La Corda D'Oro 🎼🎻🎷🎺

39 0 3
                                    

La Korda Di Oro ili Kiniro No Korda znači „Zlatna Žica“ što pristaje žicama violine koju posjeduje Kahoko.

Hino Kahoko na putu do škole ugleda vili Riri koja je za razliku od Kahoko, oduševljena da je napokon još neko vidi, ako iko

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hino Kahoko na putu do škole ugleda vili Riri koja je za razliku od Kahoko, oduševljena da je napokon još neko vidi, ako iko. Kahoko ipak odlučuje da ignoriše tu činjenicu ne vjerujući svojim očim. Na njenu žalost, to joj ne uspijeva, te biva izabrana za školsku predstavu uz najbolje muzičare svoje škole. Njene prijateljice su u šoku i kažu kako nisu znale da se ova bavi muzikom na šta im ova odgovara da nije ni ona.

Ona se zaputi kod direktora da mu objasni da je to greška jer nije čak ni bila na audiciji a prihvaćena! Ona čak ni ne zna svirati ni jedan instrument! Nažalost to ne ide kako je zamislila jer joj kažu da mora učestvovati jer je vidjela to stvorenje. Mislio je na Riri. Niko iz škole ne može vjerovati da je neko poput nje izabran za nešto tako veliko.

Na izlazu iz kancelarije naiđe na druga dva učesnika. Prelijepog momka duge ljubičaste kose, bijele kože sa toplim smeđim očima i nježnim crtama lica, tako mekim glasom i ponašanjem da ti se srce rastopi. Zove se Azuma Junoki. Svi misle za njega da je anđeo i svi ga vole ne znajući ništa o njemu. Kasnije se ispostavilo da je on u stvari jedan nepristojni gad. Ipak, u animeu postoji opravdanje za grozno ponašanje prema glavnoj likuši. „Jadni mali mekušac je bezmno slušao svoju babu i radio sve za ugled svoje ah, tako tradicionalne japanske prepelice, hoću reći porodice.“ Ali to se tek sazna sredinom animea... Da se vratim na početak dok ga još nije upoznala.

Pored Azume je stajao i veseli tračak sunca Hihara Kazuki. Uvijek veseo i nasmijan zelenokosi trubač je upravo jedan od Kahokinih ljubavnih kandidata ali i jedini koji bi zaista trebalo da bude sa njom. KazuKahoko! OTP!

Anyways, njih dvojica su je pitali koji instrument svira i ona im posramljeno kaže da je to greška.

Fan djevojke momaka koji učestvuju su izbezumljene i kreću da je ismijavaju.

Ona bježi i ponovo sretne vilu Riri koja joj daje čarobnu violinu koju svako može da svira no Kahoko odbija da je koristi. U međuvremenu začuje se melodija violine, Ave Marija od Šubetra koju svira Ren Cukimori. Očarana melodijođ Kahoko vadi svoju violinu i zasvira.

Počinje sve više vremena da provodi sa kolegama i postaju prijatelji a neki se čak i zaljube u nju. Zaplet se desi kad joj se žice na violini pokidaju. Nakon popravke violina gubi moći i tada istina o Kaho i violini ispliva na površinu. Kahoko nema puno vremena da nauči da svira. Unatoč svemu njena ljubav prema violino je jača i ona nastavlja da vježba. Velikom brzinom uspijeva da nauči da svira ali to nije ni blizu onoga što je bilo i mislim da je to u redu jer djeluje realistično.

Kahoko je fina, iskrena i druželjubiva no poput ostalih šođo junakinja i ova je posve apatična kad je riječ o osećanjima momaka koji sline za njom i neće završiti ni sa kim.

Za koga navijate da završi sa Kahoko?
Koji vam je omiljeni lik?
Koji vam je najmrži lik?

Meni se iskreno ne sviđa Ren Cukimori.

Najinteresantniji lik je Azuma.
Najslađi je Kazuki.
Rjotaro je cundere.
Ren je santa leda.
Keičiro je presladak ali dosadan.
Fujuki Šoko je ekstremno stidlijiva ali slatka. S obzirom na to da nije muško, nije dio Kahokinog harema i ništa se ne zna o njoj.

Šta vi mislite o tome?

Šta mislite o količini teksta koji napišem? Je li previše ili premalo? Može povratna informacija?

Najstresniji i najljepši dio je pravljenje estetika ali kao i poglavlje, uvijek imam osjećaj da nije dovoljno dobro.

Smiješni momenti

Stay sane!

Keep it safe, sane and consensual! XD

Čitamo se!

Anime listaWhere stories live. Discover now