Akame ga Kill 🌙🔪🏰

280 6 0
                                    

Akame ga kill iako mu ime sadrži Akame, priča je iz Tacumijeve perspektive.

Od prve epizode shvatamo da nije sve tako kao što se čini. Slično kao kod nas, vlada je prijetnja narodu samo što je veoma brutalno. Nakon kraljeve smrti mladi princ, koji je dijete nasleđuje tron. Njega kontroliše njegov zlobni sadistički savjetnik i šire teror svojom vladavinom.

Njima se suprotstavlja organizacija Najto Reido (Night Raid), koji su na početku predstavljeni kao zlikovci i ubice. Ali oni samo ubijaju bogate ljude koji zloupotrebljavaju bogatstvo.

Kroz priču saznajemo kako svaki član organizacije ima svoju priču. Takođe nisu svi zlikovci toliko zli. Većina njih su samo piuni savjetnika. Oni se takođe bore za svoju domovinu i narod misleći kako su na pravoj strani.

Tacumi dolazi u glavni grad da postane moćni ratnik (vojnik, samuraj, vitez ili tako nešto). Reone ga prevari i ukrade pare. Na putu ga nađe fina dama koja te noći bude napadnuta od strane Najto Reida koji mu otkriju njenu mračnu tajnu. Ona je kidnapovala takve kao što je on i mučila ih do smrti. Te noći je po zadnji put uspio da vidi svog najboljeg prijatelja, koji mu je bio protiv brata. Uspio mu je reći svoju sudbinu i kako su ubili njihovu prijateljici Sajo pre nego što je ispustio zadnji dah.

Tacumi provodi svaki dan sa drugim članom družine i tako se zbližavaju i mi učimo nešto novo o njima.

Takođe se stvari zahuktavaju kad se jedan od najvećih zlikovaca Esdese zaljubljuje u Tacumija.

Iako je zla i sadistica brzo mi je prirasla srcu kao lik. Ona mi je omiljeni negativac i omiljeni ženski lik. Nervira me što je toliko zlobna i okrutna ali kroz Tacumija saznajemo da i ona ima dobru stranu.

I potpuno mi je bezveze što je ubila momka kog je pokorila. Bio je stvarno lijep i jak. Iskreno volim kad je žena dominantna a muškarac pokoran ali sve ima svoju granicu! Niko nema pravo nekog drugog natjerati da mu bude rob protiv svoje volje a još manje slomiti nečiji duh i ubiti ih na kraju! Meni se sviđa kad momak dobrovoljno da svoju slobodu ženi koju voli zbog ljubavi koje imaju.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Anime je prožet hororom i ukrašen humorom i ima malo i eči momenata

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Anime je prožet hororom i ukrašen humorom i ima malo i eči momenata. Takođe ima malčice romanse.

Na početku sam bila za TacuMe (Tacumi i Akame). Ali sam shvatila i da bi ipak Main i Tacumi bili presladak par ali mi je opet najbolje Tacumi i Esdese. Tako da sam bila za TacuMe, TacuMain i na kraju Esdese i Tacumi iako nemaju nijednog istog samoglasnika ni suglasnika.

Anime listaWhere stories live. Discover now