Επεισόδιο 3

186 12 2
                                    

Φεύγω από το σπίτι της Ελένης και πηγαίνω αμέσως στο κοντινό σούπερ μάρκετ μίας και έχω να πάω τρεις μέρες. Σκέφτομαι ότι έχω να αγοράσω πολλά πράγματα τα οποία μου λείπουν και ανοίγω την τσάντα μου και βγάζω την λίστα για τα ψώνια. Ένα κιλό μήλα, ζάχαρη, δύο κουτιά γάλα φρέσκο, βούτυρο, αλάτι, ένα κιλό κεράσια που μου αρέσουν κιόλας, ένα μπουκάλι χυμό πορτοκάλι, πέντε πορτοκάλια, χαρτοπετσέτες, μαλακτικό ρούχων, και άλλα πολλά.
Μην ξεχάσω και υλικά για το ραβανί που θα φτιάξω το πρωί για την Ελένη. Είναι το αγαπημένο γλυκό της Ελένης και του Στάθη και επειδή έχω να τους φτιάξω καιρό και επειδή η Ελένη δεν ξέρει να φτιάχνει το συγκεκριμένο γλυκό. Θέλω σιμιγδάλι οπωσδήποτε, αλεύρι έχω, μέλι έχω, θέλω κανέλα, λεμόνια έχω δύο αλλά θα πάρω....
Και καθώς συλλογίζομαι για το τι θα αγοράσω, βλέπω μπροστά μου τον Στάθη να έχει ψωνίσει ένα μεγάλο καρότσι γεμάτο πράγματα. Μάλλον για αυτό θυμώνει η Ελένη.

"Ζωή! Τι κάνεις; Καλά είσαι; Έχω καιρό να σε δω!" μου λέει και με αγκαλιάζει.

"Μια χαρά, σπίτι, Πανεπιστήμιο, σπίτι, και τώρα ψωνίζω τα απαραίτητα βλέπεις.... Εσύ; Πώς και δεν είσαι στο σχολείο τέτοια ώρα να διδάσκεις στους μαθητές σου;" τον ρωτώ και βλέπω ότι η ώρα είναι μια πάρα τέταρτο το μεσημέρι.

"Οι μαθητές μου σήμερα έκαναν ομαδική κοπάνα και έτσι δεν έγινε το μάθημα. Τώρα θα κάνω έκπληξη στην Ελένη, δεν θα με περιμένει να έρθω τέτοια ώρα στο σπίτι."

"Α ωραία, και εγώ από εκεί έρχομαι. Άντε καλορίζικο το νέο σας σπίτι!"

"Σε ευχαριστώ πολύ Ζωή. Μπράβο, μπράβο άρα θα έμαθες ότι με την Ελένη πάλι μαλώσαμε." μου λέει με παράπονο.

"Έμαθα, έμαθα! Μην πεις τίποτα, δεν μπορώ να τα ακούω, μου τα είπε όλα.... Και εσύ Στάθη σε παρακαλώ να χαλαρώσεις, γιατί ξέρεις ότι η Ελένη είναι λίγο οξύθυμη και έχει πάντα έτοιμη απάντηση μόλις διαφωνησεις κάπου μαζί της." του λέω συμβουλευτικά και προσπαθώ να πιάσω με άλμα ένα κουτί σιμιγδάλι που βρίσκεται σε πολύ ψηλό ράφι.

"Ορίστε Ζωή! Μην παιδευεσαι!" μου λέει ο Στάθης και αφού απλώνει το χέρι του πιάνει το κουτί από το ράφι.

"Σε ευχαριστώ Στάθη. Τα βάζουν τόσο ψηλά που νομίζουν ότι όλοι έχουμε ύψος πάνω από 1,80"

"Ε όχι και 1,80 ύψος μόνο Ζωή, είμαι 1,87." μου απαντά διαφωνώντας μαζί μου.

"Όπα, όπα, θίχτηκε και ο Στάθης. Έλα καλέ πλάκα σου κάνω, αφού ξέρω ότι είσαι αρκετά ψηλός"

Ο Κατακτητής της Ψυχολόγου #SBCO20Where stories live. Discover now