Družina mjau mjau 🐾

392 3 5
                                    

Družina mjau mjau poznata kao Tokjo mjau mjau i Mjau mačkice je prvi anime koji sam pogledala.

Radi se dvanaestogodišnjoj Zoi koja saznaje da ima DNK iriomotske divlje mačke što joj omogućava da dobije mačije sposobnosti, mačije uši i rep kao i moći. Njen zadatak je da čuva i štiti planetu Zemlju od vanzemaljaca Ciniklonaca koji žele da pobiju njene stanovnike kako bi se nastanili na Zemlji.

Prva stvar koju treba da uradi je da pronađe ostale četiri djevojke i formira tim. Njen život kreće nizbrdo. Problemi se nižu kada se jedan zgodni Ciniklonac Dren zaljubljuje u nju. Zoi se sviđa Mark Aojama ali je previše stidlijiva da mu to prizna.

Ma ko ne bi bio?

Osamnaest godina, koliko sam živa, vjerujem da je muškarac taj koji treba da kaže djevojci da mu se ona sviđa, a ne obrnuto.

Dakle, naša maca mora da uskladi školski, ljubavni, i tajni život što i nije baš jednostavno s obzirom da njena mačija strana često izbija na površinu.

Kada se uznemiri, uplaši, ili previše razmišlja, iskoče joj mačje uši i rep i teško ih je sakriti. Zahvaljujući svojim mačjim akrobacijama uspjela je da preživi unatoč svojoj ravnoteži i Nespretnosti. Zatim upada u školski akrobatski tim.

Svaka mjau mačkica ima obilježje na tijelu. Zoi ga ima na nozi. Korina na leđima, Bridžit na grudima, Kiki na čelu i Rene na pupku.

Njih pet imaju DNK ugroženih životinja.

Zoi – iriomotska divlja mačka
Korina – plavi papagaj
Kiki – tamarinski lavlji majmun
Bridžit – crno morsko prase
Rene – sivi vuk

Zoi je prvo upoznala Korinu kad ju je napao njen pas. Mada to nije ništa značilo za kafić u kom rade jer se gospođica Korina ne osjeća obaveznom da radi. Tačno me podsjeća na mene xD Ne radim ništa ako baš ne moram.

Bridžit su upoznale u školi u sred noći kad su tražile duha koji teroriše to mjesto.

Treća je Kiki. Zoi je saznala da je ova mjau mačkica kad Dren nije uspio da joj uzme dušu a i znak se pojavio na njenom čelu kao i uši i rep. Samo, ne mačje uši koje je ova htjela već majmunske. Otkada je Kiki vidjela Zoine uši, i ona ih je htjela. Hladni model Rene je isprva bila protiv naših maca ali na kraju pristala da im se pridruži.

Za transformaciju im je potreban medaljon moći koji ima simbol njihovih obilježja. Za aktiviranje transformacije potrebno je poljubiti medaljon i reći „mjautamorfoza“.

Smimešne činjenice:

Gledala sam mjau mačkice kad sam bila možda 4 ili 6 razred. Obožala sam ih. Čak sam nekad i pjevušila Zoinu pjesmicu.

Mjau mjau stil
Mjau mjau čar!
Mjau mjau maca
Pravi dar-mar!

I mjaukala sam 😅😊😋😝

Moja rodica je isto gledala mjau mačkice. Kad sam došla kod nje da prespavam, na jednom papiriću je pisalo (ili sam ja tako pročitala) „mjau takar koza“.

A onda sam joj rekla da se to kaže mjautomorfoza!

Mjautomorfoza – mjau takar koza xD

Iako se imena ne mogu prevesti neki kreteni iz 4Kidsa su odlučili uraditi upravo to.

Isprva su se likovi zvali Ićigo Momomija (Zoi), Minto (Korina), Bu Ling Huang – Puding (Kiki), Zakuro Fuđivara (Rene Roberc), Retasu Midorikava = salata (Bridžit), Kišu (Dren; unazad od nerd = štreber), Tart = kolač (Tarb; unazad od brat = derište), Pita tj. Pai ili 🥧 pie (Sardon; sardonic = zloban), Sakura Momomija (gospođa Henson, Zoina/Jagodina mama), Masaja Aojama (Mark), Rjo Širogane (Eliot), Keičiro Akasaka (Vesli)...

Anime listaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora