Jaogvai Mingdan🐉🐾📲

32 0 0
                                    

Jedan blesan se zaljubi u ljepoticu Điuar iz razreda i ona pristane da u bude djevojka. U gradu u kom žive sve više je slučaja ubistva muškaraca. Igrom slučaja se naš glavni lik Ši Fan baš nađe u starom hotelu sa ženskom Hehuan koja je ubica. Da stvar bude još bizarnija ona je jaogvai biljka i hoće da se osveti ljudima jer su ubili drveće i biljke koje je voljela.

Junak se odbrane jer su mu se probudile uspavane magične moći. U spas mu dolazi Điuar koja je jaogvai moćna vatrena lisica i njegova djevojka iz prošlog života.

Neka organizacija mu šalje neku žensku da motri na njega i kako bi stvorili kliše trougao. Na kraju se ispostavilo da je ta ženska bila sa njim u nekom drugom životu i priča on to Điuar koja na to odgovara: „Kog si se tačno života sjetio?“ što nas dovodi do zaključka da je on imao dosta života jer se spetljao sa Điuar. U trećoj sezoni dolazi neka morska zmajica princeza i zadnja od svoje vrste koja plače ljekovite bisere i zarađuje milione gledajući ljudske sapunice koje je rasplaču. Zamislite da možete živjeti od plakanja? Čekaj, to zanimanje se zove „narikača“ zar ne? Ne ipak mi se ne sviđa ta ideja da zarađuješ urlikanjem na sahranama (pogotovo u ovo doba korone kad je zabranjeno održati autopsiju a ne sahranu).

Da se vratimo animeu...

S njom se nije mogao spetljati jer je ona dijete bila. Jaogvai žive vijekovima tako da im trebaju vijekovi da bi izrasli iz djeteta u tinejdžera. Zmajica je ostala dijete kad je on umro a onda ju je Điuar teleportovala u budućnost kad se ovaj ponovo reinkarnirao.

Jedna od njegovih žena se reinkarnirala u muškarca u sadašnjem životu. I on radi za neku organizaciju. Oni su kao Jin Jang ili tome slično.

Ono što je ipak interesantno i što se razlikuje od većine animea je to što je naš junak veliki baksuz. Momak ide u školu, siromašan je a štetu koju počini dok spašava ljude od jaogvaija sam plaća. Jednom prilikom je kupio 1000 talismana od jednom i svi su eksplodirali i nastao je haos koji mu je uništio telefon. Nisu svi jaogvai loši tako da su neki činili zlo bez da su to znali. Ima desetak epizoda samo o toj jaogvai koja živi u internetu i ima sopstvenu aplikaciju za „zabavljanje“ (dating) što je prouzrokovalo da im krade životnu energiju preko interneta.

U svakom slučaju su uspjeli da je pobjede. Điuar mu je dala neku zlatnu stvar (da li jaje, plazmu, krug, dušu... Ne sjećam se šta tačno). On je to dao njoj i tako joj dao život van neta. Ona u stvarnom svijetu ipak može uzeti oblik tehnologije i on je izabrao da mu bude telefon.

Ono što je interesantno je to što je ta ženska počela zvati njega i Điuar mamom i tatom jer su joj tehnički dali život. XD

Ta jaogvai sa neta je telefon a telefoni se nekada i isprazne što znači da trebaju punjenje. E sad dolazi ono što me godinama muči, poznato je korisnicima Samsung telefona, to što je ulaz za punjač na dnu telefona u sredini. Kad je on priključio punjač telefon mu je jauknuo. Mislim u sebi, „Hm, nisam jedina ja perverzna! Nije takva budalaština samo meni pala na pamet!“

Prve epizode su mi se više sviđale dok nisu promjenili studio. Onda se stil crtanja promijenio na gore. Problem kod ovog animea je što epizoda traje 10-15 minuta i nije završen.

Omiljeni lik?

Lisica. Sviđa mi se njen stav i to što je ostala odana glavnom liku unatoč svim nedaćama kroz reinkarnacije. Tvrdoglava i svojeglava. Ne treba joj ničija dozvola da uradi ono što želi. Ne oslanja se ga glavnog lika i jaka je. Ona štiti svog princa a ne on nju.

Vaš najmanje omiljeni lik?

Ona tuka iz organizacije što se preprečila vezi lije i lika.

Lik s kojim imate najviše zajedničkog?
Ne znam. Možda zmajica jer je razmažena ili Điuar jer mi se čini kao dominantna žena

Lik na kog najviše ličim?
Điuar. Duga i valovita smeđa kosa...

OTP?
Glavni lik i Lija

Razlog gledanja?
Gledala sam ovaj anime jer sam čula da je sličan animeu „Enmusubi no Joko-čan“.

Sličnosti:

Reinkarnacija
Jaogvai
Lisica glavna junakinja
Glavni lik je siromašni blesan
Lija i blesan rješavaju probleme jaogvaija
Kineski anime
Kratke epizode

Sve u svemu, Enmusubi no Jokočan je još uvijek bolji anime od Jaogvai Mingdana. Više o tome saznaćete u "Enmusubi no Jokočan"!

Čitamo se!

Anime listaOnde histórias criam vida. Descubra agora