7.: Dooooooooolga zgodba.

226 19 16
                                    

"Nekoč, pred davnimi časi..."
Arran sicer ni imel pojma, kako naj smrtnici, ki sedi zraven njega, obrazloži nekaj tako zapletenega kot je magija.
To bo efektivno približno toliko kot božični jelki razlagati matematiko, je pomislil.

Imel je občutek, da bo prej diplomiral iz umetnostnega drsanja. Pravzaprav se mu iskreno povedano preprosto ni ljubilo. A ni imel izbire. Izpolniti bo moral obljubo. Če je ne, mu lahko rdečelaska povzroči cel Mount Everest težav.

"Joooooj," je zagodrnjala Zena. "Je lahko začetek malo drugačen? Pa saj mi ne boš pripovedoval Pepelke ali Sneguljčice."

"Ja, in imela boš vlogo zlobne kraljice, ki na koncu umre," ji je v odgovor zabrusil Arran.
Zakaj ta ženska ni nikoli preprosto tiho?

"Hah, ja, kdo se oglaša," se je oglasil nadležen glasek v njegovi glavi. "Tisti, ki je Armorju rekel, da naj gre malo v kokošnjak  pozdravit svoje sorodnike."

Mislil se je že zadreti "Utihni!", a bi pri tem izgledal preveč neprofesionalno, zato se je raje posvetil razlagi.

"Kakorkoli... Magi smo tisočletja mirno živeli med smrtniki. Do srednjega veka, ko so se začel lovi na čarovnice. Takrat so nas začeli preganjati. Ubili so na tisoče nedolžnih magov in tudi smrtnikov, ker si brihte pač niso pogruntali razlike med magijo in zeliščarstvom. Zato smo magi ukrepali. Nekateri so se odločili, da bodo preprosto pozabili na svoje sposobnosti in tako so se kot kameleoni zlili skupaj s smrtniškim svetom. Sčasoma so magijo skozi generacije popolnoma opustili in tako nekateri še vedno stopicljajo po smrtniškem svetu in se jim sanja ne, da imajo magične sposobnosti. Ti so največkrat zelo uspešni, recimo predsedniki ali pa Nobelovi nagrajenci.  Spet drugi pa smo se odločili, da tako ne gre več naprej in se  preselili v nenaseljeno vzporedno dimenzijo. Vhod vanjo pa leži na območju med današnjim Miamijem, Portorikom in Bermudo, smrtniki ga poznate kot Bermudski trikotnik. Magi smo naš svet poimenovali Magiala. Nekaj časa je bilo vse lepo in prav, dokler niso smrtniki začeli množično motiti našega miru. Najprej smo tipu, ki mu je bilo ime Krištof Kolumb in se je motal blizu prehoda v opozorilo poslali veliko rdečo kroglo. Res se je obrnil, a spet je čez nekaj časa tja prišla druga ladija, imenovana Marie Celeste. Takrat nam je začelo presedati. Ugrabili smo celotno posadko, ladijo pa prazno poslali nazaj kot sporočilo smrtnikom, naj nam dajo mir. A sporočila niso razumeli, zato smo se odločili, da bomo za varovanje tega območja zadolžili sirene v vodi in harpije v zraku. In niti to jim ni bilo dovolj. Zato smo pač ugrabili večino ladij, letal ali kakršnihkoli smrtniških plovil, ki so se motala tam naokoli. Upali smo, da jim bo zaradi uroka zmešano navigacijsko polje kakorkoli oteževalo načrte, a jih je kar naprej vleklo tja kot ose na meso. Ne vem, kaj je narobe s temi norci. Dvesto jih fentaš, potem pa jih pride še dvesto, da bi tudi njih ubili. Imate vi smrtniki morda neka čudna samomorilska nagnjenja?"

"Ja," je sama pri sebi zagodla Zena. "Zato pa sodelujem s teboj."

"Ha-ha," je zabevskal Arran. "Umiram od smeha. Še kakšno vprašanje, draga moja?"

"Kdo pa so ti Temni, h katerim si me ves čas pripisoval?"

"Če se mag odloči, da bo postal temen, naredi nek poseben obred, ki je nam, Svetlim, še vedno neznan, in s tem preda svojo dušo črni magiji.  Temni so med magi obstajali že od začetka časa.
Tudi na Magialo so se preselili in imeli svoje kraljestvo, ki se je imenovalo Regnum Tenerbis. Vse je bilo lepo in prav, dokler jih ni preveč prevzela temna magija in so hoteli zavladati celotni Magiali. Takratni kralji in kraljice so se odločili, da jih bodo zavedno izgnali med smrtnike in omejili vstop v naš svet, tako da so dodatno zaščitili prehod v Magialo. Ker pa se vsakemu magu pač ne ljubi za vsako bedarijo hoditi v Bermudski trikotnik, obstajajo amuleti, tako imenovanimi 'Teleportamuleti', ki delujejo tako, da maga z enkratnim obratom ponesejo med mage, z dvakratnim pa med smrtnike. Te amulete si zdaj lastijo samo najvišji vojaški častniki ter kralji in kraljice vseh kraljestev. A samo z amuletom, s katerim si prišel v Magialo lahko greš v svet smrtnikov in obratno."

BojevnikiWhere stories live. Discover now