8.BÖLÜM: Hayatım'a Koşuyordum

706 45 1
                                    

Esila'nin ağzından

Koltuğumda oturmuş, kitabım'in son sayfalarını okuyordum,daha doğrusu okumuş gibi yapıyordum.aklım icerideydi,acaba neler oluyordu? yamaç benim hakkımda bir şey demismiydi? burcu'yu çok merak ediyordum,kafamdaki düşüncelerimden kapının calisiyla sıyrıldım.
Gözlerim hemen kapıya doğru kaydı, ardından "kim var orda?"diye sordum kapıya doğru yaklaştım,durdum cevap gelmeden kapının altından bir kagid ve anahtar geldi."bana güven ve önüne çıkan kadını takip et"gelen sesle kalmıştım, bu oydu yamaç beni kurtaracakti ,fısıltı şeklinde "biliyordum,biliyordum"dedim ve hemen yerdeki kağıdı ve anahtarı aldım kağıt'da bir taksiye binmem gerektiği birde adres yazıyordu. hemen dolabın içinde geçen gün gördüğüm paradan 100tl aldım. Dolabın altından beyaz bir ayakkabı alıp hızlıca giymeye başladım, evet!bu sefer kurtulacaktim, ayakkabımın bağcıklarını bağlarken ellerim titriyordu, zar zor bağlayıp ceketimin önünü kappatim, taytimi yukarı doğru çektim.ceketimin kapsonu'nu başıma geçirdim, kapıya doğru hızlı adımlarla yürümeye başladım son kez, 5 yılımı geçirdiğim odama bakıp kapının kilidini açtım, geri dönmemek üzere kapıdan çıktım.

Koridoru döndüğüm an karşımda hizmetli bir kadın ile göz göze geldim.
Kadın'â durmuş öylece bakarken kadın hızlı adımlarla yanıma geldi. "çabuk olun gitmeliyiz""tamam" dedim ve kadını takip ettim. kadın beni aşağı katta indirdi,biraz ilerledikten sonra önümüze bir kapı çıktı,evin normal de çıkılan kapısını görmüştüm, ama bu o kapı değildi. zaten beni nasıl ön kapıdan cikaracaktiki? kadın kapıyı açtı. dışarıya bakıp "hadi hanımefendi şuradan düz ilerleyin karşınıza çitler çıkacak, oradan atlayın. öbür evin kapısından kaçın, ben buradan size bakıyorum"dedi "çok tessekur ederim" dedim ardıma bakmadan koşmaya başladım. citlere gelince durdum,ayağımı birine basıp öbür ayağımi diğer tarafa uzattım.öbür citede basıp onu da citin diğer tarafına attım ve atladım .tekrar koşmaya başladım.tam kapıya doğru kosuyordumki,bir adamla bir kadının içersen konuşarak çıktığını gördüm hemen ağacın arkasına saklanıp gitmelerini bekledim onlar ağır adımlarla dışarı çıkarken içimde sevinç nidaları kopuyordu galiba bu sefer başarıyordum. Kadın ve adam arabalarına binip gözden kaybolduklarinda tekrar koşmaya başladım kapıyı açıp dışarı çıktım ve aşağı yola doğru tüm gücümle koşmaya başladım deli gibi koşuyordum özgürlüğüme, hayatıma koşuyordum...

💚

Cadde' ye kadar kostugumda artık nefesim tükenmişti,yinede sürekli arkama bakıp hızlı,hızlı yürümeye çalışıyordum. taksi geçmiyordu ki! biraz daha yürüdüm arkama tekrar baktım, o sırada bir taksi görüş alanıma girdi. El işareti yapıp durdurmaya çalışıyordum.delice ellerimi salıyor,yerimde zıplıyordum. taksi durdu önde oturan yaşlı adam'a göz atıp hemen arka kapıyı açtım. oturdum cebimden kağıdı çıkarıp adama uzattım.adam bir kağıda, bir bana baktı.gaza bastı adama "lütfen biraz hızlı olurmusun amca?hayat memat meselesi" dedim.sıklasmıs nefesimi düzene sokmaya calisirken,
"peki daha hızlı sürmeye çalışırım ama, İstanbul sokakları bu saate yoğun tarafik olur kızım biliyorsun dimi?"Adamın dediği ile derin gülümsemem soldu, bir cevap veremeyip başımı cama doğru çevirdim yoldaki parklara,sahillere, evlere,cafelere,hayranlıkla bakıyordum. 5 yılda herşey ne kadarda değişmişti bu muazzam güzelliğe bir iç çekisle karşılık verdim.

Yarım saat yoldan sonra adam kocaman bir villanin önünde durdu. parayı uzattip, üstünü almadan arabadan indim. karşımdaki evin önünde öylece durmuş içeriye bakıyordum, düşünmeden kapıya doğru yürüdüm, kapıyı arkadan açıp içeriye girdim. iç kapıya doğru yürüdüm, kapının zilini çaldım. kapı 1dk geçmeden açılmıştı.kapıyı hafif yaşlı bir kadın açmıştı,kadın bana gülen yüzle bakarak "buyrun kime bakmistiniz" "ben yamaç bey için gelmiştim o burada oturuyor degilmi?" dedim "evet yamaç bey burada oturuyor ama şu an evde değil isterseniz içeri gelin"dedi bende gülerek tessekur edip içeri girdim. Kafamı kaldırıp eve bakınca evin her yeri sadece siyah ve beyazla dekore edilmişti siyah kadife koltuklar, bembeyaz halılar, siyah avizeler, beyaz perdeler,çok güzel dizayn edilmişti.eve ağzım açık bakarken "buyrun içeri geçin birazdan gelirler yamaç bey ve burcu hanım" dedi burcu ismini duyunca yüzümdeki gülümseme soldu.

💚💚

Yarım saattir koltukta oturmuş etrafıma bakıyordum,ev sadece yamaç ve karısınındi herhalde,çünkü hizmetlilerden başka kimse yoktu. fazla sessizdi, kapının açılma sesi gelince kapıya doğru bakmaya çalıştım. kapı aralandı içeri yamaç ve yanında sarışın çok güzel bir kadın girdi kadın'ı görünce yamaç'ı unuttup kadın'a dalmıştım.yamaç hızlı adımlarla yanıma gelirken yüzünde derin bir gülümseme vardı, "başardın" dedi. bir anda bana sıkıca sarıldı ne olduğunu şaşırmış halde ellerim yanda öylece kalmıştım. kendime gelip bende kollarımı sardım. "başardım" dedim gülerek gülen gözlerim bir anda dolmaya başladı.gözümden iki iri damla yaş aktı, ama bu sefer yıllardır olduğu gibi değildi,bu sefer sanki mutluluğun anlamını unutmuştum bugün ilk defa aklıma gelmiş gibiydi,gözyaşıydi mutluluktan ağlıyordum.
Bana öyle bir sariliyorduki? kemiklerim kırılacakti,sanki beni bir an bırakıp geriye doğru çekilince boşluğa düşmüş hissettim. Gözlerinin içine bakıp "tessekur ederim herşey için, beni kurtardın" dedim en içten gulumsememle,"rica ederim ne demek,o iti doğduğuna pişman edeceğim" dedi arkadan burcu denen kadın "neler oluyor Burda biri banada anlatabilirmi,"yamaç, "sakin ol şimdi herşeyi anlatacağım,ama önce sizi tanıştırayım" dedi ve konuştu burcuyu işaret ederek "bu kardeşim burcu" "neeeeee"diye bağırdım sesimin tonunun farkına varmadan "nasıl yani ama ben, senin eşin olarak biliyordum'dedim sesimin tonunu hafif şekilde kısarak,utanmistim. yamaç derin bir kahkaha attı. burcuyu işaret ederek "şunun bir tipine bakarmisin.ben bu cirkine bakarmiyim?" "Ya abiii"dedi küsmüş bir şekilde "şaka yaptım kızım niye hemen aliniyorsun?"dedi ardindan beni işaret edip kardeşine bakarak "bu da esila" dedi kız bana sıcak bir gülümsemeyle, memnun old-"cümlesini bitirmeden resmen kucağıma atlamışti. beni kollarıyla sımsıkı sardı bende ona karşılık verdim...

Bölüm sonu

Keyifli okumalar 💚

Takip etmeyi unutmayın canlarrr

Vote ve yorum yapmayı unutmayın

Kısa bir bölüm oldu o yüzden kusura bakmayın inşallah beğenirsiniz yazım yanlışları varsa özür dilerim💚

TUTSAK KADIN Where stories live. Discover now