Kamigami no Asobi 🎆💥

46 1 0
                                    

Glavna junakinja je Jui Kusanagi a.k.a Vila, Korov, Mače, KuTanagi čuje da je neko doziva odluči pratiti glas koji je dovede do jedne prostorije. Tu ugleda mač koji svijetli i biva transportovana u drugi svijet gdje joj Zeus, vrhovni Bog iz grčke mitologije, objasni da ima godinu dana da nauči par Bogova o ljudskosti. A ako ne uspije, ona i ti Bogovi će zauvjek ostati u Zeusovoj školi.

Svakom od njih su oduzete moći, tačnije Zeus im je zakačio nakit koji im blokira sposobnosti tako da su zarobljeni u ljudskom obliku. Taj nakit može biti uklonjen tek kada savladaju prepreku zbog koje su tu poslani a posljedice bi mogle biti kobne.

Svaka epizoda je prožeta humorom da sam par puta brisala suze od smijeha. U svakoj epizodi bave se naizgled bezazlenim problemom koji se pretvori u pravu katastrofu. Malo po malo svaki od njih je savladao prepreku zbog koje je stavljen u taj zatvor (školu). Njihove moći se probude i budu oslobođeni Zeusovih lanaca.


Likovi

Jui mi se iskreno rečeno ne dopada. Njena frizura me cijelo vrijeme nervirala. Ili pusti da ti bude duga kosa ili je osijeci na paž da bude slatko a ne onako! Ispod dugo, a gore kratko. Modni zločin! Ženska je posve luda, ne razumije izjavu ljubavi taman da je lupi po nosu. „Ne razumijem“ ključna riječ za ovakvog lika. Ja nemam riječi.

Had je grčki bog podzemlja i ujedno i Zeusov brat koji sebe smatra baksuzom. S obzirom da je jednako jak kao Zeus, ne vidim razlog zbog čega su ga svrstali sa ovim ostalim. Tip je star koliko i Zeus. Sem toga, u grčkoj mitologiji on je sa Persefonom.

Aporoa (grčki bog sunca, Zeusov sin) je proganjala stara ljubav zbog čega je odlučio da više neće imati djevojku i zbog toga on umire polako. Jui mu pomaže da je preboli i on se vraća starom sretnom, veselom i optimističnom Aporu. Uopšte mi se ne sviđa to što ima kratku kosu u ljudskom obliku za razliku od Barudorua i Rokija.

Sem što je nordijski bog svjetla, Barudoru je bog uništenja. Obično je veoma nespretan i stidljiv. Svi ga vole i žele da budu s njim zato što on predstavlja svjetlost ali niko ne vidi njega i zbog toga je nesrećan. Zaljubljuje se u blesavu Jui koja ignoriše njegova osjećanja do te mjere da je njegova ljubomora probudila njegovu mračnu stranu.

Njegov glasovni glumac je dao glas Jatu iz Noragamija. (Japanska sinhronizacija naravno)

Roki (Loki) više liči na nekog demona iako su ga predstavili kao kakvog boga. On se druži sa Torom i Barudoruom. On je bio neprihvaćen i pravio nestašluke da ga primjete i jer je to u njegovoj prirodi. Bio je ljubomoran na Barudorua. Podsjeća me na Rin Macuoku ponašanjem. Likovi kao što je on čine anime zanimljivim i zato je on, pored Aporoa i Barudorua, moj omiljeni lik.

Cukito, neki japanski bog mjeseca ne zna šta je ljubav i ne shvata emocije sve dok nije proveo dan vezan za Jui po Rokievoj podvali.

Njegov brat (Takeru Tocuka) bog mora,je jedini koji se nije pridružio ni jednom klubu. Dogovara se sa Jui da će se pridružiti klubu ako ga ona pobjedi u mačevanju i naravno, pobijedi je. Otada su se dogovorili da ona počne da trenira. Jednom je trčala dok je padala kiša. Ona se oklizne i poče padati sa litice. On otključava moći kako bi je spasio i Zeus se naljutio ali mu je Jui uspjela da objasni da je to nesporazum tek na kraju epizode.

Dionis je Aporov brat i bog vina i zabave.

Tor je nordijski bog munje i gromova koji je odrastao u Barudorua i Rokija. Njegov glasovni glumac je dao glas Saske Učihi u japanskoj verziji.

...

Na kraju animea su se svi vratili u svoj svijet i nije završila ni sa kim. Onda kao godinu dana kasnije ovi nju pozdrave u ljudskom obliku a ona ih se ne sjeća.

Smiješne scene

Nisam uspjela naći na japanskom...

„Nakon što je cipelica uništena nije više bilo konflikta i svi su živjeli srećno do kraja života.“

Najbolja verzija Pepeljuge ikad!

Eksplozija je umjetnost!“ - Aporo

Aporovi Djed Mrazovi 😄

Znate li da je Coca Cola izmislila Djed Mraza? 😉

Roštilj s Barudoruom je jedna od mojih omiljenih scena... Stvarno bih voljela da sam na Juinom mjestu.

A sad transformacije

Najdraže transformacije su mi Barudoruova i Aporova.

Mislim da bi Jui trebala izabrati Barudorua zato što je stvarno dobar, pametan, visok, fin i ima dugu kosu... Tako da, moj OTP je JUrudoru. Drugi OTP Jui i Aporo.

Razlog gledanja:
1. Dugokosi Barudoru (Baldir)
2. Preporuka sa Jutjuba

Rejting: 13 godina pa nadalje

Nema nekakvih strahota i stresa (blesava likuša jedino), samo smijeh i komedija. Meni se svidio ovaj šođo anime i preporučujem ga svima koji vole ovaj žanr (oni koji ne očekuju jasan kraj). Šalu na stranu, sviđa mi se to što je komedija.

A uvodna i završna pjesma su odlične!

Iskreno sam mislila da će biti više fan fikcije o njima na Wattpad-u. 

Kamigami no Asobi
završna pjesma

Anime listaWhere stories live. Discover now