Uvod

13.3K 390 33
                                    

Nakon slomljenog srca, Lorie se posvetila pisanju. Sve što nije uspjela da kaže u nekom trenutku svoga života rekla je kroz svoje priče. Svaki put kad bi pomislila na taj nesretni događaj imala je potrebu da napiše priču sa sretnim krajem. Željela je sreću, pa makar je imali samo njeni likovi.

Bila je povučena i tiha, ali njene knjige su bile pune života i jakih žena. Bile su sve što je ona htjela biti, a nikad nije bila. Nakon što ju je Joel prevario na momačkoj večeri, iako je tvrdio da se ništa konkretno nije desilo, pokupila je stvari i otišla kod tetke. Nije mogla podnijeti njegovu blizinu, vidjeti njegov lik, sve je to bilo previše za nju.

Tetka je pukim slučajem, čisteći kuću, pronašla njene rokovnike s pričama. Zainteresirana čitala je jednu za drugom i onda pozvala, kućnog prijatelja i prvog susjeda, Harrisona da joj pomogne oko prekucavanja i slanja izdavačkim kućama. Pod tajnim umjetničkim imenom njene priče su osvanule u svim knjižarama. Priča o nemilom događaju njenog života prepričavana iako niko nije znao da je istinita.

Mislila je da je preboljela njega i njegovu izdaju, a onda su prazna zadnja guma automobila i njena kratka haljinica zaustavili auto iza čijeg volana je sjedio baš on.

Kako preživjeti ponovni susret, a ne raspasti se pred njim?

*

Stotine žena je prošlo kroz vrata Joela Doonesbury. Stotine je grijalo njegove plahte, njegovo tijelo, ali nijedna nije ugrijala njegovu dušu. Nijedna od njih nije natjerala njegovo srce da brže zakuca. Kako su dolazile, tako su i odlazile, a na njegovom nebeskom prostranstvu trag ostavile nisu. Čak ni zvijezdu da ga treperenjem podsjeti na neku od njih.

Njemu nije trebala zvijezda. Njegov život bio je mrak. Tama ga je gutala jer je otjerao sunce koje ga je grijalo i koje mu je osvjetljavalo puteve. Joel nikad neće prežaliti ono što je uradio jedinoj ženi koju je volio. Jedna noć opijanja, jedna nametljiva žena i trenutak bez razuma su uništili sve što je gradio do tada. Slomio je srce njoj, a uništio život sebi.

Nakon pet godina odlučio je da se vrati u svoj rodni kraj. Njegova karijera je bila na vrhuncu. Bio je poznat, bogat, ali prazan. Trebalo mu je nešto da ga vrati u kolosijek, nešto poznato da ga održi normalni. Nije ni sumnjao da će mu život ponovo na put poslati nju. Onu pravu. Jedinu.
Neponovljivu.

Kako je ponovo osvojiti i učiniti svojom?

JedinaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα