🏊🐬🦈Free🐋🦋🐧

154 4 31
                                    

1. Sezona

Haru(ka) Nanase i Makoto Tačibana kreću u drugu godinu srednje škole Ivatobi. Te godine se sreću sa prijateljem iz djetinjstva Nagisom, s kojim su išli na plivanje, koji odluči da osnuju plivački klub.

Te noći odlučuju da posjete mjesto na kom su prije plivali koje treba da se poruši. Tamo sretnu Rina Macuoku koji izazove Harua da se takmiče i Rin ga pobjedi jer Haru nije u kondiciji. Iako su svi prijatelji, Rin ide u Samezuka školu i pridružuje se plivačkom klubu te akademije i takmiči se sa Haruom jer po njegovom, on ne može da nastavi dalje dok ga ne pobjedi.

Ivatobijevom plivačkom klubu se pridružuje Go Macuoka, Rinova mlađa sestra koja obožava mišiće koje ja lično smatram odvratnim. Ona im postaje menadžerka. Savjetnica im je učiteljica Ama kojoj je karijera učitelja bila opcija B. Navodno je radila nešto oko kupaćih kostima ali se ispostavilo da je bila model za časopis o kupaćim.

Rin me tada strašno nervirao, em što je bio neprijatan i bezobrazan prema Haruki, Makotu i Nagisi već i prema Aičiru Njitoriju koji je dio njegovog tima i cijelo vrijeme bio uz njega!?

Problem nastaje kada im zatreba još jedan član ali Nagisa uspije ubjediti Reija da se pridruži iako je Rei prethodno mislio da je nelogično da ljudi koji su evoluirali da žive na zemlji ponovo idu u vodu. Njemu plivanje nije lijepo i on se oslanjao na matematiku u sportu što mu nije išlo u korist. Kada su ga ubjedili da se takmiče sa Samezukom (školom/akademijom) ali shvatili da momak ne zna plivati iako imaju sedmicu da ga nauče plivati i još par dana da se usavrše pre takmičenja. Tad počinje njihov trening i tu postaje interesantno. Najbolje je bilo kad su trenirali na ostrvu. Ama i Go su iznajmile apartman dok su ovi spavali u šatoru k’o čergaši. Ludi Rei je plivao sa daskom do kasno i uhvati ga oluja. Makoto, koji ima traumu od mora, mu dolazi u spas ali se sledi na sred mora. Haru i Nagisa skaču u more i spase ove idiote preplivavši na drugo malo ostrvu i nađu sklonište od kiše u napuštenoj građevini koja ima dobar pogled na nebo. Tad se glupiraju, pričaju, upoznavaju itd. Ujutro su se vratili na svoje ostrvo i zaspali pred šatorom pa su ove dve bile začuđene što spavaju umjesto da treniraju.

Ali stvarno, ko bi još zasp'o na plaži bez kreme za sunce pred šatorom? Alo bre, 'ste vi normalni? 

Trening se isplatio i prošli su dalje.

Rin čak ni nakon pobjede nije bio zadovoljan i nakon par dosadnih epizoda on odluči odustat od plivanja i potuče se sa Harukom ali ga shvati nakon što vidi natpis „For the Team“ u pijesku. Tad kreću sjećanja kako se Rin prebacio u njihovu osnovnu školu i zbližio se sa njima pa se nakon takmičenja preselio u Australiju gdje je upao u depru jer nije bio dovoljno dobar. Kad se vratio u Japan na raspustu, trkao se sa Harukom i izgubio pa se rasplakao i izgubio svaki kontakt sa prijateljima.

Kako bi se zbližili, Rin, iako je u protivničkom timu, zamjeni Reia kako bi plivao sa prijateljima Harukom, Makotom i Nagisom. Oni su se zabavili i dobro plivali ali su diskvalifikovani jer Rin je dio protivničkog tima. (Facepalm!)

Alo! Što se nije od početka pridružio njima kad su već prijatelji?

Mikošiba, kapiten Samezuke je postavio Rina za novog kapitena jer je on školu godinu završio i time bi kraj prve sezone.

2. Sezona

Momci iz Ivatobija pozivaju Rina da vidi bazen pun latica trešnjinog cvijeta jer je plivanje u takvom bazenu Rinova želja.

S obzirom da je proljeće i vrijeme je promjenljivo počela im je kiša i tek tada nisu mogli plivati iako Rin nije toliki blesan da skoči u vanjski bazen u aprilu za razliku od Harua koji je to uradio u prvoj sezoni čim su očistili bazen i zaslužio prehladu.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 07, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Anime listaWhere stories live. Discover now