VI

149 5 0
                                    

Jag hade duschat, rakat benen, tvättat håret och druckit vatten hela dagen. Att jag inte hade något att ha på mig skulle inte stoppa mig från att gå på Linus fest. Absolut inte.

"Vad FAN! Hur kan jag ha en garderob full med kläder och inte ett jävla skit att ha på mig" utropade jag i ren frustration. Mamma måste ha hört mig för hon stack in huvudet innanför dörren och sa: "Men den där svarta klänningen är väl söt. Du kommer inte bli så varm i den heller". Klänningen hon syftade på var en svart, tight klänning med smala axelband som slutade strax ovanför knäna. Jag hade aldrig haft på mig den eftersom den hade en tendens att åka upp över låren.
"Men jag vill inte bara ha på mig den klänningen" sa jag och bet mig i läppen medan jag funderade.
"Ha på dig den där koftan då" sa mamma och pekade på en ljusrosa kofta som jag hade haft på mig senast i sjuan.
"Men herregud nej. Vet du vad, jag fixar det här. Gå nu tack!"
"Okej, okej! Kom ihåg att det är en mammas jobb att ge dåliga klädråd till sin dotter" sa mamma samtidigt som hon lämnade mitt rum och stängde dörren.

Jag tittade på min öppna garderob igen och suckade. Sen drog jag fram en vit skjorta som jag drog över axlarna och knöt i midjan över klänningen. Jag stängde garderobsdörrarna, drog fram min lilla låda med smink och satte mig på golvet framför spegeln på andra sidan garderobsdörren. Jag fyllde i mina ögonbryn, använde lite concealer under ögonen och tog både rouge och bronzer och highlighter innan jag avslutade med mascara och läppglans. Jag kastade en blick på mitt yviga bruna hår med frissiga lockar och drog en djup suck. Det var inte ens någon idé att försöka göra något med det.

När jag var färdig ryckte jag åt mig min mobil, satte på mig ett par korta strumpor, och tog den lilla söta axelremsväskan jag köpt på Rhodos för några år sedan. Sen rusade jag ut i hallen och snörade på mig mina älskade converse innan jag gick ut och bar iväg.

Lägenhetshuset Linus bodde i var ljust gult och långsmalt. Det hade fyra portar och Mattias hade berättat att han bodde i porten längst bort. Jag gick dit och mycket riktigt stod porten öppen. Jag gick upp för det två trapporna i huset och ringde på dörren där det stod 'Lindström Borg' på brevlådan. Oavsett om Mattias hade sagt vad Linus hette i efternamn eller inte så hade jag vetat vilken lägenhet festen var i. Musiken som spelades därinne var högljudd. Jättehögljudd. Fyfan för att vara grannen som bor en trappa ner.

Ytterdörren öppnades och en tjej stod i dörren. Hon hade blont, axelkort hår och en röd t-shirt och jeansskjol på sig. Hon log stort också, det var ett snällt leende.
"Hej! Har du blivit bjuden?" frågade hon mig, fortfarande med samma leende på läpparna.
"Mattias bjöd in mig..." svarade jag, osäker på om det skulle hjälpa mig att ta mig in.
"Men vad kuuul, kom in!" Utropar hon och drar in mig genom dörren. Det är uppenbart att hon har druckit men jag kunde inte bry mig mindre. Det var inte mitt problem ju.

Jag tog av mig mina gympaskor och ställde dem i hörnet av hallen innan jag följde efter den blonda tjejen in i köket. Vid matbordet satt några personer och spelade kort och åt chips. De hade en kanna med dricka bredvid sig och jag gissade på att drycken innehöll en hel del vodka. När vi kom in så tittade personerna upp och log. En kille med orange mössa på sig höjde handen i en hälsning innan de fortsatte spela.

Tjejen som öppnat åt mig hällde upp ett glas med dricka från kannan på bordet och gav till mig. Jag tog en klunk och mycket riktigt- det var vodka spikat med läsk och inte tvärt om.
"Jag heter Andrea by the way" sa den blonda tjejen äntligen.
"Alice" svarade jag och log mot henne. Andrea log tillbaka.
"Kom så får du träffa alla andra, de sitter i vardagsrummet. Tror Mattias är där också!" Andrea tog mig i armen igen och drog med mig ut till ett nytt, större rum. Det var härifrån musiken dånade och det var några som dansade. I soffan satt Linus och Mattias och pratade med en annan kille jag inte hade träffat. När Andrea och jag kom in i rummet tittade Mattias upp och log stort.

Jag tittade upp från mitt samtal med Linus och Gustaf när jag såg Andreas röda tröja i ögonvrån

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jag tittade upp från mitt samtal med Linus och Gustaf när jag såg Andreas röda tröja i ögonvrån. Bakom henne gick Alice. Mitt hjärta dunkade fortare och mitt ansite bröt ut i ett stort leende.
"Du kom!" Utropade jag och hoppade upp ur soffan.
"Jag sa ju att jag skulle komma ju!" svarade hon och log tillbaka mot mig. Hon hade ett så himla fint leende. Jag gav henne en kram och insåg att hon luktade väldigt gott också, som rosor och vanilj typ...
"Har du fått dricka?" Frågade jag henne. Hon höll upp ett glas med vår hemmablandade mojito som svar och jag rynkade pannan lite. Linus hade dragit till med vodkan så den smakade ju arsle och eld tillsammans. Brinnande arsle.
"Det finns alkoholfria alternativ också" informerade jag.
"Äsch, det här går bra, men kommer nog inte ta mer efteråt"
Jag visade Alice till en ledig plats i soffan och presenterade henne för de som satt närmast. Hon log och hälsade på allihopa, inte så blyg som jag av någon anledning hade förutsatt.

När hon satt där i soffan men hennes bruna lockar som ringlade runt asiktet och hennes mjuka, solbruna ben korsade under sig så kunde jag inte låta bli att drömma mig bort. Jag såg framför mig hur det bara var hon och jag, ensamma. Hur Alice stod lutad mot en vägg med mig tätt inpå. Hur jag tog tag i hennes haka, böjde mig ner och kysste hennes mjuka läppar...

Den varmaste sommarenWhere stories live. Discover now