XII

133 5 6
                                    

"Berätta något jag inte vet om dig"
"Va?"
"Berätta något jag inte vet om dig!" Jag vände mig om i sängen och tittade upp på Mattias som låg, alldeles nyvaken, och tittade tillbaka på mig.
"Något du inte vet om mig? Hur mycket då?"
"Tre saker."
"Tre saker?"
"Ja". Jag gled med ena benet över hans och krokade fast det över hans lår, tryckte mig mot hans varma mörka kropp.
"Okej... Låt mig tänka..." sa han fundersamt. Sen harklade han sig.
"Okej. Jag slog ut en tand när jag var liten som inte växte ut förens jag var sju. Jag gick alltså runt med bara en framtand i tre år. Min favorithundras är corgis för att deras rumpor är så otroligt söta och min favoritbok är Sommaren före Kriget av Helen Simonson"
"Gick du seriöst runt och var tandlös i tre år?" Frågade jag förundrat.
"Japp. Jag halkade på vardagsrumsgolvet hos min mormor som brukade polera golvet varje jul och eftersom jag höll i en lussebulle i vardera hand kunde jag absolut inte ta emot mig och riskera att mosa bullen. Så ansiktet fick ta smällen istället" svarade Mattias och jag grymtade till av skratt.
"Vad handlar boken om?" Frågade jag sedan.
"En ung kvinna som blir latinlärare i en liten stad vid Första Världskrigets början. Hon kämpar mot stadens invånare, ser krigets följder på nära håll när en belgisk flicka flyttar in hos henne och hon blir kär i en ung läkare. Väldigt Downton Abbey" förklarade Mattias. "Berätta tre saker om dig nu"
Jag tänkte efter noggrant.
"Okej. Min favoritprinsessfilm är Anastasia av Dreamworks. Jag kan inte titta på bilder av unga Johnny Depp för att jag glömmer bort att andas av hans otroliga snygghet och jag gick ut nian med A i alla ämnen utom tre, som jag fick B i" sa jag sedan.
"Fick du A i 14 ämnen?" Mattias tittade chockat på mig. Jag nickade mot hans bröstkorg och tittade sedan upp på honom.
"Jag vet inte om jag förtjänade de betygen men nog fan fick jag de alltid" svarade jag.
"Vilken skola ska du börja på till hösten då?" Frågade han.
"Södra Latins Gymnasium"
"Jag går där."
"Du skojar va? Hur kunde jag inte veta detta redan?" Nu var det min tur att titta chockat på Mattias. Skulle vi verkligen gå på samma skola? Vad fan?
"Jag lovar!"sa Mattias och tittade ner på mig med ett brett leende. "Jag går Sam där".
"Jag ska gå Estet Bild och Form"
"Coolt" mumlade Mattias och kysste mig på pannan.
"Coolt" svarade jag och blundade.

Jag måste ha somnat, för helt plötsligt vaknade jag av Mattias röst och hans hand som petade mig på axeln.
"Alice. Alice. Är du vaken?" Sa han glatt.
"Hmfh...?"
"Andrea och Linus vill bowla med oss i eftermiddag"
"Va?" Snacka om helt jävla borta. Hur svårt var det att ta in?
"De vill bowla" Mattias suckade lite och tittade på mig som om han inte kunde förstå hur jag kunde sova så mycket som jag gjorde.
Jag tryckte min huvudkudde över ansiktet och mumlade in i den; "jag har haft en jobbig natt, okej?" När jag sneglade över kanten på kudden hade Mattias ansiktsuttryck mjuknat till ett leende. Han satte sig gränsle över mina ben och kysste mjukt min mage.

"Jag vet. Och jag har inget emot att du sover, du är väldigt söt när du gör det"
Jag grymtade till av skratt.
"Det är ju bara lite creepy att du stirrar på mig när jag sover" Mattias läppar hade börjat vandra uppåt och jag kände hur de kicklade mig på revbenen nu.
"Men till mitt försvar så sov vi i samma säng. Och du har sovit väldigt länge. Och du var väldigt mjuk och har dessutom legat på min arm under hela morgonen. Så jag hade inget annat att göra" Mellan varje mening placerade Mattias en kyss på mina revben. Allt eftersom kom han högre och högre upp och drog upp mitt linne ända tills han var precis under mina bröst. Jag hade börjat andas häftigt och visste att Mattias märkte det. Han tittade frågande på mig och jag nickade svagt.
"Inte hela vägen. Men du får gärna fortsätta på samma spår" sa jag för att bekräfta hans tankar.

Mattias drog av mig linnet. Han andades minst lika tungt som jag gjorde nu men stannade ändå upp för att betrakta mig. Plötsligt blev jag extremt medveten om min egna kropp.
"Vad är det?" Frågade jag med mer skärpa i rösten än vad jag hade tänkt mig. Mattias skakade på huvudet.
"Inget. Du är bara så jävla fantastisk-", Han kysste mig långsamt på mitt vänstra bröst, precis på ett litet födelsemärke jag hade där, "-du är så vacker Alice".

Den varmaste sommarenWhere stories live. Discover now