6

719 42 9
                                    

Clarke düşündü. Bu yıl, Edebiyat onun en sevdiği ders olacaktı.

Nasıl olamazdı ki?

Bu dersi iki en yakın arkadaşıyla birlikte alıyordu, dersi seviyordu, seneyi güzel kitaplar okuyarak, dilini geliştirerek geçirecekti.

Fakat sonra, Lexa Woods geldi ve hayatını mahvetti.

Tamam, belki Clarke biraz abartıyordu ama. Olsun, zaten babasının ölümünden sonra, üniversite hayalleri ile birlikte yeterince stresliydi. Bir de Lexa ile uğraşamazdı.

Fakat kader gibi, zaman da Clarke'ın tarafında değildi, tam kafasını uyumak için sıraya koymuştu ki ders zili çaldı. Clarke kafasını kaldırdı. Bay Kane içeri girmişti.

"Tamam sınıf, sakin olun." dedi Bay Kane. Clarke, öğretmenine döndü. Ve Kane ders için tam giriş yapıyordu ki Clarke kapıdan Lexa'nın içeri girdiğini gördü. Dudaklarında, özgüvenli bir gülümseme vardı. Her zaman ki gibi. Ve Clarke, kesinlikle bunu çekici bulmuyordu-aman tanrım o dudaklar. Ah, Clarke nasıl da dokunmak istiyordu.

"Bayan Woods. Kesinlikle geç kalmama konusunda ki hassasiyetinize tartışmamıza rağmen hayranım."  dedi Kane, Lexa'ya içeri girmesi için izin verirken.

"Şimdiye kadar tahmin ediyorum ki seçtiğimiz kitabın bir bölümünü okumuşsunuzdur. Ve bu dersin sonunda partnerizle bu bölümü tartışacaksınız, ve anahtar kelimeleri bulmaya çalışacaksınız. Bu final sınav için gerekli bir şey..." Clarke iç çekti, ve Lexa'nın ona doğru geldiğini görünce omuzlarını geriye itti.

"Woods"

"Griffin"

Bir anlığına olan sessizlikten sonra Lexa, Clarke'ın yanına oturdu. Dün maçtan sonra değişik bir şekilde araları iyiydi, ama gün yüzüne çıkınca, özellikle okulda, yine farklı oluyordu. Ama içten içe ikiside aralarında ki bu küçük atışmaları seviyordu.

"Ee, bugün hangi eleştirilere sahipsin?" Clarke, iddialı bir şekilde sordu ve kaşını kaldırdı. Lexa'ya adeta kitap hakkında kötü bir şey söylemesi için cesaret veriyordu. Ama Lexa, bu iddiadan kaçamazdı.

"Kitabın açılış cümlesi hakkında sıkıntım var." Lexa başladı, sırıtarak. Ve Clarke kaşlarını çattı.

"O açılış cümlesi, edebiyatta ki en simgesel, örnek alınan cümlelerden biri" diye çıkıştı Clarke.

"Bence çok sexist." Lexa hızlı bir şekilde cevapladı."Çünkü, ilk olarak, kim bir erkeğin başarılı olması için bir kadın eşe ihtiyacı olduğunu söyler ki? Ya kadın evlenmek istemiyorsa?"

"Öncelikle, bu kitabın 21. yüzyılda yazılmadığını bilmen gerekiyor, Lexa. Onların bakış açısı bizim zamanımıza göre çok daha farklıydı."

"Ama bu onları haklı-"

"-Yapıyor demiyorum zaten, ama açık düşünmen gerek-" İkisi, Bay Kane'i görünce tartışmayı bıraktı.

"Nasıl gidiyor kızlar?"

"Mükemmel" dedi Clarke ve Lexa'nın keskin bakışlarını üzerinde hissetti.

"Güzel, senden iyi şeyler bekliyorum Bayan Griffin." dedi Bay Kane ve durdu. "Senden de, Bayan Woods

"Tabii ki. Bundan şüphe duymanıza gerek yok. Tabi ki seçtiğiniz kitabın daha gerçekci ve hayatta işe yarar olmasını beklerdim ama" dedi Lexa. Gülümsedi. Ve Bay Kane kaşlarını çattı.

"Lexa, her zaman herkesin düşüncesi aynı olmak zorunda değil ama bu böyle, sana verilen bu, sen hariç kimseyi, diğer öğrencileri rahatsız etmiyor bu durum. O yüzden ayak uydurmanı öneririm, yoksa ne kadar çalışsanda eğer sevmezsen, başarılı olamazsın" dedi Bay Kane ve yoluna devam etti. Kulak misafir olabileceği mesafeyi geçince Clarke, Lexa'ya bakış attı.

Herkes değil. Sen değil. // ClexaWo Geschichten leben. Entdecke jetzt