Kurosu Anđu Tenši to Rju no Rondo👸🗾🐉🔪💇‍♀️

38 0 0
                                    

Opis

Anđurize Ikaruga Misurugi je princeza carstva Misurugi. U tom carstvu ljudi koriste manu, energiju kojom pokreću stvari poput telekineze, stvaraju štitove itd. No postoji novac. Sve izgleda idilično. Mir i harmonija. Nasmijana lica, radost i veselje. No, postoji mračna strana tog društva. Postoje žene otporne na manu i ne mogu je koristiti. Zovu ih Norme. Čim se sazna da je djevojčica Norma, ona biva odvojena od roditelja i komfora i biva odvedena na ostrvo da se bori sa zmajevima za državu koja ju je tako odbacila.

Detaljan opis i analiza

U prvoj epizodi se pojavljuje žena koja ne želi da preda svoju ćerku i pokušava da je zaštiti no štit puca pod bebinim prstima. Anđurize dolazi i naivno govori ženi da su Norme zvijeri i da ponovo rodi novo dijete uopšte ne razmišljajući kako je to grozno.

Na njen rođendan (mislim da je bio 16) Anđurize je trebalo da preuzme tron ali njen brat joj je smjestio i na najgori mogući način, pred cijelim narodom je otkriveno da je Anđurize Norma. Njeni roditelji bivaju ubijeni očajnički pokušavajući da je zaštite. Anđurize je odvedena na ostrvo poput kakvog kriminalca. Oduzeto joj je sve što joj pripada s time i odjeća. Jedino je uspjela sačuvati prsten, zadnju uspomenu na majku. I na kraju su je nazvali Anđu.

Vidjevši kako joj nema spasa Anđurize je pokazala svoj potencijal na treninzima i čekala na pravi trenutak da pobjegne. Ono što je posve morbidno je činjenica da joj je data prljava odjeća djevojke koja je poginula u istoj. Ona je odbila rekavši da bi radije bila gola pa je zato bila gola izbačena iz svlačionice. Poražena se vratila i obukla prljavu odjeću.

Pričama o domovini je inspirisala mlade Norme Koko i Mirandu koje su odlučile sa njom da pobjegnu na njihovom prvom letu i poginule su. U toj akciji poginula je i Zora, stara Norma koja je spavala sa većinom Normi iz svog tima. Da li sam spomenula da njen 'harem' čine žene? Iskreno mi je nije žao pogotovo zato što je htjela napastvovati Anđurize. To (juri) je jedna od stvari koje mi se nisu svidjele u ovom animu.

Za kaznu Anđu je forsirana da sama prenese sanduke onih koji su poginuli do njihovog groba što ubija Anđurizinu volji za životom i zato su joj u sledećem napadu zmajeva dali pokvarenu i nepredvidivu drevnu mašinu robota Virukisu. (Parameiru nešto) Vidjevši smrt u lice Anđurize se bukvalno upišala os straha. Njena želja za životom kao i motivacija su aktivirale prsten na njenoj ruci natjeravši ga da zasija. Njegov sjaj je dao Virukisu život transformišući ga u moćno oružje kojim je ubila zmajeve. To ju je učinilo, pored Džiru, jedinim pilotom Virukisa.

Na zalasku sunca odlazi na groblje svoje prijateljice i siječe svoje prekrasne zlatne lokne i pušta ih niz vjetar. I tako se dramatično „odrekla" prošlosti. Taj koncept o sječi kose je „interesantan" samo ako se u jednoj seriji, filmu, crtanom filmu ili animu dogodi. Kad ga stalno forsiraju na likove, gubi svoj značaj i izgleda potpuno kliše. Plus što u milion sličajeva likovi grozno izgledaju. Nije morala još i kosu da izgubi! Zna li ona koliko kosi treba da naraste? Zašto tako nešto uzimaju zdravo za gotovo?

Anime listaWhere stories live. Discover now