XIV

121 4 0
                                    

Vi gick in genom porten till Mattias lägenhet senare den kvällen. Mattias hade armen runt mig och vi pratade om Andreas utfrågning av mig medan vi åt.

"Jag vet att du frågade henne om hennes slutsats" sa jag och tittade upp mot Mattias.

"Kanske det..." svarade Mattias och fiskade upp sina hemnycklar ur bakfickan på jeansen.

"Så? Vad var hennes slutsats?" manade jag.

"Hon gillade dig! För att vara helt korrekt så sa hon till och med att du verkade vara jättehärlig" 

Jag fylldes med en varm känsla i bröstet. Hade hon verkligen gillat mig så mycket? Jag kunde ju inte påstå att jag kände mig  särskilt cool runt Mattias äldre vänner, speciellt när de alla var så egna hade så sjukt härliga personligheter själva.

"Är det säkert? Hon tycker inte att jag har personligheten av en gammal disktrasa då? För jag tycker att jag har det" sa jag skämtsamt.

"Du är den absolut sexigaste disktrasa jag någonsin träffat" svarade Mattias och gav mig en smackande kyss på kinden.

Mattias låste upp ytterdörren och tillsammans klev vi in i den lilla hallen. Direkt hördes en mansröst inne i lägenheten. Mattias stelnade till och våra blickar möttes. Sen brast han ut i ett gigantiskt leende.

"Pappa!" utropade han och sprang in i vardagsrummet. 

Jag följde försiktigt efter men kunde inte riktigt gå in i vardagsrummet och avbryta den uppenbara 'family only'-känslan där inne. Istället stod jag lite stelt och lutade mig mot dörrkarmen och såg hur Mattias kastade sig runt halsen på en lång smal man i 50-årsåldern. Mannen kramade Mattias hårt tillbaka och borrade in ansiktet i hans ena axel. Mattias mamma, Jackie, satt i soffan med en tjej som jag antog var Mattias storasyster. De båda log mot den hjärtevärmande scenen som utspelades framför oss.

"Åh, vad jag har saknat dig Junior" sa Mattias pappa när de släppte taget om varandra. Han höjde blicken och fick syn på mig.

"Och vem har vi här då?" frågade han Mattias utan att ta blicken ifrån mig. Han log snällt mot mig.

"Det här är Alice. Hon är en... vän till Mattias och sover här ett tag" svarade Jackie och log mot först sin make och sen mig också. 

"Trevligt att träffas Alice! Jag heter John" sa Mattias pappa och sträckte fram handen för att skaka min.

"Trevligt att träffa dig med" svarade jag och skakade Johns hand.

"Vad gör du hemma redan? Jag trodde inte att du skulle komma hem på en och en halv vecka till!" undrade Mattias.

"Affären blev klar tidigt. Vi fick åka hem tidigare och jag kände för att överaska er, helt enkelt, så jag sa inget" svarade John.

"Vad jobbar du med?" frågade jag försiktigt. Jag ville inte tränga mig på, men var verkligen genuint intresserad.

"Jag reser runt hela världen för att sälja in produkter hos sponsorer för olika företag. Jag frilansar helt enkelt, ända problemet är att jag är borta flera veckor i sträck från min underbara familj här. Och missar därför såna fantastiska saker som att vi fått en ny familjemedlem" svarade John och log ännu en gång vänligt mot mig. Hur kunde verkligen alla i den här familjen vara så jävla trevliga? Var fanns allt det dysfunktionella som jag vuxit upp med?

"Coolt! Jag har alltid velat resa" sa jag med beundran i rösten.

"Har du och din familj aldrig varit utomlands?" frågade John. Aj. Nu var det alltså dags att öppet sätta min familj i kontrast med den här. Kul.

"Alltså... Mamma hade en pojkvän när jag var typ nio som tog med oss på en finlandsfärja. Men jag har aldrig flugit" svarade jag och undvek allas blickar genom att inspektera mina fötter.

"Tja, vi har aldrig varit på en färja! Det har jag alltid velat göra" flikade en ny röst in. Det var Mattias syster. "Jag heter Emma förresten". Hon reste sig ur den ljusa hörnsoffan och gick fram för att skaka min hand. Jag log tacksamt mot henne när jag hälsade tillbaka.

"Hej, kul att träffas. Och tack för lånet av kläderna också"

"Ingen fara! Det är bara att säga till så får du låna vad du vill av mig"

"Tack så jätte-jättemycket" 

"Hörni, jag tror att jag och Alice ska gå och lägga oss nu. Vi båda är slutkörda efter bowlingen" sa Mattias och tog tag i min hand. Jag nickade och kände med ens att det var helt sant. Jag var verkligen utmattad. Vi lämnade resten av familjen i vardagsrummet och gick mot Mattias rum med en liten omväg till köket för att hämta varsin burk läsk och en påse linschips. När vi sedan kom in i sovrummet kröp vi båda upp i sängen och bestämde oss för att titta på en film.

"Vad vill du se?" frågade Mattias mig efter att han tagit upp Netflix på sin dator. 

"Kan vi inte se Notting Hill? Hugh Grant är så grymt snygg att man bara kan dö i den"

"Ursäkta? Vill du se en film och sukta efter en annan kille när den uppenbart snyggaste mannen i världen sitter här precis bredvid dig?" frustade Mattias fram med låtsad bestörtning som fick mig att skratta.

"Är det ett problem eller?" kontrade jag.

"Inte alls! Julia Roberts kan få den här penisen alla dagar i veckan!" 

"Men fy! Du är så vidrig!" skrek jag och skrattade återigen högt. 

Jag duckade snabbt under Mattias utsträckta armar när han försökte dra in mig i en kram och det resulterade i att jag råkade ramla ner från sängen med en högljudd duns. Plötsligt skrattade vi båda så att vi inte kunde andas och allt som hördes var jag som kippade efter andan och Mattias som slog näven i madrassen som en säl på Skansen. Hur kan jag bara ha känt den här underbara, underbara människan i ett par veckor? Jag kände mig mer bekväm runt Mattias än någon annan människa i mitt liv, det var som om vi delade samma själ eller något...

När vi båda lugnat ner oss kröp Mattias ner från sängen och lutade sig över mig, med en hand på vardera sida om mitt huvud. Han tittade in i mina ögon på ett sätt som fick mig att tro att han stirrade rakt in i min hjärna och såg alla tankar som rusade där i det ögonblicket. 

"Du är en av de bästa människorna jag känner, det vet du va?" viskade han. Hans ansikte kom närmare och närmare mitt, oändligt långsamt.

"Nu vet jag det..." svarade jag och mötte honom i kyssen halvvägs. Jag tryckte mig emot honom med en passion som till och med tog mig med förvåning, men åh, vad rätt det kändes. Allting gick så mycket snabbare än vad jag hade föreställt mig när jag fantiserat om mitt första förhållande. Jag hade alltid trott att något sånt här skulle byggas upp över flera månader, inte över en vecka eller två. Men jag var inte obekväm på något sätt. Tvärt om, jag ville verkligen ha honom. Nu. Och det var uppenbart att att Mattias kände det samma när han lät sina läppar vandra mot min nacke samtidigt som han naglade fast min kropp mot golvet med sin.

"Är du okej?" mumlade han.

"Ja, fortsätt... och sluta inte den här gången" mumlade jag tillbaka.

Den varmaste sommarenWhere stories live. Discover now