AmnesiA 🌹🃏♠️♣️♥️♦️

183 5 17
                                    

(ovaj kolaž nije ispao dobro kao ostali)

To je anime o djevojci, kojoj niko ne zna ime zato što ženska ima amneziju i nijedan lik se nije sjetio da je zove imenom. Ali anime nije toliko loš.

U svakom slučaju ona gubi sjećanje kad jedan duh/vila stvorenje prođe kroz nju. Ona svaki put umire istog datuma o budi se u novom svijetu u kojem ima drugog dečka.

♥️♥️♥️

U prvom svijetu joj je dečko Šin, smeđokosi momak vatreno crvenih pramenova koji uglavnom uvijek nosi crveno. Njegov znak je srce. U tom svijetu oni imaju rok bend a ona je pjevačica. Saznaje da osim škole radi u kafeu Meido no Hicuđi gdje rade kao "sluškinje" i "batleri". U tom svijetu ona dobije viziji/sjećanje drugog svijeta u kom ona čuje da je Šin ubio nekog. Uplašila ga se i bježući od njega pada sa litice i umire.

Lekcija 1.: Nikad ne trči šumom u mraku jer možeš pasti sa litice.

♠️♠️♠️

U drugom svijetu njen momak je Iki, najpopularniji momak u školi koji se zaljubljuje i nju zato što za razliku od ostalih djevojaka ne obraća pažnju na njega. Iki je visoki bjelokosi momak u plavom koji često nosi sunčane naočale.

Jednom prilikom je poželio da je lijep i popularan i otada se svaka ženska zaljubljuje u njega čim ga pogleda u oči, pa vjerovatno zato nosi sunčane naočale. Sve njegove djevojke su bile članice Iki Fan Kluba i zakunile da će prekinuti sa njim nakon (sedmicu dana ili mjesec, zaboravila sam). Prije je mrzila Ikija ali se priključila tom klubu samo da vidi zbog čega im je tako bitan.

Kad je izgubila pamćenje zaboravila je pisati šta je sve radila na sastanku sa Ikijem i šta je o njemu saznala. Počela je dobijati poruke da pošalje izvještaj. U smislu svaka od njih ima pravo da provede malo vremena sa njim ne mareći za Ikijeva osjećanja ni za to što mu je svaka od njih na taj način slomila srce.

Njen život okončaju ljubomoran Fan djevojke koje je guraju u probušeni čamac koji otplovi do sredine rijeke i ona se utopi.

Lekcija 2.

⚠️ Nikad se ne kači sa ljubomornim ženama.

⚠️ Ne vozi se čamcem ako ne znaš da plivaš i iskoči iz njega dok si plićaku.

⚠️ Nauči plivati.

♣️♣️♣️

Budi se u svijetu u kojem je u vezi sa hladnim genijem Kentom, koji mi je najmanje atraktivan. Njemu govori za svog prijatelja Oriona jer je on jedini koji je shvatio da je izgubila pamćenje. Udara je auto i umire.

Lekcija 3.

⚠️ Ne prelazi trotoar na crvenom.

⚠️ Ne čekaj na sred ulice dok ne dođe zeleno svjetlo za vozače.

♦️♦️♦️

U trećem svijetu je maltretiraju Ikieve Fan djevojke zato što se druži s njim jer ne znaju da joj on pomaže da izjavi ljubav Tomi, prijatelju iz djetinjstva.

Toma je veseli šaljivdžija kratke žute kose, svijetlih očiju. Ima narandžaste pramenove i nosi crno i narandžasto.

(kao da opisujm pčelu 🤣.)

Toma je njen prijatelj iz djetinjstva koji joj, saznavši za njene siledžije nakon što joj bace saksiju na glavu, u hranu stavlja tablete za spavanje kako bi je sačuvao. Ona pokušava pobjeći i vratiti se kući kako bi iz svog dnevnika shvatila ko je ona. Nakon toga se budi zarobljena u kavezu.

Anime listaWhere stories live. Discover now