Roka no Juša 🌺🐰👹

38 0 1
                                    

Roka no Juša

Heroji šest cvjetova

Demon je napadao ljude i istrebljavao ih. Proširio se cijelim kontinentom i pustio svoje sluge čudovišta da šire teror sve dok ga nije zaustavila jedna djevojka koja je zapamćena kao boginja sudbine. Pre nego što je nestala, izjavila je da neprijatelj nije mrtav, već spava. Budi se svakih 100 godina.

Adoreto upada u turnir za najjačeg borca i pobijedi oba takmičara no stanovnici su bijesni i bacaju ga u zatvor tako da se nije uspio boriti sa princezom Našetanijom. Međutim, ona se iskrade i posjeti ga u tamnici s tim što on nije tada znao ko je ona.

Adoreto je cijeli život trenirao kako bi postao najjači čovjek na svijetu da bi bio primljen u tim Heroja Šest Cvijetova da bi porazio demona.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u tamnici na ruci mu se pojavljuje znak cvijeta sa šest latica što dokazuje da je postao jedan od Heroja Šest Cvijetova. Našetanija mu pomaže da se oslobodi i zajedno kreću u borbu protiv demona.

Ubrzo zatim saznaju da je nekoliko heroja već ubijeno. Njih dvoje se u međuvremenu rastaju jer Adoreto odlučuje spasiti djevojku koja je ostala u selu. Ispostavilo se da je to Furemi, jedna od Heroja Šest Cvijetova. Htjela ga je ubiti no on je uspijeva nagovoriti da pođe s njim.

Kad su stigli blizu destinacije, morali su proći kroz instrukcije o barijeri. Roren će aktivirati barijeru kako bi čudovišta ostala unutar nje. Ipak, ako on ne uspije, jedno od njih šest će morati to da uradi.

Našli su se sa princezom Našetanijom i njenim čuvarem Gorudofom koji je takođe član grupe i saznaju kako je Furemi ubila već troje od njih šest, ipak Adoreto je odlučio da je zaštiti.

Na putu do hrama su ih napala čudovišta, no Adoreto se probio i stigao do hrama. U trenutku kada je detonirao bravu, podigla se magla. Biva napadnut od strane čuvara a kada je ušao, mač je već stajao u mjestu kao da je neko već aktivirao barijeru.

Kad su se svi okupili, shvatili su da ih je sedmoro.

Osim Adoreta i Furemi, tu su bili:

Mora, žena (36) plave kose koja je skraćena kao da je htjela paž i na pola puta se predomislila, koristi magiju planine.

Našetanija, princeza Piene, i njen čuvar Gorudofu.

Čamo (14), najmlađa ali i najluđa u grupi. Taj mali crv je psihopata. Ne podnosim je! Njena sposobnost je da svoju povraćku pretvara u čudovišta koja se bore za nju. I moraš da je napadneš direktno da bi je pobijedio što je gotovo nemoguće.

Hansu, neko i atentator. Njegove oči pokrivaju šiške. Nosi poderanu, staru i zakrpanu odjeću. S obzirom da je odrastao s mačkama mjauče uz svaku riječ u čast mačkama.

Jedno od njih 7 je izdajica i svi posumnjaju na Furemi. Ona reče Mori da joj skine povez sa oka i tada svi shvataju da je ona pola čudovište. Otac joj je ljudsko biće a majka čudovište. Ona joj je naredila da ubija ljudska bića i bila je sretna sve dok ju je Furemi slušala. No, nije uspijela pobijediti Čamo i majka ju je zamalo ubila i posve odbacila. Zato je odlučila da se osveti i ubije demona kog njena majka i njena rasa služe.

Svi su pričali šta su tada radili i sve kad se zbroji krivica je pala na Adoreta. Kako bi izvukao živu glavu, Ad otima Furemi no biva ranjen. Furemi odlučuje da mu pruži šansu i previje mu ranu.

Anime listaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora