρία με το καρότσι που μόλις πέρασε από τον διάδρομο.

Τώρα αγαπητό μου ημερολόγιο θα αναρωτιέσαι τι γλώσσα μιλάω μαζί του έτσι; Αυτό εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε, την διάθεση μας και το τι θελουμε να πούμε.

Παραδείγματος χάρη, εάν βρισκόμαστε στην Ελλάδα με άλλο κόσμο, μιλάμε ελληνικά. Εάν θελουμε να το παίξουμε ανώτεροι, νορβηγικά. Εάν θέλουμε να το παίξουμε τουρίστες, αγγλικα. Και αν θέλουμε να πούμε κάποιο μυστικό, νορβηγικά.

Και στην Νορβηγία το ανάποδο.

Ο Τζέικ έσκασε από τα κράκερ και μου έδωσε το υπόλοιπο πακέτο.

Σουηδία....στα σύνορα με Νορβηγία. Φτάνουμε.....

Αγαπητό μου ημερολόγιο σε αφήνω τώρα! Προσγειωνόμαστε!

Το ημερολόγιο μιας MMer Where stories live. Discover now