VII

151 5 0
                                    

Knäpp
"Mattias? Är du döv eller?" Det var Linus som pratade med mig. Jag vände förvirrat bort blicken från Alice och tittar på de andra.
"Va?"
"Jag frågade om vi skulle köra 'jag har aldrig...' för att alla ska lära känna varandra bättre" sa Linus och flinade dumt. Men varför inte?
"Om Alice vill" sa jag och kollade på henne. Alice nickade glatt för att visa att hon absolut ville leka. "Great!" utropade Linus och gick ut till köket för att hämta dricka. Han kom tillbaka med mojiton som smakade röv och vi alla suckade högljutt.
"Vad? Vi måste göra det med alkohol så att ingen kan ljuga ju" sa han och ryckte på axlarna. Pucko.

Linus fyllde allas glas  med spriten och vi satte oss i en ring på golvet. Tanken var att någon skulle säga en mening, till exempel  "Jag har aldrig fått alkoholförgiftning"  och så skulle alla som fått det dricka. Den som hade mest kvar i glaset när leken var slut vann.
"Jag vill börja!" sa Andrea ch rätade på sig. "Jag har aldrig haft analsex". Hon tittade runt i ringen för att se ifall någon drack. Ingen gjorde det.
"Herregud vad alla var vanilla här då. Jag hörde om en kille som hade haft analsex på köksbordet med sin tjej och sen kom föräldrarna hem och så skulle killen dra ut och det blev  baksug!" sa Andrea och skrattade högt. Runt om i ringen hördes flera "fy satan" och Alice blev helt röd i ansiktet. Först trodde jag att det var för att hon var obekväm så jag skruvade lite på mig, redo att avbryta leken, men sen släppte hon ut ett högljutt skratt som fick mig att häpna. Jag visste inte att ett gapskratt kunde vara så melodiskt och behagligt att lyssna på.

"Min tur!" sa Linus. "Jag har aldrig slickat fitta" sa han och flabbade dumt innan han drack från sitt glas. Två killar och en tjej gjorde detsamma. Linus tittade på mig.
"Vafan Mattias! Du ska också dricka ju!" sa han och pekade på mig. Jag kastade en blick på Alice och hon tittade fundersamt på mig. Var det bra eller dåligt?
"Vad fan vet du om det?" frågade jag honom och blängde.
"Men hon Klara som du dejtade? Du sa ju att hennes mutta smakade f-" jag avbröt honom.
"Du är ju en jävla idiot" sa jag men höjde trots det glaset till mina läppar och tog en klunk. Linus klappade händer och Andrea skrattade högljutt, onyktert.
"Min tur" sa jag sedan. "Jag har aldrig älskat någon". Jag tittade runt i ringen av människor på golvet. Alla tittade på varandra och en kille som jag inte kom ihåg namnet på höjde sitt glas i en skål och drack. Det samma gjorde en tjej som satt bredvid honom och sen kysste han henne snabbt.
"Har verkligen inga andra här älskat någon?" Frågade jag och höjd ögonbrynen.
"Jag hade en hamster när jag var liten. Skulle nog säga att jag älskade den" det var Alice som pratade. Sen tog hon en stor klunk av drickan och gjorde en grimasch av smaken. Jag skrattade till och sa: "Jag älskade min grannes bulldog" och så drack jag en klunk jag med. Alice fick tillbaka samma fundersamma uttryck i ansiktet när hon återigen tittade på mig. Vad tänkte hon?

Jag tittade på Mattias som satt mitt emot mig i ringen på golvet i vardagsrummet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jag tittade på Mattias som satt mitt emot mig i ringen på golvet i vardagsrummet. Han hade haft tjej tidigare, men han hade aldrig älskat någon? Vad sa det om honom?

Vi fortsatte leka en stund och jag drack på frågan om någon hade råkat se sina föräldrar ha sex. Jag drack också på frågan om någon hade fuskat på ett prov och varit kär i någon äldre. Jag drack inte på någon fråga som rörde mitt sexliv.
Efter att ha gått varvet runt och alla hade ställt en fråga var vi nöjda och gruppen bröts upp. Mattias gick fram till mig och sträckte ut sin hand för att hjälpa mig upp från golvet. När jag ställt mig upp sa han: "Jag ska röka, vill du följa med?"
"Jag röker inte men kan hålla dig sällskap" svarade jag och vi gick ut i hallen och satte på oss våra skor innan vi gick ut genom dörren, ner för trappan i trapphuset och ut genom ytterdörren.

Väl ute lutade vi oss mot väggen och Mattias fiskade upp ett paket cigaretter och en tändare ur fickan och tände en cigarett. Han tog ett bloss och tittade sedan upp mot himlen innan han flyttade blicken mot mig.
"Får jag fråga en sak?" sa han till mig.
"Ja"
"Du svarade inte på några frågor om sex därinne. Varför?"
"Därför att jag inte gjort något"
"Varför?"
"Det är inte så att jag inte varit kär eller inte snackat med killar innan, jag har bara inte lyckats hålla intresset uppe för en kille som gillar mig tillräckligt länge för att faktiskt ligga antar jag..." jag drog ihop ögonbrynen och tänkte. Men det jag sa stämde, jag hade ingen erfarenhet för att varje gång någon gillade mig så backade jag ur så fort jag kunde. Jag tittade på Mattias för att hitta en reaktion, men han nickade bara och drog ett till bloss från cigaretten.
"Men du då, du sa att du aldrig älskat någon men du har varit tillsammans med en tjej förut. Vad var det om?" frågade jag Mattias. Han ryckte på axlarna.
"Det var inget bra förhållande, vi bråkade jämt och hade väl inte kul ihop heller" svarade han.
"Varför var ni ens tillsammans då?"
"Det var väl vad som förväntades av oss då antar jag"
Jag tog in de orden. Var det allt han brydde sig om? Vad andra tyckte?

Den varmaste sommarenWhere stories live. Discover now