8. deo

3.1K 191 9
                                    


Duga peščana plaža pod žutim suncobranima vrvela je od turista. Zlatni pesak sijao je na Suncu radujući se naletu penušavih talasa. Sa pučine duvao je topao vetar donoseći miris začinskog bilja. Iznad gradića uzdizale su se planine natkrivene olovnim oblacima štiteći kristalno plavo nebo od kiše. Mladići u uniformama konabara nosili su osveženje zavlačeći se pod suncobrane. Ispod jednog u plamenom kupaćem kostimu ležala je vitka prilika zaklonjena šeširom i tamnim naočarima. Telo joj se presijavalo na vrelom Suncu otkrivajući savršene obline. Otvori oči privučena dečijom vriskom i razvuče lice u osmeh. Pređe rukom po zategnutom stomaku i spusti je na raskošna bedra, za trenutak buknu u licu i dohvati čašu sa limunadom. Naježi se pri pomisli na prethodnu noć i zadrhta. Zakova oči za muškarca koji je lagano izlazio iz mora ne skidajući pogled sa njenog tela. Mokri pramenovi kose lepili su se za visoko čelo a kapljice vode blistale na preplanuloj koži. Snažno telo zategnutih mišića od napornog rada presijavalo se na prepodnevnom Suncu. Zadrhta od uzbuđenja upijajući ga tamnim očima, bio je drugačiji od svih...poseban i njen. Priđe ležaljci i uze peškir.

-Irini, ako uskoro ne uđeš u vodu izgorećeš, prži žestoko.

-Ne znam...ne osećam vrelinu. Možda bi trebali da pođemo, umara me gužva...nisam navikla na ovo.

-Slažem se ali prethodno idemo na kupanje.

Povuče je za ruku i spusti dlan na njen struk gledajući sa divljenjem njenu dugu kosu i oči tamne kao noć. Strese se od talasa kada zapljusnu vrelo telo i tiho uzdahnu. Ne očekujući vrisnu kada je povuče u dubinu i zaroni privlačeći je sebi. Obgrli rukom tanak struk i nasloni na grudi izranjajući iz mora. Zubi joj blesnuše kada se nasmeja i skoro se zagrcnu od naleta vode sklanjajući kosu sa lica. Vukao je u talase ne ispuštajući je iz ruku. Negodovala je tiho jer je bilo sramota od ostalih kupača na koje on nije obraćao pažnju. Video je samo nju i osećao još uvek njene poljupce i zagrljaje. Celu noć je uživao u njenoj lepoti ispunjavajući snove. Steže je i spusti usne na njene i ako se branila. Spusti ruke na njena bedra i zakova je za sebe. Irini šapnu.

-Nemoj...može nas neko videti. Nismo mi kao ostali, letnje romanse su rezervisane za turiste. Stid me je.

-Stid? –podiže obrvu i šeretski se nasmeja aludirajući na prethodnu noć kada ga je divlje ljubila savijajući se oko njega kao ruža puzavica.

-Ne gledaj me tako...nije u redu da me dovodiš u neprijatnu situaciju, popila sam vino i nisam bila baš pri sebi. – dahnu crveneći u licu.

-Ne kažem ništa i najmanje što želim je da ti bude neprijatno. Želim samo proveriti da ne sanjam.

Kliznu rukama i dohvati je za vitke noge naslanjajući svoj stomak na njen. Spusti usne na udolinu jedrih grudi i oseti ukus soli...pod njegovim prstima koža joj se zateže i njen isprekidan dah ga uvuče u vrtlog strasti. Obgrli ga vitkim nogama. Krv jurnu venama, buknu plamen od neutažene želje koju je skrivao godinama. Nađe je i uroni zadrhtavši od zadovoljstva ne mareći za svet oko sebe. Njen šapat negodavanja sve više je budio strast i poklopi joj usne vrelim poljupcem dovodeći je do vrhunca. Drhtala je u njegovom naručju grčevito se držaći za njega u strahu da ne izgubi svest od naleta adrenalina. Odvoji se za trenutak od nje i osmehnu se gledajući je zaljubljeno. Jedva razabra njegove reči..."Predivna si i skroz sam poludeo za tobom. Idemo odavde, vodim te u planinu...ti si moja gorska kraljica. Želim te imati u svakom trenutku, dovoljno smo vremena izgubili."

-Gospođo Irini, majka Pelagija pita da vam namestim gostinjsku sobu, komotnija je. – devojka joj priđe dok je sedela u dvorištu sa Eleni pričajući uz kafu.

-Nika, reci majci da smo zadovoljni mojom sobom...ne želim bilo šta da menjamo. – u razgovor se ubaci Nikolas uzimajući malog Hristosa u ruke.

NazarWhere stories live. Discover now